Östgöta Blåsarsymfoniker och Magnus Carlson 24/8

Vi kan nu stolt presentera ett helt unikt inslag på Linköpings Stadsfest. Östgöta Blåsarsymfoniker skapar en konsert tillsammans med Magnus Carlson och kliver upp på Borggårdens scen fredag 24 augusti under Linköpings Stadsfest.

Mat och dryck finns till försäljning i parken bakom Borggården.

Tillbaks till startsidan

Mer om konserten

– Vi är oerhört glada över att få spela på Linköpings Stadsfest, säger tf länsmusikchef Friederike Gerlach. Att höra Magnus Carlson tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker blir en upplevelse för hela året! Vi kommer med färska arrangemang som kommer att eka friskt i sommarkvällen. Till vardags har Östgötamusiken hela regionen som arbetsfält. Alla våra musiker ingår i mindre ensembler och tillsammans ger de flera hundra konserter varje år.

På Linköpings Stadsfest framträder Östgötamusikens sjutton heltidsanställda musiker under ledning av chefsdirigenten Christoffer Nobin. Blåsarsymfonikerna kompletteras med ett väloljat kompband med Johan Landqvist, känd bland annat från "Så ska det låta", vid pianot.

– Östgötamusiken har anor från 1500-talet och spelar musik i alla stilar för alla östgötar, avslutar Friederike Gerlach.

Den som inte hört talas om Magnus Carlson och hans magiska stämma innan, gjorde det definitivt efter artistens deltagande i TV-succén "Så Mycket Bättre" 2016. Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, fick ordentlig fart på sin solokarriär och i fjol kom tredje egna plattan "Den långa vägen hem”, vilken rosades i media och gick rakt in på Topplistans förstaplats. Sedan dess har han åkt på flera, ofta utsålda, turnéer både som soloartist och tillsammans med Weeping Willows.

- Det känns väldigt kul att tillsammans med Östgöta Blåsarsymfoniker och Magnus Carlson få bjuda Linköpingsbor och besökare på den här unika konserten. Det kommer att bli en mäktig konsert på Borggården, säger Claes Lauritsen, projektledare för Linköpings Stadsfest.

Det blir totalt fyra kvällar med konserter på Borggårdens scen under Linköpings Stadsfest. Sedan tidigare är det klart med RIX FM Festival på onsdagen, Norrköpings Symfoniorkester på torsdagen, Rhys på fredagen och Molly Sandén på lördagen.


Borggården
Storgatan 70
582 28 Linköping