Välkommen till destination Kinda kanal

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden Linköping i norr till orterna Horn och Hycklinge i söder.

Detaljbild på blommor längs med Kinda kanal

Den stora guiden till Kinda kanal

Här kan du läsa mer om Kinda kanal och de 15 handdrivna slussarna, kanalens betydelse för stadsutvecklingen och även hitta viktiga kontaktuppgifter.

Låt Kinda kanal bli din nästa båtsemester

Ge dig själv en oförglömlig semester på Kinda kanal. Koppla av på vattnet i vackra landskap och ljuvligt lugn. 

Passar din båt i vår kanal?

Alla gånger gör den det, om måtten stämmer överens med våra slussar och broar. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot segelbåtar, då våra broar sätter stopp för det.

Vad är maxmåttet för båt vid slussning och färd på kanalen?
Längd: 24,50 m Bredd: 4,50 m Djup: 1,50 m Höjd: 3,09 m

Boka nu

En båt som åker på sjön

Kryssningar på Kinda Kanal

Här hittar du information om hur du gör för att åka kryssning med kryssningsbåten M/S Kind och M/B Stockholm på Kinda kanal.
Bild på människor vid Hovetorps slussar längs Kinda kanal i Östergötland

Slussar längs med Kinda kanal

Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden som du kan besöka, som du dessutom kan nå med kollektivtrafiken. ...

Utforska mer längs Kinda kanal

Området längs Kinda kanal bjuder på mängder av upplevelser utöver båtlivet. Mysiga caféer, vackra sjönära hotell, restauranger med närodlad och lokalproducerad mat, vandringsleder i magiska naturreservat och många andra utflyktsmål finns att upptäcka. 

Boenden längs Kinda kanal

Det finns många olika typer av övernattningsmöjligheter runt Kinda Kanal. Det som alla har gemensamt är att de omges av vacker natur och möjligheter till fina upplevelser.

Foto: Sophia Bergholm (toppbilder högst upp på sidan)


Samarbetspartners

Loggor Kinda kanal