THIS IS LKPG – En stödkväll för Linköpings musik- och kulturarbetare

Vad: Livesänd musikfestival
Datum: 18 april
Tid: 18:00-23:10

THIS IS LKPG är en musikfestival där vi hyllar de människor som skapar musik och kultur i Linköping. Vi kommer att sända live från Linköping Konsert & Kongress där vi har samlat flera lokala artister som uppträder under kvällen.

Stötta kvällens framträdanden genom att swisha valfritt belopp till respektive nummer i listan nedan eller genom att köpa merch hos de som har webbshop.


Om THIS IS LKPG

THIS IS LKPG är en musikfestival där vi hyllar de människor som skapar musik och kultur i Linköping. Vi kommer att sända live från Linköping Konsert & Kongress där vi har samlat flera lokala artister som uppträder under kvällen. 

Linköping har en otroligt fin musikhistoria och bakgrund med artister som Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten och bandet Ghost för att nämna några. Under denna kväll kommer vi att få liveframträdanden av THEOZ, POST PINES, OBLIVIOUS, ANTON NESSVI, SNAKE TONGUE, AGNES MATSDOTTER, THE POLAROIDS och GIFT BLESSING. 

I skuggan av COVID-19 står artister och kulturarbetare utan uppdrag och inkomster. Det här är en festival med syfte att stödja Linköpings kulturutvecklare genom att skapa arbetstillfällen och samtidigt kunna visa upp den breda musikscen som finns. Du kommer att kunna stötta kvällens framträdanden genom att swisha valfritt belopp till respektive nummer i listan nedan eller genom att köpa merch hos de som har webbshop.

”Om inte Linköping tar hand om de människor som behöver hjälp och stöttning nu, så kommer det inte finnas någon kvar som tar hand om kultur- och musiklivet i Linköping när det här är över.”
- Andreas Törnqvist. initiativtagaren på TE&M

Musikfestivalen sänds kostnadsfritt på visitlinkoping.se den 18 april mellan kl. 18:00-23:10.

THIS IS LKPG presenteras i samarbete av Visit Linköping & Co, Studieförbunden i Samverkan och TE&M, med stöd av Linköpings Kommun.

► SPELSCHEMA

18:00 - 18:30 Gift Blessing
18:40 - 19:10 The Polaroids
19:20 - 19:50 Theoz
20:00 - 20:30 Agnes Matsdotter
20:40 - 21:10 Post Pines
21:20 - 21:50 Oblivious
22:00 - 22:30 Anton Nessvi
22:40 - 23:10 Snake Tongue

► SWISHNUMMER

Gift Blessing: 0700458526
The Polaroids: 0701479631
Theoz: 1231925023
Agnes Matsdotter: 0732623505
Post Pines: 0709239489
Oblivious: 0702462258
Anton Nessvi: 0738050624
Snake Tongue: 0739716184

GIFT BLESSING

Jag heter Gift Blessing och är en 17-årigg rapp-artist från Kongo-Kinshasa. Jag har rappat nu i tio år och intresset började med storebrorsan som också rappade och inspirerade mig till att skriva min första vers när jag var 7 år gammal. Jag började göra covers på mina favorit rapp-låtar och medan jag lärde mig mycket om musik från dessa låtar utvecklades jag som artist. Självförtroendet växte då jag började skriva egna låtar mer frekvent och nu efter att ha rappat i tio år kände jag mig självsäker nog att släppa min första singel den 17:e Augusti 2019. 

Min musik går ut på att utforska vad det innebär att vara människa i samband med moral och etik. Detta gör jag genom att använda mig av poetiska drag och stilfigurer, samt genom komplexa rim, flows, ordlekar och olika stilar. Mina favoritartister Eminem, Kendrick Lamar, J. Cole, Token, Outkast, NF, Lecrae, etc. 

