Musik i Domkyrkoparken, 24-25 augusti

Fredag den 24 augusti och lördag den 25 augusti fylls Domkyrkoparken av lokala band under Linköpings Stadsfest. Kom och lyssna på allt från rapp till folkpunk. Spelschemat och tider hittar du nedan.

Med reservation för eventuella ändringar.

< Tillbaka till startsidan

Fredag 24 augusti

kl 18.00
Slaget om Linköping (DJ:s och DJ-battle)


kl 20.30
Alboz och Malek

Jag är en rappare på 19 år och går under namnet "alboz". Gjort musik i 7 år nu och producerar även egna beats. Vart med i P3 radio i Kalmar några gånger. 
Den andra artisten heter Malek och är rnb/pop sångare, mixar och mastrar. Aktuell på Sveriges radio P4 med sin nya singel "Tröst i min tro".

kl 21.30
Joel P

Jag är en lokal rappare härifrån Linköping som har varit aktiv i ca 6 år. 
Jag är driftig och har släppt ett album, varit uppe i Stockholm och gjort två stycken så kallade "battle-raps", gjort en musikvideo, samarbetat med Hyresgästföreningen och Universal music på projektet "In my Backyard" och säljer mina egna kasetter och klädesplagg (t-shirts).
Besitter mycket erfarenhet av att stå på scenen och har varit förband åt akter som t.ex. Looptroop, General Knas, Vic Vem och hiphop-gruppen Supersci.

kl 22.30
18 Horses

För ungefär 3 månader sen släppte vi en EP på Spotify Där hit-låten nu har över 20k spelningar samt att vi har ökat med 1000st lyssnare i veckan sen dess. Under den tiden har vi även släppt 2st ep's till, och till augusti så kommer även 2 skivor till att släppas :) Som ni hör så är det högt tempo på hästarna! Vi gör annorlunda hiphop, med mycket melodier, sång och framförallt energi och känsla. Texterna är välskrivna med ämnen som kan beröra på många sätt.
Kända som ett energipaket på scen ger vi alltid 100%

Lördag 25 augusti

kl 15.30
Another Man Down

Another Man Down startade för 3 år sedan som ett enmansprojekt har idag vuxit till band som involverar tre personer. Gitarr, bas, trummor och sång framför melankoliskt riviga indielåtar. 2018 har varit vårt mest aktiva år hittills. Vi har en Ep under bältet, en till planerad i höst och är finalister ur årets Livekarusell.

kl 16.30
Fanny Wandel

Jag heter Fanny Wandel och jag skriver och producerar min egen musik. Jag har nyligen varit med i p3-osignat och legat på top 10.

kl 17.30
Jamsällskapet

Vi är ett gäng musikentusiaster som har hittat varandra genom några jamsessions som vi har haft tillsammans, därav namnet. Vi spelar en blandning av olika stilar. Det är svårt att beskriva vår musik då den har många olika influenser, men Linköpings lokaltidning Corren beskrev oss i ett reportage som en blandning av experimentell proggrock med jazzinfluenser, och vi vill även påstå att det finns lite funk inblandad där någonstans.

kl 18.30
Monster

Monster består av fem 11-åringar från Linköping. Även om de är unga, så har de spelat ihop i 4 år. Under den tiden har de hunnit med tre skivinspelningar, samt ett antal livespelningar i Östergötland. Förra gången de var med i Livekarusellen så kom de till distriktsfinal. Nu är de tillbaka med ett antal nya låtar som drar åt metalhållet, men kavalkader av dubbeltramp, thrashriff och snabba gitarrsolon.

kl 19.30
Queenstreet Moonrunners

Efter det bejublade premiärgiget i San Fransisco förra sommaren har Queenstreet Moonrunners arbetat i det tysta. Låtar har skrivits och under våren -18 klev bandet in i studion för att spela in deras första skiva. I samband med höstens skivsläpp passar Queenstreet Moonrunners på att göra sin debutspelning på hemmaplan på Linköpings Stadsfest. Bandet utlovar riktigt skön arenapop/rock med influenser från Oasis, The Strokes, Arctic Monkeys, Kent mm. 

kl 20.30
Das Amigos

En kvartett från Linköping. Vi spelar punkrock och är influerade av band som Green day, blink 182 och bowling for soup. Har precis släppt vårat debutalbum på Spotify!

kl 21:30
Black Anemone

Folkpunk band från Jönköping. Aktuell med nya skiva In it for life som släpptes den 14e Juni 2017
Black Anemone sätter ribban alltid högt. Denna grupp av unga, vassa och skarpt klädda "folkrockare" är inte rädda för att vara rakt upp i ansiktet med sin sjunga-med blandning av folkliga melodier och Punkkänsla. Musiken liknas bäst vid artister som Flogging Molly och Dropkick Murphy's.

kl 22.30
Captain Jack's Army

Keltisk punk-rock kryddad med nordisk melankoli.    Ett av Linköpings allra bästa liveband! Ingen glömmer förra årets succé på Linköpings Stadsfest. 


Linköpings Domkyrkopark
S:t Persgatan
582 28 Linköping