Tekniska verkens idrottsloppis

Idrottsloppis och återbrukspyssel på stadsfesten
På lördagen den 24 augusti kl 10-17 under stadsfesten i Linköping, finns Tekniska verken på plats på Stora torget. Den populära leksaksloppisen återkommer, men nytt för i år är att det även blir gratis idrottsloppis. Vill du vara med och bidra till idrottsloppisen? Då kan du skänka hela och rena idrottssaker på återvinningscentralerna i Linköping fram till den 16 augusti. Syftet är att främja barn och ungdomars rörelse som ger energi och hjälpa barn att aktivera sig.

Som tidigare år fokuserar Tekniska verken på det hållbara, resurseffektiva samhället. För att vår värld ska kunna bli mer hållbar behöver vi återbruka i mycket större utsträckning. Därför satsar Tekniska verken första gången på en gratis idrottsloppis där det kommer finnas massor av olika sorters sportutrustning. Det kommer även att finnas återbrukspyssel för barn där de kan skapar något nytt av gammalt.

Maskoten Gröna Påsen finns också på plats och delar ut kramar till alla barn

På Tekniska verkens och Lejonfastigheters gemensamma scen ges barnföreställningen Trollkarlen av Oz, en komprimerad version av originalet med mycket sång. Föreställningen handlar om en flicka som möter - och blir vän med -  en (o-)smart Fågelskrämma, en hjärtlös men vänlig Plåtman och ett stort men ack så fegt Lejon. Budskapet är att alla är värdefulla, oavsett ursprung, möjligheter och utseende.

Kom gärna och träffa Tekniska verken på lördag 24/8!

För mer information, besök Tekniska verkens hemsida på denna länk.

Tillbaks till startsidan