Välkommen till destination Kinda kanal

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden Linköping i norr till orterna Horn och Hycklinge i söder.

Bild på Hawaii i Tannefors

Den stora guiden till Kinda kanal

Här kan du läsa mer om Kinda kanal och de 15 handdrivna slussarna, kanalens betydelse för stadsutvecklingen och även hitta viktiga kontaktuppgifter.
En båt som åker på sjön

Kryssningar på Kinda Kanal

Här hittar du information om hur du gör för att åka kryssning med kryssningsbåten M/S Kind och M/B Stockholm på Kinda kanal.

Sommarjobba som slussvärd på Kinda kanal

Vill du jobba som slussvärd i sommar och bli en del av upplevelsen på Kinda Kanal? Om du har fyllt 18 år, gillar båtar, frisk luft och kanske framförallt att hjälpa människor - då kan vi erbjuda dig ...

Slussar längs med Kinda kanal

Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden som du kan besöka, som du dessutom kan nå med kollektivtrafiken. ...

Boenden längs Kinda kanal

Det finns många olika typer av övernattningsmöjligheter runt Kinda Kanal. Det som alla har gemensamt är att de omges av vacker natur och möjligheter till fina upplevelser.

Foto: Sophia Bergholm (toppbilder högst upp på sidan)


Samarbetspartners

Samarbetspartners