Julmarknad i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Kom i julstämning i Friluftsmuseet Gamla Linköping

Tänk dig ett snötäckt Linköping där du far tillbaka 100 år i tiden. Där du kan shoppa hantverk och mat till klingande körer som sjunger julmusik i bakgrunden. Där du sugs in i den härliga stämningen julen för med sig. Tycker du det låter lockande, då är det på julmarknaden i Friluftsmuseet Gamla Linköping du ska befinna dig på under de två första helgerna i december.

Strosa runt och upplev ren och skär julmagi i förstahand när Friluftsmuseet i Gamla Linköping att förvandlas till en riktig tomteverkstad. Som besökare kan du förvänta dig ett genuint, gammeldags Linköping där stadskvarteret blir till ett sagoland där gammeldags julsysslor demonstreras i de julpyntade museihemmmen.

- Julmarknaden i Friluftsmuseet Gamla Linköping är en mysig julmarknad med över 100 utställare som är utvalda med kvalitet och autenticitet som kännetecken. De ordinarie butikerna kompletterar samtidigt utbudet av julklappar under marknadshelgerna. Något man inte vill missa är Luciakröningen som sker den 2 december kl. 15.00, berättar Tina Karlsson, museichef.

Marknaden är ett omtyckt besöksmål i Linköping under jultid som lockar cirka 44.000 besökare under marknadens två pågående helger.

Vill du se alla Linköpings julmarknader? Klicka då här.