En båt som åker på sjön
En båt som åker på Kinda kanal

Kryssningar på Kinda Kanal

För den som inte utforskar Kinda kanal med egen båt finns det möjlighet att följa med på en svindlande vacker dagstur, kvällstur eller kortare färd med passagerarbåt. En kryssning utmed Kinda Kanal är en tur genom landskap och hänförande scenerier. Det är också en stor resa i tiden, i den lilla världen. Följ med antingen M/S Kind för att äta gott, lyssna på musik, och umgås med vänner eller M/B Stockholm för att ta dig ut till Bergs slussar eller guppa upp till Tannefors.

Vill du istället åka båt på egen hand finns möjlighet att hyra båt från Göta kanal Charter. Då åker du från Motala via Göta kanal för att sedan komma in på Kinda kanal. Läs mer här om att hyra egen båt.   

M/S Kind

Ombord på M/S Kind, som drivs av Rederi AB Kind, kan man koppla bort vardagen för en stund. Njuta av en underbar dagstur utmed Kinda Kanal och bo centralt med bekväm hotellövernattning inklusive frukost på Scandic Linköping eller Hotell Stångå. Kanske ett strandpaket på Rimforsa Strand i Rimforsa. I paketen ingår dagresa utmed Kinda Kanal med M/S Kind, buss alternativt tåganslutning, för- eller eftermiddagskaffe samt lunch ombord. Man kan även kombinera hotellövernattning med frukost på Scandic Linköping eller Stångå Hotell i Linköping med en fantastisk kvällskryss på Kinda Kanal. Måltid serveras ombord och är inkluderat i priset. Med eller utan levande musikunderhållning. Det går också bra att chartra Kind.

Är du lycklig ägare till egen båt eller kanot lägger du själv ut kursen och tidtabellen, men ta god tid på dig. Att stressa hör inte hemma på Kinda kanal.

Boka här

Kontaktuppgifter

M/S Kind
Rederi AB Kind
Telefon: 013-663 50
info@rederiabkind.se
www.rederiabkind.se

M/S Kind logotyp

M/B Stockholm

Passagerarbåten M/B Stockholm är ett nytt inslag i Linköping för båtsäsongen 2022. Båtlinjen knyter samman Linköpings två kanaler, Kinda kanal och Göta kanal, och gör det möjligt att ta sig mellan centrala Linköping och Bergs slussar vattenvägen. Båten erbjuder tre turer:

- Bergs slussar till Linköping city (75 min)
- Linköping city till Bergs slussar (75 min)
- Guidad tur i Linköping (ca 60 min)

Bergs slussar - Linköping city
Turerna mellan Bergs slussar och Linköping city beräknas ta omkring 75 minuter inklusive en slussning i Nykvarns sluss i Kinda kanal. Båtlinjen kommer att trafikeras lördagar fram till midsommar för att under sommaren avgå två gånger om dagen i vardera riktningen fram till mitten av augusti. Den sista halvan av augusti kommer linjen också att erbjudas, men då med en daglig tur i vardera riktningen under helgerna.

Guidad tur i city
Turen beräknas ta omkring 60 minuter och går mellan Nykvarns sluss och Tannefors slussar. Du guidas genom historien och nutiden i stillsam miljö i hjärtat av Linköping. Turen innehåller ej slussning.

Boka här

Kontaktuppgifter

M/B Stockholm
Skeppa
Telefon: 072-8905076
hampus@skeppa.se
www.skeppa.se

skeppa


Hyra båt på Kinda kanal

Har du inte egen båt men vill ta en tur på Kinda kanal ändå på egen hand? Inga problem, det går fint att hyra båt! Hos Göta kanal charter kan du hyra båt som utgår från Motala på Göta kanal, för att ...

Båtpaket längs Kinda kanal

Om du inte sett Kinda kanal från vattnet så är det dags att göra det. Boka en helhetsupplevelse med båttur, boende och mat.


Samarbetspartners

Samarbetspartners