Sommarjobba som slussvärd på Kinda kanal

Vill du bli en del av upplevelsen på Kinda Kanal?
Kinda Kanal är nästan 8 mil lång och med sina 15 slussar förlagda vid 9 olika slussanläggningar, från Nykvarn i norr till Brokind i söder, så är kanalen inte bara ett fantastiskt byggnadsverk och transportled utan också ett mycket uppskattat besöksmål. Kanalen är nästan oförändrad sedan den öppnades för 152 år sedan. Slussportarna är fortfarande i trä och drivs helt för hand precis som vid
premiärturen 1871.

Att jobba som slussvärd innebär inte bara att man har den ansvarsfulla uppgiften att hjälpa båtar att slussa utan att man även blir en del av upplevelsen i den unika miljö som utgör Kinda Kanal. De kunskaper, upplevelser och erfarenheter som man samlar på sig hos oss här på kanalen går inte att få någon annanstans.

Dina arbetsuppgifter – säkerhet och service
Att vara slussvärd innebär att man har ett stort ansvar, inte bara för att allt går rätt och säkert till vid själva slussningen utan också för att alla våra besökare får en trygg och trevlig upplevelse vid våra slussar. Som slussvärd ansvarar du för att det är ordning och reda runt slussen, att du har koll på säkerhetsutrustningen och kan vara behjälplig om det uppstår problem. Vid vissa slussar ingår det
också att ta betalt för kanalavgifter och att sälja sjökort m m. Som slussvärd är du kanalens ansikte utåt. Det är hur du som slussvärd löser dina uppgifter som avgör hur våra besökare och kunder minns sitt besök på eller vid kanalen.

Vi kommer jobba i två olika team. I ena teamet ingår Nykvarn, Tannefors och Hackefors/Hjulsbro i andra teamet ingår Hamra och Hovetorp. I de olika teamen hjälper man varandra, och har ett roterande schema.

Vem letar vi efter?
Vi tror att du som vill jobba som slussvärd hos oss på Kinda Kanal är en nyfiken, noggrann, ansvarstagande och hjälpsam person. Du har fyllt 18 år, har god fysik och är simkunnig. Har du båtvana, så är det ett plus, men inget måste. Om du redan har haft ett jobb med kundkontakter eller har arbetat inom ett serviceyrke så är det meriterande. Du kan engelska utöver svenska och gärna
ytterligare språk. En självklarhet är att du gillar att arbeta utomhus i alla väder! För oss är personlig inställning och egenskaper viktigare än erfarenhet.

Anställningen gäller under vår högsäsong som sträcker sig mellan 26 juni - 13 augusti. Vi kommer också behöva personal till för- och eftersäsong. Då gäller det en del helger och kvällar under maj, juni, augusti och till viss del september.

Ansökan
Ansöker gör du genom att skriva ett personligt brev där du förklarar varför du tror att just du skulle vara en bra slussvärd. Brevet och ditt CV skickar du till e-post: info@kindakanal.se

Sista ansökningsdag är söndag den 30 april 2023, men urval sker löpande, så passa på att skicka in din ansökan så fort som möjligt!

Lena med personal på Kinda Kanal


Samarbetspartners

Samarbetspartners