Claes Lauritsen och Viktoria Åberg Löfvenborg

Linköpings Stadsfest – nu större än någonsin!

För nionde året i rad närmar sig Linköpings festligaste vecka. Vecka 34, veckan då Linköpings innerstad förvandlas till ett myllrande glatt vimmel fyllt av mat, sport, musik och aktiviteter av alla dess slag. Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som drar ca 300.000 besökare till staden och pågår i år mellan tisdag 21 augusti till söndag 26 augusti.

Projektledaren Claes Lauritsen och koordinatorn Viktoria Löfvenborg på Visit Linköping & Co jobbar ständigt med att utveckla Linköpings Stadsfest och hitta nya infallsvinklar. Detta har resulterat i flera nya inslag i årets upplaga av festveckan.

- Jag är otroligt glad och förväntansfull inför Linköpings Stadsfest i år. Det är riktigt roligt med nya satsningar som når flera målgrupper. Till exempel har vi i år tre dagar med aktiviteter för seniorer i Trädgårdsföreningen i och med en ny seniorfestival som News 55 arrangerar och PROs sommarfest, säger Claes Lauritsen.

Claes berättar även att Linköpings Stadsfest i år är mer tillgänglig för flera målgrupper. Information har översatts till tre olika språk på webbplatsen - engelska, arabiska och somaliska. Han hoppas att alla ska känna sig välkomna och kunna ta till sig utbudet under veckan. 

Ett annat häftigt inslag som tar plats på Linköpings gator, eller snarare ned för gatan, Storgatan, är World Champions Super Final Skateboard Slalom. En tävling där några av de bästa från hela världen gör upp i kampen om att bli världsbäst på skateboardslalom.

- Jag såg skateboardslalomtävlingar under SM-veckan i juli och kan lova att det är en riktigt rolig sport att titta på. Det kommer gå fort nerför Storgatan! Extra kul med ett internationellt inslag i Linköpings Stadsfest och det ska bli spännande att se åkare i världsklass göra upp mitt i stan. En annan idrottsnyhet för årets stadsfest är loppet Classic Running som går genom centrum under veckans mest innehållsrika dag, säger Viktoria Löfvenborg.

Även programmet på Borggårdens scen utökas med ytterligare två kvällar då RIX FM Festival och Norrköpings Symfoniorkester bjuder på konserter på onsdagen och torsdagen. Speciellt för detta tillfälle är även en konsert med Magnus Carlson & Östgöta Blåsarsymfoniker som tar plats på fredagen. Idén om ett samarbete växte fram redan under förra året och förväntas bli en häftig upplevelse med Linköpings egna stolthet Östgöta Blåsarsymfoniker och en av Sveriges bästa sångare. Musiken flyttar även in på en ny konsertplats - Hospitalstorget. Som besökare kan man förvänta sig ett varierat utbud med bland annat jazz, blues, världsmusik och upcoming-akter under fyra kvällar. 

Förutom flera nyheter så kommer vi att känna igen många återkommande uppskattade evenemang. Bland annat Idrottens dag där man kan prova på olika idrotter, det fartfyllda cykelloppet Wolfram Grand Prix, Ung i Parken i Domkyrkoparken med aktiviteter med Linköpings fritidsgårdar, eventby med företag som bjuder på massor av aktiviteter, den stora internationella matmarknaden på Storgatan och mycket mer.

Med sex stycken fullspäckade dagar av aktiviteter och glädje kommer Linköping garanterat att förvandlas till nöjessökarnas paradis. Och det bästa av allt? Fri entré till all denna glädje! Vi ses på Linköpings Stadsfest.

Har du inte hunnit spana in vad Linköpings Stadsfest har att erbjuda?
Klicka här för att se alla programpunkter >>