Kinda kanal 150 år logo
Kinda kanal kryssning
Kinda kanal natur
Kinda kanal Stångån

Fira Kinda kanal 150 år med oss

Kinda kanal fyller 150 år och det vill vi fira!

Kinda kanal som binder ihop Linköpings kommun och Kinda kommun firar jubileum 2021. Tillsammans med små och stora lokala aktörer längs den 8 mil långa kanalen fyller vi på med extra aktiviteter utöver de härliga upplevelser som redan finns här. Vi hoppas på många nya och gamla besökare som vill uppleva den vackra naturen längs Kinda kanal tillsammans med oss.

Håll utkik här på jubileumssidan för löpande uppdatering av aktiviteter och händelser under 2021.  

S/S Kinda vid Hackefors sluss 1910-tal. Foto: Sjöhistoriska museét

Historien om Kinda kanal

Ända sedan 1871 har Kinda kanal varit en viktig och vacker väg genom hjärtat av Östergötland. Som transportled mellan skogsbygderna i söder och jordbruksslätterna i norr skapade kanalen helt nya möjligheter för handel och kommunikation.

Smaka på Kinda kanal

När Kinda kanal blev klar för 150 år sedan möjliggjorde det för matproducenterna i Kindabydgen att transportera sina produkter till Linköping och vidare ut i världen. Än idag är maten runt Kinda kanal en stor del i att besökare kommer för att uppleva ...

Kinda kanal sluss

Om jubileet

År 2021 firar Kinda kanal 150 år. Kinda kanal bär på en spännande historia och tack vare kanalens tillkomst stimulerades Linköpings tidiga industrialisering genom råvaruleveranser från Kindabygden.


Upptäck mer av Kinda kanal

Boenden längs Kinda kanal

Det finns många olika typer av övernattningsmöjligheter runt Kinda Kanal. Det som alla har gemensamt är att de omges av vacker natur och möjligheter till fina upplevelser.

Samarbetspartners

Samarbetspartners logotyper