M/S Stockholm knyter samman Linköpings kanaler

I maj 2022 kommer en ny båtlinje till Kinda kanal! M/S Stockholm heter båten som kommer att köra sträckan mellan Linköpings hamn och Bergs slussar.

Via båtlinjen över Roxen knyts nu Linköpings båda kanaler, Kinda kanal och Göta kanal, samman och det blir möjligt att ta sig mellan centrala Linköping och Bergs slussar.

21 maj avgår premiärturen med M/S Stockholm till Bergs Slussar vid Göta Kanal från Linköping City. Båtlinjen kommer att öka aktiviteten på Kinda kanal och skapa fler möjligheter för invånare och turister att upptäcka Linköping vattenvägen.

Turerna beräknas ta omkring 75 minuter inklusive en slussning i Nykvarns sluss i Kinda kanal. Båtlinjen kommer att trafikeras lördagar fram till midsommar för att under sommaren avgå två gånger om dagen i vardera riktningen fram till mitten av augusti. Den sista halvan av augusti kommer linjen också att erbjudas, men då med en daglig tur i vardera riktningen under helgerna.

Ett fint tillskott för både Linköpingsbor och besökare och en mycket fin 150-årspresent får avsluta Kinda kanals jubileumsår.

Välkommen M/S Stockholm, till Kinda kanal!

 

                                         Bild 1 ovan är ett montage då båten ännu inte är på plats i Linköping.

Preliminär tidtabell

Linköping City (Vid Stångs Magasin) – Bergs Slussar (Nedre vid Roxen)
Avg - Ank
10.00 – 11.15
15.00 – 16.15

Bergs Slussar (Nedre vid Roxen) – Linköping (Vid Stångs Magasin)
Avg - Ank
11.30 – 12.45
16.30 – 17.45


Detaljbild på blommor längs med Kinda kanal

Den stora guiden till Kinda kanal

Här kan du läsa mer om Kinda kanal och de 15 handdrivna slussarna, kanalens betydelse för stadsutvecklingen och även hitta viktiga kontaktuppgifter.

Samarbetspartners

Samarbetspartners