Par som paddlar i Tannefors Slussar, Linköping
Bild på sjö och röda stugor
En tjej och en kille som vandrar i Rosenkällasjön

Linköping för den äventyrslystne

När höga temperaturer gassar utanför vår dörr och solen står som högst på himlen, visst låter det uppfriskande med fläktande vindar som leker sig genom vårt hår, vatten som tindrar oss blint och spännande äventyr som får det kittla i magen? Längs och på Kinda Kanal finns en mängd olika aktiviteter för oss som känner sig lite äventyrlig och vill ha en heldag ute i sommarvärmen.

Paddla i sjösystemet
I egen takt kan du paddla dig fram längs Stångån/Kinda Kanal och uppleva Linköping från vattnet i stadspaddling som anordnas av Linköping kajak under varje torsdag juni och augusti. Guppa fram i kvällssol i Linköpings vackra stadsmiljö och njut av kringliggande natur en fin sommarkväll i gott sällskap. Skulle du vilja paddla utanför vår stadsmiljö kan du ta dig en tur till Vårdnäs Stiftgård och ta dig fram bland sjösystemen. Det finns många delar av sjösystemet som går att utforska och beroende på hur lång du tänkt göra din tur, finns många sevärdheter att paddla förbi. Både slott, slussar, bad, fantastisk natur och härliga badklippor!

LKPG Wake Park
Sommaren 2017 blev alla båtlösa vattensportfantasters dröm till verklighet – Linköping fick en egen Wakeboard Park! Hur härligt är det att en het sommardag kunna färdas på bräda mitt i hjärtat av Linköping? Traditionellt sätt krävs en båt för att utöva vattensporten, men tack vare ett kabelsystem och en tyst, miljövänlig motor är det nu möjligt! Stångåns senaste lekkamrat är en perfekt aktivitet för dig som älskar vatten och action.


Cykeltur längs Kinda Kanal
Är det den fläktande vinden som lockar dig en sommardag kan du ta dig en cykeltur längs Stångån/Kinda Kanal. Rutten är en sträcka på 2,7 km där du färdas i naturen som omger Kinda Kanal. På vägen stöter du bland annat på trevliga restauranger och caféer- förbered annars en picknickkorg och slå dig ner vid någon av slussarna du stöter på. Ett annat bra cykelstråk är också att ta sig runt i Tinnerö naturreservat som har underbar natur och är en väldigt uppskattat destination i Linköping.

Vandra på Östgötaleden
Är det vandringskängorna som står i fokus för ditt äventyr är sträckan Vidingsjö – Bjärka-Säby på Östgötaleden ett måste! Du följer stigar och småvägar genom lugn natur där hagmarker, grova ekar och slussar blir en del av din upplevelse. Sträckan är 19 km lång och passa även på att övernatta på det vackra Vårdnäs Stiftsgård och vila fötterna och avnjut en god middag i fantastisk miljö efter en lång dags vandring. Även sträckan Djurgården – Vidingsjö är ett populärt vandringsstråk på 6 km- här tar du dig runt i Tinnerös vackra Eklandskap och Vidingsjöskogen. För de allra modigaste finns även nyheten Linköpings höghöjdsbana i Vidinsjö Motionscenter. Utmana dig själv i en spännande frilufts- och äventyrsupplevelse i naturskön miljö där du tar dig fram på banor högt över marken. 

Järnlundens öar
Ett äventyr där du kombinerar somriga bad, upptäcktsfärder bland Järnlundens öar, fisketurer och vandring är Viggeby naturreservat. Slå dig ner vid en av de solvärmda strandklippor och koppla av eller utforska den skärgård som omger Viggeby naturreservat. Här finns mycket att upptäcka och att spendera en dag här är något utöver det extra.

Kryssa med M/S Kind
Avsluta ditt sommaräventyr med M/S Kind och kryssa utmed Kinda Kanal med en god måltid i underbara omgivningar i en måltidskryss på kvällen med levande musik. Det är viktigt att varva ner efter en aktiv dag fullt av äventyr så välkommen att avsluta din äventyrliga sommardag i Linköping med Rederi AB Kind.


Med äventyret i fokus finns många olika aktiviteter som får det att pirra till rejält i magen. Vare sig det är fläktande vindar, skvalpande vatten eller hisnande höjder har Linköping något för alla smaker.


Bild på ett rapsfält och en gårdsbutik Väster om Linköping

Sommar i Linköping

Sommaren står runt hörnet och varma soldagar, ljusa nätter och glittrande vatten blir en del av vår vardag. Oavsett om du semestrar eller hemestrar i ...

Publik som tittar på en konsert på Borggården med Linköpings Domkyrka i bakgrunden

Linköping för musikälskaren

Känner du hur sommarpulsen har kommit till stan? Ett okontrollerbart sug för livekonserter och dans under bar himmel börjar smyga sig in i kroppen. ...