Vill du cykla med mountainbike i terräng i Linköping?

Vill du cykla med mountainbike i terräng i Linköping? Då finns ett flertal olika stigar och banor runt om i kommunen.

Malmslättsbanan
Malmslättsbanan är 2 km lång, lättcyklad och passar utmärkt för nybörjare. Spåret är inte uppmärkt och passar utmärkt för nybörjare. Bantyp: XC.

Olstorp
Olstorp friluftscenter ligger strax nordost om Ljungsbro och erbjuder tre markerade MTB-spår bland annat en kort bana på 3 km och den längsta på 24 km. Den korta banan är en omväxlande XC-bana som är teknisk och backig. Den långa banan är av långloppskaraktär med längre inslag av grusväg, asfalt samt en del singletrack. Vintertid finns skidspår för skate och klassisk åkning. (Anläggningen sköts av Vreta skid- och motionsklubb) Bantyp: XC.

Vallabanan
Vallabanan är en cirka 4 km lång XC-slinga i Vallaskogen. Banan har distinkt lättåkta respektive tekniska partier.

Vidingsjöbanan
Vidingsjöbanan har en sträcka på 5 km. Välj mellan att ta dig igenom de röda slingorna som är lite mer tekniska, en gul slinga som går runt hela spåret, eller den blåa slingan som är lämplig för nybörjare. Banan är väl uppmärkt och tål dåligt väder innan den blir för lerig. Håller för cykling året runt. Bantyp: XC.


Besök webbplats här


Cykla i Linköping - Upptäck Linköping på cykel

Cykel är i särklass det bästa och smidigaste sättet att ta sig runt Linköping. Här finns ca 50 mil cykelväg, varav 10 mil underhålls vintertid, så förutsättningarna för en lyckad cykeltur är riktigt goda! Stadens cykelvägar kantas av naturnära ...

Bild på vägskyltar för cykling med hänvisning till Berg och Borensberg

Vill du ha tips på mysiga cykelstråk i Linköping?

Det finns några stråk som ligger oss Linköpingsbor väldigt varmt om hjärtat. Där du och natur blir ett. Oavsett om du tar cykeln ut över dagen, eller tar dig ut på en flerdagars cykelsemester i Linköping, kommer här några mysiga cykelstråk vi varmt ...