Ramper i Kinda kanal och sjösystemet

Här hittar du information om ramper i Kinda kanal och sjösystemet. Klicka på aktuell ramp i kartan nedan för att få navigering i Google maps.

Ramp Stånggatan, Linköping

Rampen är öppen för allmänheten, avgiftsfri och är utan bom. Parkeringsplats för bil och trailer finns i direkt anslutning. Alternativ parkering är avgiftsbelagd långtidsparkering längs Södra Stånggatan vid Linköpings Resecentrum med gångavstånd till Nykvarns sluss.

Ansvar för rampen: Linköpings kommun

Ramp Linköpings Motorbåtsklubb

Rampen är låst med bom men i direkt anslutning till slussning i Nykvarns sluss kan Kinda kanals kunder få tillgång till rampen. Kontakta Kinda kanal. Avgiften på 100kr swishas direkt till båtklubben. Allmänheten som är intresserad av rampen kan kontakta ansvarig klubb via hemsidan nedan. 

Ansvar för rampen: Linköpings Motorbåtsklubb

Ramp Nykvarnsparken, Linköping

Rampen är öppen för allmänheten, avgiftsfri och är utan bom. Maxvikt 1,5 ton. Avgiftsbelagd parkeringsplats för bil och trailer finns i nära anslutning längs Södra Stånggatan. Härifrån kan man slussa söder ut via Tannefors slussar eller norrut via Nykvarns sluss se hemsida för slussarnas öppettider.

Ansvar för rampen: AB Kinda Kanal

Ramp Sturefors båtklubb, Prästgårdskajen

Rampen är öppen för allmänheten, avgiftsfri och är utan bom. Lämplig för mindre båtar upp till ca 5 meter.

Ansvar för rampen: Sturefors båtklubb

Ramp Hovetorp

Rampen är öppen för allmänheten och utan bom. I/upptagningsavgift 50 kr per tillfälle. Parkering finns i anslutning.

Ansvar för rampen: AB Kinda Kanal

Ramp Bestorps båtklubb

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 100 kr per tillfälle. Nyckel till bommen till rampen hämtas ut på ICA Nära Bestorp, Bonäsvägen 4, 589 65 Bestorp. Där visas Swishbetalning upp. Parkering finns i anslutning till rampen.

Ansvar för rampen: Bestorps båtklubb

Ramp Brokinds båtsällskap

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 50 kr per tillfälle. Avgift betalas och nyckel till bommen hämtas på affären Nära Dej, Rängenvägen 26, 590 45 Brokind (telefon affären 013-411 90). Parkering finns i anslutning till rampen.

Ansvar för rampen: Brokinds båtsällskap

Ramp, Viggeby båtklubb

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 100 kr (kontant) per tillfälle. Kontaktperson för öppning av bommen är Gunnar Boström, Stensvassa Björkvik, tel. 013-451 20 eller 070-964 48 81. Även en båtklubbsmedlem som är på plats kan öppna bommen.

Ansvar för rampen: Viggeby båtklubb

Kinda båtklubb, Rimforsa

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 100 kr per tillfälle. Nyckel till bommen betalas och hämtas på ICA Nära, Ulrikavägen 1, Rimforsa. Även lyftplatta finns för 500 kr. Parkering finns i anslutning till rampen.

Ansvar för rampen: Kinda båtklubb

Kisa båtklubb, Hovby

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 50 kr per tillfälle. Avgift betalas och nyckel till bommen hämtas på Frendo-macken, Östgötagatan 2, 590 38 Kisa, telefon 0494-10521. Parkering finns i anslutning till rampen.

Ansvar för rampen Kisa båtklubb

Södra Kinda båtklubb, Horn

Rampen är öppen för allmänheten mot en avgift på 100 kr för i och upptagning samma dag. Avgift betalas och nyckel till bommen hämtas på närbelägna ICA Nära Vahlströms Horn, Kisamors väg 2, 590 42 Horn. Parkering finns i anslutning till rampen.

Ansvar för rampen: Södra Kindbåtklubb


Drönarbild på Hovetorps gästhamn längs med Kinda kanal

Vanliga frågor om fritidsbåt på Kinda kanal

Var finns det gästhamnar jag kan lägga till vid? Hur stor får min båt vara för att kunna slussas i kanalen? Hur fort får jag köra båten? Vi ger dig svaren på alla de praktiska frågor du undrar över inför din båttur längs med Kinda kanal.


Samarbetspartners