Porträttbild på David Nilsson, VD Linköping City Samverkan AB

Linköping – Årets stadskärna!

Lagom till att Linköping precis passerat 160.000 invånare träffar vi David Nilsson, VD för Linköping Citysamverkan AB för att prata om den fina utmärkelsen Linköping mottog strax innan sommaren – Årets stadskärna. Utmärkelsen går till den stad med framgångsrik utveckling av stadskärnan som under de närmsta föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbeten mellan offentliga och privata aktörer.

”Stadens aktörer har funnit varandra och hjälper varandra med värme, omtanke och generositet.är en av motiveringarna till att Linköping i år blev utsedda till Årets stadskärna av juryn.

- Samarbetet mellan alla samverkansbitar som Linköpings kommun, Linköpings Cityförening och Cityfastighetsägarna är en viktig del i utvecklingen av vår stadskärna och tack vare gott samarbete, starka strategier och arbetsprocesser vann vi detta pris tillsammans. Priset är ett fint kvitto på att vi tillsammans gör en skillnad, säger David Nilsson.


David berättar även man fortsätter med att utveckla och jobba framåt, arbetet är aldrig klart. I takt med att invånarantalet växer, växer också kraven på city och Linköping behöver bli större. Vi måste framförallt se hur vi växer och ta vara på det vi har. Stadskärnan har idag höga krav på sig och är så mycket mer än en mötesplats. Hela city är upplevelsebaserad med allt från, personal, bemötande, att det är rent och fräscht, att vi har säkra torg och gator samt en levande stadskärna.

Det går att konstatera att Linköping är stor nog att ha det mesta och liten nog att ha allt nära. Linköping är helt enkelt en liten storstad. Välkommen ner till Linköping City och upplev själv varför vi blev utsedda till Årets stadskärna!

Foto: Josef Alin