Kinda kanal brokind sluss

Program för Kinda kanal 150 år

Hela 2021 firar vi att Kinda kanal fyller 150 år, men fokus kommer att vara under sommarhalvåret. Här kommer de aktiviteter som sker kring kanalen under året att presenteras. Programmet uppdateras löpande.

Jubileumsåret är inlett

Vinterljus Linköping som avslutades den 3 januari 2020 blev startskottet för Kinda kanals jubileumsår. Vinterljus 13 konstinstallationer skapade en slinga av ljus längs Kinda kanal mellan Tullbron och Nykvarns sluss och lockade många besökare under vinterns tre mörkaste veckor.

Ett par dagar senare gav sig Linköpings kanotklubb och Linköping Kajak ut på en ljuspaddling för att  uppmärksamma 150-årsfirandet. Det var en av årets hittills kallaste kvällar och Linköpingsborna som var ute på en kvällspromenad fick sig en trevlig överraskning när kajakerna passerade förbi. 

Planeringen för resten av året är i full gång och ser fram emot ett fint år vid kanalen.

Vad kommer hända

Just nu ser det inte ut som det brukar i världen. Många har fått tänka om och tänka nytt. Vi är ändå övertygade om att det kommer att gå utmärkt att fira Kinda kanals jubileumsår ändå. Kinda kanal är ett område på ca 8 mil fantastisk natur och många möjligheter för upplevelser utan att trängas.

Under året kommer vi att få uppleva musik, guidade turer, kajakupplevelser och mycket mer runt kanalen. Programmet kommer att uppdateras löpande och det mesta kommer att hända under sommarsäsongen som är Kinda kanals främsta högsäsong,

Vill du som aktör vara med?

Hör gärna av dig så pratar vi mer!

 

Kontakta oss

Har du frågor om Kinda kanal 150 år?

Välkommen att kontakta oss!

Viktoria Löfvenborg, Visit Linköping & Co
viktoria.lofvenborg@visitlinkoping.se


Upptäck mer av Kinda kanal

Boenden längs Kinda kanal

Hotell, stuga eller camping? Det finns många olika typer av övernattningsmöjligheter runt Kinda Kanal. Det som alla har gemensamt är att de omges av vacker natur och möjligheter till fina upplevelser. ...


Samarbetspartners

Samarbetspartners