Hackelboös naturreservat längs Kinda kanal

Kinda kanals stora badkarta

Kinda kanal består av partier med grävd kanal, naturligt vattendrag och 6 sjöar som binds ihop. Längs vår 8 mil långa kanal finns flera vackra badplatser att utforska i sommar. Nedan har vi sammanställt en karta med några av dem! 

Psst... Råkar du ha en fritidsbåt finns alla möjligheter till att knipa en egen ö att bada vid i sommar!

Johannelundsbadet

Johannelundsbadet är en av Linköpings populäraste badplatser. Här flockas Linköpingsbor varma sommardagar för att få sig ett svalkande dopp i Stångån. Inför fjolårets badsäsong fick dessutom badplatsen sig ett rejält lyft. En upprustad badstrand med badlagun, stegar och bryggor.

Badplatsen är det mest centralt belägna i Linköping. Utmärkt avstånd för en cykeltur med bra underlag och det finns gott om bussförbindelser som stannar alldeles intill badplatsen.

Viggeby badplats

Blicka ut över Järnlundens öar, låt solens strålar torka dig på de redan uppvärmda badklipporna medans du njuter av den skärgårdskänsla som omger Viggebysand. Badplatsen ligger mitt i hjärtat av Viggeby naturreservat strax väster om Brokind och det går inte en varm sommardag utan att solklipporna fylls av badsugna Linköpingsbor.

Badplatsen har sandstrand, bryggor, klippor och är rullstolsvänligt med en ramp ner i sjön. Dessutom är den tillgänglig med barnvagn. Viggeby erbjuder bad för alla - lite längre in i skogen kan familjens bästa vän hunden också ta sig ett dopp på det utmarkerade hundbadet.

Hackelboö naturreservat

Hackelboö är en ö som ligger i Järnlunden. Du vandrar genom naturreservatet i några minuter och efter en stund kommer du till en liten badstrand. Hackelboö har mestadels klippor att slå läger vid för ett dopp i det blå! Vattnet är klart och svalkar fint i sommarvärmen!

Valö badplats

Valö är en liten ö som ligger i sjön Björkern. Här är du mitt i hjärtat av Östergötland och badar omgiven av berg och skog. Här finns bryggor, hopptorn och ett mysigt sommarcafé där du kan köpa lunch och fika.

 

Hitta din favoritsjö!

Här hittar du de badplatser som ligger längs med vår vackra kanal. Vill du veta mer om badplatserna så följer du länken som finns i varje pin.

Där får du mer komplett information om vad varje badplats har för faciliteter. 

PS! Glöm inte solkrämen. I sommar förutspår i alla fall vi varma dagar med mycket sol!


Samarbetspartners

Samarbetspartners