Linköping på 24 timmar

Kommer du till Linköping på morgonen rekommenderar vi att du startar dagen på något av stadens många caféer. Vi har allt från trendiga caféer såsom Espresso House och Waynes Coffee till lite mer originella alternativ som kulturcaféet Babettes Kafferi eller Stadsmissionens café. Sistnämnda ligger vackert beläget i en fd kyrka, inte långt ifrån Kinda kanal. Passa på och njut av dagen!


Är du på humör för en stillsam kultursväng rekommenderar vi ett besök i Linköpings Domkyrka. Det är en medeltida katedral och innehåller många konstskatter. Passa även på att besöka Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum som ligger mitt emot Domkyrkan. I närheten ligger även Östergötlands museum och Datamuseet IT-ceum.


Shoppingdags i Linköpings city
När affärerna har öppnat kan du dra dig ner mot Stora torget och känna in det sjudande livet i Linköpings mysiga stadskärna. Det finns ett stort utbud för alla olika smakriktningar runt omkring och mellan våra tre större torg. Trendiga butiker med designade kläder och prylar, underbara smycken, goda ostar och exklusiv choklad. Lite större butiker med allt för sport och friluftsliv, gallerior, caféer och restauranger för magen, böcker och musik för själen.


Lunch i Trädgårdsföreningen
Dags att korsa Drottninggatan och gå in i Trädgårdsföreningen, Linköpings största uterum. En grön oas med vackra och annorlunda planteringar, parklek, boulebana, gratis utomhusjympa (på sommaren) och lunchkonserter vissa sommardagar. Lunchen kan du avnjuta omgiven av växtlighet i den spektakulära glastriangeln Tropikhuset. På Naturcentrum kan man ströva omkring och få många tips. Kaffe på maten kan med fördel avnjutas i utkikstornet Belvederen.


Ta ett dopp i Tinnerbäcksbadet
En varm sommardag kan du med fördel ta ett dopp i Tinnerbäcksbadet, i bassängen eller i den konstgjorda sjön. Året runt är en promenad längs Kinda kanal/Stångån en fin upplevelse. Även här finns flera typer av serveringar.


Följ med ut i Linköpings pulserade nöjesliv
Kanske fortsätter kvällen kring Linköpings bar-, restaurang- och nattklubbstäta kvarter kring Stora torget och Ågatan. Glöm inte att hålla utkik efter om det är någon spännande teater-, sport- eller konsertupplevelse på gång i staden. När benen sedan värker efter allt promenerande och huvudet är tungt av alla upplevelser och det känns dags att knyta sig så finns det både hotell och vandrarhem i olika prislägen.


Andra sevärdheter i närheten
Hade du tänkt dig andra upplevelser som man förknippar med vår stad? Med någon av våra biogasbussar kan du lätt ta dig såväl till Friluftsmuseet Gamla Linköping som till Flygvapenmuseum för en utflykt på några timmar!