Så kan du fira påsken i Linköping!

Påskäggsletande, äggmålning och påsklunch… kanske stannar idéerna där när du ska planera för din påskledighet i Linköping. Vi har därför samlat ett gäng aktiviteter som passar perfekt för dig som gärna håller dig aktiv och dessutom gillar att befinna dig utomhus i tiderna då vi uppmanas att stanna hemma. För vad passar väl inte bättre än att få en stor dos av vårluft och D-vitamin i dessa tider?

Utflykter:

- Packa picknickkorgen full med godsaker från ditt lokala café och ta sedan en promenad längs med Göta kanal.
- Utforska Linköping och hitta både dina egna och andras oupptäckta guldkorn.
- Känn historiens vingslag i Linköpings historiska områden runt Linköpings Domkyrka och i Friluftsmuseet i Gamla Linköping.
- Gör en utflykt till "Väster om stan".
- Tillbringa en heldag utomhus i något av alla våra vackra naturreservat- Se mer på Naturkartan.
- Upptäck natursköna Kinda kanal- från vatten eller land!
- Strosa omkring i något av alla vackra ekområden i Linköping.

Aktiviteter:

- Snöra på dig vandringsskorna och upptäck de olika etapperna på Östgötaleden.
- Vandra i någon av Linköpings gamla urskogar och njut av något som kan liknas med en riktig trollskog.
- Gör en upptäcktsfärd med cykeln! I Linköping finns flera cykelrutter. Har du ingen egen cykel finns det flera olika aktörer som erbjuder uthyrning.
- Testa på discgolf i Rydsskogen eller på Stångebro!
- Koppla bort verkligheten för en stund och dra istället upp storgäddan i någon av Linköpings alla mysiga sjöar. Men psst.. glöm inte fiskekortet!
- Vidga dina vyer, oavsett om det är genom att för en stund se världen från hästryggen eller från trädtopparna!

Digitala aktiviteter:

- Frisk luft + Questropolis = Sant! Utmana dig själv i Linköpings historia. I appen Questroplis får du lösa en serie mystiska gåtor utplacerade runt om i Linköpings historiska kvarter.
- Testa på Geocaching – en digital skattjakt via mobilen.
- Passa på att lära dig mer om Linköpings stad genom att gå en guidad tur med Östergötlands digitala vandringar. Klicka här och här för att ta del av dessa.
- Häng med Linköpings stadsbibliotek på webben och ta del av massa roliga påsklovsaktiviteter för familjen så som pyssel, sagostunder och tävlingar.

Vill du ha fler tips och idéer på påsklovsaktiviteter? Klicka här!

 


Coronavirus (COVID – 19)

Aktiviteterna som är listade ovan är framtagna utifrån de nuvarande restriktionerna kring Coronaviruset från Folkhälsomyndigheten. Vi ber dig dock att själv hålla dig uppdaterad kring restriktionerna, då de snabbt kan komma att ändras.

Nedan hittar du viktiga länkar där du kan läsa mer:

linkoping.se
Linköpings kommun samlade information om Coronaviruset.

krisinformation.se
Här hittar du uppdaterad information från svenska myndigheter


Välkommen till destination Kinda kanal

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden ...

Naturpärlor i Linköping

Det finns så många bra anledningar till att vistas mer i naturen! Vi har listat några naturpärlor vi är lite extra stolta över att ha i Linköping.

Cykla i Linköping - Upptäck Linköping på cykel

Cykel är i särklass det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt Linköping. Här finns ca 50 mil cykelväg, varav 10 mil underhålls vintertid, så förutsättningarna för en lyckad cykeltur är riktigt ...