Linköping arrangerar SM-veckan 2021

SM-veckan är en årlig idrottsfest där ett 50-tal idrotter genomför svenska mästerskap. Idag stod det klart att Linköping har valts ut av Riksidrottsförbundet och SVT som värdstad för SM-veckan 2021.

 

- Vi är glada för att kunna presentera värdstäder med en tydlig evenemangsstrategi, vilket kommer att bidra till att utveckla konceptet SM-veckan ytterligare och matcha vår ambition med ett evenemang i världsklass. Det är tre städer med en tydlig plan för hur SM-veckan inte ska stanna vid ett idrottsevenemang utan också bidra till långsiktiga effekter för destinationen, säger Per Bergljung, evenemangs- och partneransvarig på Riksidrottsförbundet.

 

Under SM-veckan beräknas Linköping gästas av cirka 5000-7000 aktiva, tränare och funktionärer. Staden kommer att bjuda på en idrottslig folkfest, inte bara på idrottsarenorna utan också mitt i stadskärnan.

 

- Jag är mycket glad och nöjd att vi får SM-veckan till Linköping år 2021. Det kommer bli många som besöker Linköping under veckan och för våra hotell och restauranger betyder det mycket. Jag hoppas och tror att Linköpingsborna tycker det är roligt när det händer saker i vår kommun, säger Kristina Edlund (S), kommunstyrelsens ordförande.

 

SM-veckan arrangeras sommaren 2021 av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund, Linköpings kommun och Visit Linköping & Co, som agerar lokal arrangör. Sändande bolag är Sveriges Television, SVT.

 

- Detta kommer att vara ett av de största evenemangen som arrangerats i Linköping. Det ligger väl i linje med Linköpings eventstrategi där målet är att vara en av Sveriges tre främst eventstäder 2030. Vi på Visit Linköping & Co ser fram emot att tillsammans med idrottsrörelsen, kommunen och näringslivet se till att SM-veckan 2021 blir en riktig folkfest, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co.