Information angående Coronaviruset

Regeringen har tagit beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Visit Linköping & Co följer självklart regeringens beslut och detta betyder att en del evenemang som genomförs i bolagets anläggningar Linköping Konsert & Kongress och Saab Arena kommer att påverkas den närmaste tiden.

Nedan hittar du information om hur Coronaviruset påverkar större evenemang i Linköping, inklusive evenemang på Saab Arena samt besöksmål. För att se berörda evenemang på Linköping Konsert & Kongress,

Klicka här

Påverkade besöksmål

Flygvapenmuseum - Tillfälligt stängt
Statens försvarshistoriska museer har beslutat att tillfälligt stänga Flygvapenmuseum för besökare från och med tisdag 24 mars. Stängningen genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens tydliga signaler om vikten av att alla samhällsaktörer motverkar smittspridningen av covid-19 och särskilt skyddar personer i riskgrupper, däribland äldre över 70 år.
Besök webbplats

Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum - Tillfälligt stängt
Tillsvidare kommer Linköpings Slotts- och Domkyrkomuseum att hållas stängt pga. risken för spridning av Coronavirus covid-19. Beslutet har tagits efter rekommendationer från CSM, Centralmuseernas samarbetsråd. Exakt när museet kommer att öppna igen är i dagsläget oklart men ni kommer att kunna hålla er uppdaterade om det här på museets hemsida.
Besök webbplats

Östgötateatern - All publik verksamhet inställt t.o.m 30 maj
All publik verksamhet är inställd fram till 30 maj. Östgötateatern ber om förståelse för detta och återkommer med mer information så snart de bara kan.
Besök webbplats

Påverkade evenemang

SHL-säsongen 2019/20
Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in. 

Linköpings Fotboll Club/Damallsvenskan
Tillsammans med Elitfotboll Dam och de andra föreningarna är det beslutat att flytta fram seriestarten av OBOS Damallsvenskan från april till maj/juni.

Linköping innebandy
Svenska Innebandyförbundet har beslutat att avsluta säsongen på grund av Coronaviruset. Det betyder att våra SSL-herrar har spelat färdigt denna säsong då slutspelet ställs in.

Linköping VC
Svenska volleybollförbundet har beslutat att ställa in resten av säsongen för samtliga divisioner. Det betyder att det inte kommer att bli något slutspel i Elitserien, inga Svenska Mästare 2020 och inga lag åker ut Elitserien.

MovEat Wine, 28 mars
Linköping
Matevenemanget flyttas fram till sommaren. Det nya datumet är den 27 juni. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet.

Matnatten, 2 april
Linköping
På grund av Coronaviruset (COVID-19) och regeringens förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har vi tvingats att flytta fram Matnatten i Linköping till den 27 augusti 2020. Dina redan köpta biljetter är giltiga för det nya datumet.

Nyponet 2020, 3 april
Linköping Konsert & Kongress
Utdelningen av Nyponet 2020 flyttas fram. Stiftelsen återkommer med ett nytt datum för ceremonin.

Linköping Floorball Games, 3-5, 17-19 april
Linköping
Cupen är inställd mellan den 3-5 april. Den 17-19 april kommer arrangören avvakta med att ta beslut om. Håll dig uppdaterad på svenskalag.se.

Regnbågsveckan 2.0, 2-10 maj
Linköping
Regnbågsveckan 2.0 ställs n med förskjutning längre fram i sommar. Förhoppningen är att Regnbågsveckan ska kunna genomföras i slutet av augusti eller början av september.

Ekenäs Riddarspel, 9-10 maj
Ekenäs slott
Ekenäs Riddarspel kommer inte att genomföras den 9-10 maj. Arrangören ser över möjligheten att flytta fram evenemanget till ett senare datum.

DANNY SAUCEDO - THE RUN(A)WAY SHOW, 9 maj
Saab Arena
Danny Saucedos show The Run(A)way Show som var planerad till den 9 maj på Saab Arena kommer att flyttas fram. Det nya datumet är 13 juni. Din biljett gäller på det nya datumet.

Kulturveckan, 15-23 maj
Linköping
Under rådande omständigheter har beslut tagits om att skjuta fram Kulturveckan. Det finns inga preliminära datum i dagsläget att förhålla sig till men förhoppningen är att kunna genomföra Kulturveckan under hösten 2020.

Blodomloppet, 23 maj
Saab Arena
Med anledning av coronaviruset (covid-19) och regeringens beslut om förbud mot sammankomster över 500 personer, kommer Blodomloppet att flyttas till ett nytt datum. 

Action Run, 13 juni
Linköping
Med anledning av coronaviruset (covid-19) och regeringens beslut om förbud mot sammankomster över 500 personer, kommer NJIE ActionRun att flytta årets lopp i Linköping 13 juni till 2021.

Lars Winnerbäck, 29 augusti
Saab Arena
Lars Winnerbäck flyttar merparten av årets sommarturné till sommaren 2021, vilket också påverkar turnéavslutningen på Stångebrofältet i Linköping 29 augusti 2020. Nytt datum blir 28 augusti 2021. Din biljett gäller för det nya datumet.

Vi uppmanar dig som besökare att i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer stanna hemma om du har symptom på luftvägsinfektion. 

Visit Linköping & Co rekommenderar dig att alltid kontakta respektive arrangör för eventuella ändringar i evenemangen på grund av Coronaviruset.

Sidan uppdateras kontinuerligt.
Senast uppdaterat 200403 kl. 08:19.


Evenemangskalendern

I vår evenemangskalender hittar du information om mindre evenemang i Linköping. Observera att du alltid bör ha koll på vad respektive arrangör skriver på sin egen hemsida.

Evenemangskalendern