Tannefors slussar i Kinda kanal
Hovetorps sluss vid Kinda kanal
Sjön Åsunden längs Kinda kanal
Rimforsa strand vid Kinda kanal

Gratis prova-på-tur på Kinda kanal för båtar med Göta kanal-biljett

Kinda kanal är en idyllisk kanal där vi har bevarat de 150-åriga handmanövrerade slussarna. För dig med Göta kanalbiljett bjuder vi på en prova-på-tur från Roxen in till centrala Linköping. Du får gratis tur- och returslussning i Nykvarns sluss och ett fritt dygn i vår gästhamn i centrala Linköping.

Praktisk info

Göta kanals och Kinda kanals farleder möts på sjön Roxen. Så på din färd från Bergs slussar mot Norsholm eller omvänt passar det bra med en avstickare till Linköping, Östergötland största stad.

OBS! Kinda kanal har andra mått än Göta kanal. På Kinda kanal gäller följande båtstorlek:
Längd: 24,50 m
Bredd: 4,50 m
Djup: 1,50 m
Höjd: 3,09 m

Fram till den första slussen i Nykvarn är dock den segelfria höjden 4,50 meter. Härifrån är det gångavstånd till centrala Linköping.

Du som vill slussa gratis i Nykvarn sluss behöver bara kunna visa upp din Göta kanalbiljett så hjälper våra slussvakter dig. Se Kinda kanals öppettider här.

Vår gästhamn ligger mitt i centrala Linköping och här bjuder vi på ett fritt dygn. Här finns gästhamnsservice med bland annat septiktank, tillgång till el och vattenpåfyllning, wc, dusch, kök och tvättstuga.

Mer om Kinda kanal

För dig som vill upptäcka mer av Kinda kanal väntar ett åtta mil långt kanal- och sjölandkap som sträcker sig söder ut mot Horn och Hycklinge vid Åsundens södra spetts. Totalt passerar du nio slussområden på din väg söderut. Du passerar bland annat igenom norra Europas största sammanhängande eklandskap och ett vackert kulturlandskap med flera slott och herresäten. På Kinda kanal är det sällan trängsel och i sjölandskapet är det lätt att hitta en egen badvik.

Här hittar du aktuella slussavgifter för Kinda kanal.

Varmt välkommen till Kinda kanal!


Bild på M/S Kind som ska upp för en slusstrappa längs Kinda kanal

Det här är Kinda kanal

Kinda kanal är platsen för rekreation och upplevelser. Både på vattnet och på land. Kinda kanal är ett grönt och lummigt område som är perfekt för vandringar, paddlingsturer, cykelturer, ...
Bild på människor vid Hovetorps slussar längs Kinda kanal i Östergötland

Slussar längs med Kinda kanal

Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden som du kan besöka, som du dessutom kan nå med kollektivtrafiken. ...

Samarbetspartners

Loggor Kinda kanal