Stångåstråket

Det finns så många olika sätt att uppleva det vackra Stångåstråket - men gör det på bästa sätt! Strosande i din egen takt. Stråket bjuder på ett pärlband av platser att besöka från Slattefors sluss i söder och ända ut till Roxen i norr – slussar, badplatser, båthamnar, parker, caféer och restauranger samt friluftsområden och vandringsleder.

Gör som Linköpingsborna gör!
Att ta en promenad längs Stångåstråket, är att göra som Linköpingsborna gör. Detta stråk är en populär runda bland invånarna och du kommer stöta på många motionärer och hundägare som tar sin vanliga runda runt ån. Du kommer att passera flera restauranger och mysiga caféer längs vägen med förstklassig utsikt över ån. En del av Stångåstråket löper genom dem centrala delarna av Linköping där det finns en hel uppsjö av aktiviteter och besöksmål både för stora och små.

Underlaget varierar mellan grusväg och asfalt med en lätt svårighetsgrad. Under hela din promenaden har du uppsikt över Stångån/Kinda kanal och kan se båtar ta sig fram genom slussarna. Hela promenaden har du tillgång till smidig kommunikation tillbaka in till resecentrum om du önskar ta dig tillbaka fort.

Ta dig till Stångåstråket

Kollektivtrafik
Kommunikationen runt hela Stångåstråket är smidig och det är lätt att ta dig till önskad startpunkt. Beroende på var du vill starta, finns ett tiotals busshållsplatser i anslutning till kanalen. Sålla på "kollektivtrafik" i tillhörande karta för att se busshållsplatser längs vägen.

Promenera
Bor du på en anläggning som ligger i Linköping City är det promenadavstånd ner till kanalen. Eftersom kanalen rinner parallellt med hela city, är det bara att sätta sikte på den oavsett vilken anläggning du bor på. Önskar du en startpunkt, kan du alltid utgå från Linköpings resecentrum.

Bil
Det finns ett flertal parkeringshus inne i Linköping City. Parkera där och promenera sedan ner till kanalen.

OBS! Besök linkoping.se för korrekt och uppdaterad karta.

Praktiskt information om stråket

Distans: ca 14 km

Svårighetsgrad: Enkel

Praktiska hemsidor för denna rutt:
Linköpings kommun

Stångåstråket karta

Stångåstråket 2018
Linköpings kommun promenadstråk för Stångåstråket (se)
Ladda ner kartan här

 

 


Vandra Rängen Runt

Vandra runt sjön Stora Rängen genom växlande natur och landskap. Distans: 45 km.

Vandra Östgötaleden

Vandra en eller flera av Östgötaledens delstäckor som ligger i anslutning till Kinda kanal. Distans i anslutning till kanalen: 125 km.

Samarbetspartners

Samarbetspartners