Jag har bott i Sverige sedan 2006. Jag bodde i Skellefteå mellan åren 2006 till 2010, och jag har bott i Skäggetorp i Linköping sedan dess. Just nu studerar jag mitt sista år i IB programmet på Katedralskolan, och har planer på att studera vidare inom medicine med min storebror i Litauen.

Swishnummer: 0700 - 45 85 26
Spotify: Lyssna här
Apple Music: Lyssna här
Instagram: @giftblessingmusic
Facebook: GiftBlessingMusic
Youtube: GiftBlessingMusic
Tiktok: Giftblessingmusic

Gift Blessing

THE POLAROIDS

The Polaroids är ett indierockband från Linköping bestående av fem medlemmar. Bandet blandar melodisk gitarrpop med energisk garagerock och släppte sin debutplatta ”Whatever Makes a Profit” i april 2019. Albumet hyllades bland annat av den amerianska musiksajten Californa Rocker och fick 4/5 i betyg av Nöjesguiden. 

Debutsingeln ”Chinatown” och ”On Your Way Back Home” har spelats flitigt i P4 Östergötland efter en livespelning i radio i samband med albumsläppet! 

I vår släpper bandet ny musik och efter det var planen att göra debut i England på The Great Escape Festival i Brighton! Under rådande omständigheter får bandet vänta lite med denna milstolpe men The Polaroids musik lär ni garanterat höra och se i fler sammanhang framöver!

Swishnummer: 0701 - 47 96 31
Spotify: Lyssna här
Instagram: @thepolaroids_
Youtube: The Polaroids

The Polaroids

THEOZ

THEOZ är den 14-åriga flickidolen som slog igenom som artist med singeln ”Het”. Musikvideon till ”Het” har nu 11 miljoner views på youtube och blev Sveriges mest sedda musikvideo på youtube 2018. 

Sedan dess har Theoz släppt flertalet singlar och 2019 släppte han sin debut EP ”Min Theori”. 

Nu är han aktuell som en av huvudrollerna i filmen ”Rymdresan” med bland annat Robert Gustafsson som motspelare. 

Swishnummer: 1231925023
Besök webbshop
Instagram: @theozofficial
YouTube: Theoz
TikTok: @theozofficial

THEOZ

AGNES MATSDOTTER

Agnes Matsdotters har med sin energi och sina personliga texter gjort sig ett känt namn på den lokala popscenen. Med nyskapande produktioner som injicerats med tung bas och popharmonier 

sätter hon både ord och toner på känslorna. I låtarna hörs bubbelplast, vinglas, beats på en gammal barstol och framförallt Agnes kraftfulla men samtidigt sköra stämma. Med senaste singeln “Bara barn” gick hon varm på både Spotifys egna listor och i radio och i maj släpper hon nya singeln “Tre Gånger”.

Swishnummer: 0732 - 62 35 05
Instagram: @agnesmatsdotter
Facebook: Agnes Matsdotter

Agnes Matsdotter

POST PINES

Smygande experiment med cellostråkar och synthbasar på ett kontor i centrala Linköping, en campingtur med inspelningsutrustning i Uknadalen och en DIY-debut som passerade 250k streams på Spotify är vad som initierade Post Pines resa. De imploderande ljudlandskapen och minimalistiskt narrativa texterna är i konstant förvandling och bakom husknuten hägrar den elektroniska duons första fullängdare. Till den strömmade kvällen bjuder Joakim och Julius på några pianoversioner av vad som komma skall.

Swishnummer: 0709 - 23 94 89
Spotify: Lyssna här
SoundCloud: Lyssna här
Instagram: @postpines
Facebook: Post Pines

Post Pines

OBLIVIOUS

Oblivious har funnits i den svenska och europeiska live-scenen i över 15 år. Bandets hybrid av tyngden från Black Sabbath i kombination med melodierna och harmonierna från Creedence Clearwater Revival ger en musikalisk variation som är unik i scenen idag. 

