Bra att veta

I slutet av augusti, när skolorna precis har börjat, många är på väg tillbaka in i vardagen efter semestrar, då är några av sommarens bästa dagar i Linköping. Stadens gator och torg fylls av en massa aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Fartfyllda idrottstävlingar, prova-på-aktiviteter, matmarknad, utställare med roliga aktiviteter och såklart massor av musik.

Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar ca 300 000 besökare. Tillsammans skapar upp emot hundra aktörer en vecka med upplevelser där vi vill att det ska finnas något för alla. Alla konserter och de allra flesta andra aktiviteter har fri entré.

Just nu finns ingen information att ge rörande Linköpings Stadsfest 2021.

Tillbaka till startsidan

 

Trygghet och säkerhet

Något av det allra viktigaste i vårt arbete med Linköpings Stadsfest är att du som besökare ska känna dig trygg. Vi samverkar med arrangörer, polis, räddningstjänst och Linköpings Kommun för att göra detta till en vecka där alla besökare ska känna sig trygga och kunna njuta av allt som stadsfesten har att erbjuda.

På konsertplatserna
I samband med konserterna på Borggården, Hospitalstorget och Domkyrkoparken har vi många publikvärdar på plats i gula västar under konsertkvällarna, tveka inte att prata med dem om du behöver hjälp med något. På Borggården finns även sjukvårdspersonal på plats under konserterna.


Det är vissa saker du inte får ta med dig till konsertplatserna, av säkerhetsskäl.
Det är ej tillåtet att ta med paraplyer, stolar, flaskor (glas eller plast), husdjur, fyrverkerier, inspelningsutrustning eller någon form av vapen eller tillhyggen som kan skada någon annan. Det är inte heller tillåtet att ta med alkoholhaltiga drycker. Undantag är att stolar är tillåtna under P2 i Parkens konsert med Norrköpings Symfoniorkester och Rickard Söderberg torsdag 22 augusti.


För allas säkerhet och trivsel förbehåller sig arrangörerna rätten att stänga av ingångarna till de olika evenemangsplatserna om vi bedömer att trängseln blir för stor.

På konserterna som är utomhus finns ingen åldersgräns, men tänk som målsman på att barn ska ha någon form av hörselskydd.

Vi hoppas att ni skall ha förståelse för detta och hoppas att ni alla får en trevlig upplevelse på Linköpings Stadsfest.


Här är fyra tips för att din stadsfestupplevelse ska bli ännu bättre:

- Håll ordning på dina värdesaker. Se upp för ficktjuvar.

- Bestäm en mötesplats i förväg, där du och dina vänner träffas om ni kommer ifrån varandra.

- Föräldrar! Skriv ditt mobilnummer på ditt barns ena arm. Då kan vi lättare hjälpa er att hitta varandra om någon av er kommer bort.

 

Kontakt

Kontakt
Vill du komma i kontakt med oss gällande Linköpings Stadsfest maila till info@linkopingsstadsfest.se eller ring till Linköpings Turistinformation på 013-190 00 70.

Om du har frågor om Linköpings Stadsfest är du också välkommen till vår turistinformation på Linköping Konsert & Kongress. De kan svara på alla dina frågor!

Fredag och lördag under Linköpings Stadsfest kan du även gå till Visit Linköping & Co:s tält i eventbyn på Stora Torget om du har frågor.

Det finns även information här på hemsidan och i våra sociala medier.

Fotografering

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se   

Vi som är Linköpings Stadsfest

Linköpings Stadsfest projektleds av Visit Linköping & Co och finansieras till största delen av Linköpings Kommun. Förutom Visit Linköping & Co sitter även Corren och Harrys i styrgruppen. Men det är massor av företag och föreningar som bidrar med aktiviteter som tillsammans skapar Linköpings Stadsfest.

Det är tack vare alla dessa som Linköpings Stadsfest kan bli det härliga evenemang som det är.

Här är några av alla aktörer som tillsammans skapar Linköpings Stadsfest:

Stångåstaden - Lejonfastigheter - Tekniska Verken - Sensus - UngPuls - MTU - Bilda - Studiefrämjandet - CK Hymer - Nordic Sport & Event - Drop the Act - Linköpings fritidsgårdar - PRO - Svenska kyrkan - Novahuset - IOGT-NTO - Linköpings hotellförening - Försvarsmakten

Karta över Linköpings Stadsfests områden

Hitta lätt under Linköpings Stadsfest! Kartan visar vilka områden de olika aktiviteterna håller plats.

Markera bilden, och klicka på bilden för att förstora kartan i mobilen.

Karta över Linköpings Stadsfest områden


Programmet i mobilen

Få tillgång till det dagliga programmet under Linköpings Stadsfest 2019 direkt i mobilen. Det är enkelt att lägga till på din hemskärm på din telefon via din mobila webbläsare.

Följ de enkla stegen i filmen nedan. Instruktion både för iOS och Android.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter om Linköpings Stadsfest