Bild tagen från vattnet upp på slussportar i Kinda kanal

Tips på utflyktsmål längs Kinda kanal

Här hittar du inspiration till dagsutflykter som ligger i anslutning till Kinda kanal. Slussar, naturreservat, kultur, gårdsbutiker och aktiviteter.

Hackelboös naturreservat längs Kinda kanal

Kinda kanals stora badkarta

Kinda kanal består av partier med grävd kanal, naturligt vattendrag och 6 sjöar som binds ihop. Längs vår 8 mil långa kanal finns flera vackra badplatser att utforska i sommar. Nedan har vi sammanställt en karta med några av dem! 
Bild på människor vid Hovetorps slussar längs Kinda kanal i Östergötland

Slussar längs med Kinda kanal

Varje slussport längs med Kinda kanal är unik och värd ett besök. Totalt finns det 15 stycken handdrivna slussar i nio slussområden som du kan besöka, som du dessutom kan nå med kollektivtrafiken. Hitta din favorit, eller besök dem alla!
Bild på stockar i Säby Västerskog naturreservat som har mossa på sig

Naturreservat längs med Kinda kanal

Längs med Kinda kanal finns flera naturreservat perfekta för en dagsutflykt. Vi har samlat ihop några av de guldklimpar som ståtligt vakar över kanalen, där stadsbruset blir ett minne blott.

Kultur längs med Kinda kanal

Slott och herresäten, hembygdsgårdar, kulturarv och museum. Det finns mycket kultur att upptäcka längs Kinda kanal. Ta del av vår karta på några av de smultronställen som ligger i anslutning till ...

Gårdsbutiker längs med Kinda kanal

I Östergötland gillar vi närproducerat. Längs med Kinda kanal finns flera charmiga gårdsbutiker som säljer allt från kött uppfödda på gården, till ekologiska produkter som odlats med omsorg.

Samarbetspartners

Samarbetspartners