Linköpings Stadsfest artister

Artister 2019

Det kommer som vanligt vara mycket musik, på flera scener under Linköpings Stadsfest. Här ser ni några av de artister som ska uppträda på årets stadsfest. Fler presenteras under sommaren.

Tillbaka till startsidan

Gästartister i P4 Nästas riksfinal

Lena Philipsson har nyligen släppt en ny singel som heter Maria Magdalena. Det är det första släppet sedan det hyllade albumet och efterföljande utsålda föreställningen "Jag är ingen älskling" från 2015. "Maria Magdalena" handlar om hur livet ter sig för en ”småländsk liten diva” och är skriven av Lena Philipsson själv och producerad av Anders Hansson.

Felix Sandman har under våren 2019 synts i serien Störst av allt och på scen bland annat med vännen Benjamin Ingrosso. Han startade sin karriär som medlem i pojkbandet FO&O som splittrades 2017 och Sandman började arbeta som soloartist. Hans första musiksingel Every Single Day höll förstaplatsen på svenska singellistan i fyra veckor efter en andra plats i Melodifestivalen 2018.

The Lovers of Valdaro, alias Erik Höiby och Adam Warhester, har haft ett händelserikt år. För ett år sen släpptes debutsingeln "Lost Forever" som vann regionsfinalen i Stockholm till P4 Nästa. I riksfinalen 2018 valdes de ut att delta i Melodifestivalen 2019. Under sommaren 2018 turnerade de runt Sverige på framförallt Pridefestivaler och nu är de tillbaka, ett år senare, på samma scen där de förra årets röstades fram av juryn.

Spring City består av Annielle, Noomi och MIAH vars musikaliska banor startade i Malmbäck i Småland och tog sedan olika vägar. I början av 2018 kom idén att spela tillsammans efter att de blivit tillfrågade att göra en gemensam konsert med sina soloprojekt. Senare samma år vann denna trio P4 Nästas riksfinal och deras låt Back On Our Streets har spelats flitigt i radion.

Linnea Henriksson

24/8

Tre soloalbum, en julshow, ett antal programledarjobb och ett ännu större antal utmärkelser.

Sedan Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet har mycket hänt och när hon 2018 var med i Så mycket bättre stod det än mer klart att här har vi en av landets främsta. Med sina tolkningar av de andra artisternas låtar lockade hon fram både gåshud och glädje, något som hon också framkallar hos publiken på sina konserter.

Linnea Henriksson har samarbetat med Avicii, Gyllene tider och Petter, men mer än något annat står hon stadigt på egen hand som soloartist och låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat. Med sitt tredje album, självbetitlat Linnea Henriksson, visade hon upp sin berättarskicklighet i texter som andas så mycket här och nu som det bara går. Albumet utnämndes, med all rätta, till Årets pop på P3 Guld-galan tidigare i år.

 

Movits!

24/8

Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren.

De har uppmärksammats för deras säregna sound som numera blivit något av ett signum av rap, tunga beats och bombastiska blåsarrangemang. Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt.

Tio år efter debuten med ”Äppelknyckarjazz” släppte bandet sitt femte album ”V:I” i slutet av 2018 som tillsammans med kommande album ”V:II” utgör ett dubbelalbum som släpps i sin helhet den 31 maj.

Lamix

23/8

Lamix har på egen hand lyckats bygga en stark fanbase och efter att förra året ha kammat hem P3 Guld-titeln ”Framtidens artist” ligger världen för hans fötter. Under det gångna året har Lamix hunnit dela med sig av flertalet singlar som alla cementerar hans position som en av våra mest spännande urbana artister.

Cherrie

23/8

R&B-stjärnan Cherrie är hetare än någonsin. Cherrie som under senaste åren både turnérat runtom i världen och erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och världen. Cherrie är senast aktuell med singeln ”OG”. 2018 släppte hon ”Kungsliften” ihop med Fricky. Samma år kom hennes andra album ”Araweelo” som gett henne två Grammisnomineringar för Årets Artist och Årets Pop.

Mares

23/8

Mares har med energifylld och lätt euforisk indiepop tagit den svenska musikscenen med storm. Debutsingeln ”Allt du gör och att du finns” sålde platina och spred sig som en löpeld runt om i landet med sina närmare 10 miljoner streams. 2018 slog Mares igenom med dunder och brak och nominerades för ”Årets Genombrott” på Rockbjörnen och efter ett trettiotal stopp på sommarturnén drog sig bandet tillbaks till studion för att jobba på debutplattan.

Imenella

23/8

OBS! Ny tid: 20:10.

Året har startat i en rasande fart för stjärnskottet Imenella. Prisad som Årets Nykomling på årets Grammisgala och med ett stort gäng succésinglar i bagaget, åker nu Imenella på turné i sommar. Imenella slog igenom förra året med låtarna "Moves" och "Chagga" och strax innan jul släpptes tredje singeln "Fråga om mig" som har över 1,3 miljoner streams på Spotify. I februari tog hon hem priset för Årets Nykomling på Grammisgalan.


Programmet i mobilen (instruktionsfilm)

Få tillgång till det dagliga programmet under Linköpings Stadsfest 2019 direkt i mobilen. Det är enkelt att lägga till på din hemskärm på din telefon via din mobila webbläsare.

Följ de enkla stegen i filmen nedan. Instruktion både för iOS och Android. Instruktionsfilm för Android startar på 0:32 sek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter om Linköpings Stadsfest