//

Oblivious has been around the Swedish and European live scene for over 15 years. The bands hybrid of the heaviness from Black Sabbath combined with the melodies and harmonies from Creedence Clearwater Revival brings a musical variation that's unique in the scene today.

Swishnummer: 0702 - 46 22 58
Spotify: Lyssna här
Facebook: Oblivious
Youtube: Klicka här

Oblivious

ANTON NESSVI

Live på scen står popartisten och producenten Anton Nessvi! Med sina svenska poplåtar och filmiska texter har Anton det senaste året nått framgångar på Spotify, där hans senaste singlar ”I Hennes Rum”, ”Kamera” och ”Ditt Netflix” kunnat hittas på listor såsom New Music Friday och På Repeat. 

2019 släppte han sin debut-EP ”Ung En Gång” där heartbreak, utekvällar och mansnormen ofta dominerar låtarnas tema, som alla är små filmscener om ungdomen.

”…med Antons lysande texter [har Anton] gjort en modern poplåt där stark melodi får gifta sig med en imponerande elektronisk produktion. Självklart gillar jag detta!” 
- Popmuzik.se

Anton var tidigare frontfigur i indiebandet Pilotsonen som varit förband till akter såsom Thomas Stenström och Markus Krunegård.

Swishnummer: 0738 - 05 06 24
Spotify: Lyssna här
Instagram: @antonnessvi

Anton Nessvi

SNAKE TONGUE

I en värld där mänsklighetens mörkaste sidor visar sina fula trynen igen och igen, där finns ingen undflytt och inga ursäkter. Vi är att skylla precis som alla andra. Snake Tongue sysslar inte med pekpinnar, vi har alla en del i det som pågår runtomkring oss, på ett sätt eller annat. Stå vid sidan av, marschera med eller att välja en annan väg. Uppståndna ur askan av Linköpings hardcore-scen ger sig Snake Tongue ut för att skapa en egen mix, pulsen från punk och hardcore, grindcorens ruttna andedräkt och de blodiga brutna benen från metalmusiken i en smältdegel. 

Snake Tongue erbjuder inga svar utan ber om reflektion, eftertänksamhet och självmedvetenhet. Vi kan inte fly verkligheten och vi kan inte använda apati som ursäkt. ”Where is our hearts?” är frågan som ställs i låten Dystopian Slumber, vill vi vara åskådare och se världens nedgång genom en skärm eller vill vi vara en del av verkligheten, ta ansvar och sträva efter en bättre värld? No Escape - No Excuse, Snake Tongue är soundtracket till den kommande apokalypsen. 

Bandet livedebuterade som förband till Doomriders och Coliseum vilket ledde till en möjlighet att låta Kurt Ballou (GodCity, Converge) mixa debutalbumet Raptor’s Breath 2016, inspelat av Ulf Blomberg (HoboRec) och släppt på The Sign Records. 2019 släppte bandet EPn ”No Escape - No Excuse” inspelat av Angst Norder, som mottogs väl av både följare och media. Bandets ambition att blanda alla möjliga genrer inom extrem musik har öppnat upp för att spela tillsammans med band från ett bred spektrum och har gett en bred följarskara inom hardcore-, punk- och metalscenerna. Under 2016-2019 har bandet turnerat i Sverige, stora delar av Europa samt i Mexico. 

Förändringar i bandets sättning och ett kontinuerligt turnerande har skapat en tight grupp med gemensamt fokus och mål. Det finns oskrivna musikaliska regler och osynliga linjer som folk räds att överträda. Upprepade trender kommer och går, precis som i mainstream musik och samhället i stort. Snake Tongue har aldrig gillat regler och Snake Tongue bryr sig inte. Det finns inga regler och musik bör vara kreativ, berörande, stimulera nya tankemönster och musik bör vara utmanande.

Swishnummer: 0739 - 71 61 84
Besök webbplats
Besök webbshop

Spotify: Lyssna här
Bandcamp: Lyssna här

Snake Tongue