5 av Linköpings mysiga plugg- & hängställen

Har du tröttnat på universitetssalar, biblioteket och studentlyan? Suktar du efter en riktigt god kopp kaffe så att du håller dig alert nu när du nöter ny kunskap? Då kanske det är dags för ett miljöombyte i ditt pluggande.

I Linköping har vi mängder av mysiga och kreativa caféer där du kan hitta tillbaka till ditt plugg-flow. Packa ihop laptopen, koppla upp dig på Linköpings Wi-Fi och njut av en gofika medan du ser slutet på din uppgift. Vi har samlat ihop några härliga tips på pluggvänliga caféer i stan så att du lätt hittar till dagens kontor.

Café Berget

På toppen av ett litet berg mitt i Linköping city, i ett gammalt trähus som legat där i 145 år, hittar du Café Berget. Slå dig ner i ett av de små mysiga rummen med charmigt gamla möbler och avnjut en klassisk hembakad fika medan fingrarna smattrar över tangentbordet och din uppsats börjar ta form.

Så fort solens strålar börjar värma, kan du slå dig ned på caféts uteservering. Behöver du en paus i pluggandet kan du göra som vi lokalbor älskar att göra - sitta och titta på folk som myllrar nedanför.

Vad kan då tidigare fikasugna besökare säga om Café Berget? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som har besökt cafét:

"Supercharmigt, mysigt, pittoreskt café med gammal stil och inredning. Ligger på ett berg med många trappor , men mycket trevligt om man vill ha något genuint och unikt."

Simons Rosteri & Bageri

Följer du doften av nyrostat kaffe, så hamnar du hos på Simons Rosteri & Bageri längst Storgatan. Simons är känt för att vara ett trendigt ställe vars kärna i verksamheten är just kaffe. Är du på pluggtur på morgonkvisten kan vi med glädje berätta att de varje morgon bakar alla bröd och bakverk från grunden själva.

Vad kan då tidigare fikasugna besökare säga om Simons Rosteri & Bageri? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som har besökt cafét:

"Mysigt, gott och trevlig personal. Nog Linköpings bästa kaffe och (fika)bröd. Maten var också mycket god och fler vego och vegan-alternativ fanns."

Babettes Kafferi

Babettes Kafferi är ett ställe där man känner sig som hemma och där kultur, kaffe och bakverk av mängder möts. Stället har även blivit uppmärksammat av Lars Winnerbäck's stiftelse och vunnit stipendiet Nyponet för att berika Linköpings kulturliv. Verkligen en kreativ mötesplats om du behöver inspiration i pluggandet!

Vad kan då tidigare fikasugna besökare säga om Babettes Kafferi? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som har besökt cafét:

"Här bakas allt lokalt samt att små rätter görs av ekologiska varor. Miljön är second hand-aktig och trevlig."

Dahlbergs café

Behöver du en inspirerande miljö att plugga i? Då är Dahlbergs café i Friluftsmuseet Gamla Linköping en solklar plats för dig! Slå dig ner i den omsvepande miljön från hur Linköping såg ut för 100 år, ta en kopp kaffe och bara känn hur orden kommer flödandes till dig.

Vad kan då tidigare fikasugna besökare säga om Dahlbergs café? Det finns många härliga recensioner på TripAdvisor från de som besökt platsen och gett full pott i betyg! Här kommer en av många som har besökt cafét:

"Dahlbergs kafe är inrymt i ett av husen vid torget inne i Gamla Linköping. Det är precis som jag tänker mig en del kafeer förr i världen med en större och en mindre salong med soffor och sittgrupper med stolar av äldre modell."


Du kanske även gillar...

6 dejtingställen i Linköping

Kärleken spirar, det spritter i kroppen och fjärilar i magen. Du har blivit kär! Men vart ska du bjuda ut din nya kärlek på en första dejt i Linköping? Klicka här för att få tips om var er första dejt kan ta plats!

Din guide till Linköpings nattliv

Natten är ung, och barerna är många! Vi har samlat några grymma tips på barer och krogar i Linköping vi tror du kommer gilla. Klicka här för att hänga med på festen!

Börja prenumerera på vårt nyhetsbrev!