Live i Gamla Linköping - Nationalteaterns Rockorkester

Nationalteaterns Rockorkester är tillbaka & firar sitt 40-årsjubileum med en sommarturné & den 18/8 besöker dem Folkparksteatern i Friluftsmuseet Gamla Linköping.

485 kr
18/08
Folkparksteatern, Friluftsmuseet Gamla Linköping

Läs mer om evenemanget

Nationalteaterns Rockorkester är tillbaka & firar sitt 40-årsjubileum med sommarturné!

Efter två utsålda turnéer 2014 var succéorkestern ganska nöjd med turnerandet och bandet drog sig så smått tillbaka.
Men efter fyra år av massiv efterfrågan från fans om comeback och inför stundande 40-års jubileum har man nu åter väckt turnétarmen hos Ulf Dageby & Co.
Nu är de mer laddade än någonsin och redo för turné.


1978 bildades Nationalteaterns Rockorkester, samma år som albumet ”Barn av vår tid” släpptes. Nu ska det firas 40-års jubileum!

Nationalteatern gjorde i början mindre spelningar och teateruppsättningar.
1972 kom debutalbumet "Ta det som ett löfte" följt av "Livet är en fest" som kom 1974 och innehåller flera låtar som blivit klassiker.

Låtarna var smakprov från Nationalteaterns pjäser och ursprungligen egentligen inte avsedda att framföras separat, utanför sitt sammanhang.
1978 kom albumet "Barn av vår tid", där titelspåret är en av de mest kända låtarna gruppen framfört. Ulf Dageby var nu den drivande musikaliska kraften i bandet.
Sommaren 1977 var Nationalteatern en av de ledande krafterna i Tältprojektet.

1980 skildes rockgruppen från teaterverksamheten och Nationalteaterns Rockorkester bildades. Denna konstellation gav bara ut en skiva, "Rövarkungens ö" (1980) och genomförde året därpå en avskedsturné.
Man återförenades 1991 med bejublade spelningar på Rondo i Göteborg, samt för slutsålda konserter i Göteborg och Stockholm. Av originalmedlemmarna i Rockorkestern återstår idag Ulf Dageby, Nikke Ström och Håkan Nyberg. År 2002 anslöt gitarristen Håkan Svensson till bandet och därefter Mattias Hellberg sångare i Nationalteatern.

Under 2018 firar bandet 40-års jubileum!

Ulf Dageby – sång och gitarr
Mattias Hellberg – sång
Matilda Sjöström – sång
Håkan Svensson – gitarr
Håkan Nyberg – trummor
Ulf Stenberg – keyboard
Kalle Gustafson Jerneholm  - bas

Praktisk infomation

Biljettkassa: Ingen biljettkassa på plats i Friluftsmuseet Gamla Linköping. Förköp din biljett här.
Insläpp: kl. 17:00
Showstart: kl. 20:00
Längd: ca 2 x 50 min, 25 min paus
Lokal: Folkparksteatern, Friluftsmuseet Gamla Linköping
Åldersgräns: 18 år, då vi har alkoholservering på hela området
Mat och dryck: Servering av mat och dryck finns på området, det finns Foodtrucks på området samt separat dryckesservering.
Egen medhavd mat och dryck får ej tas med in till konsertområdet. Flaskor (glas/plast) är ej tillåtet att ta in på området.
Kontantfritt: Restauranger och barer på arenan är kontantfria och tar enbart kortbetalning (ej kontanter eller swish).
Rökförbud: Självklart är Folkparksteatern rökfri för allas trevnad. Rökförbud råder på hela området
Biljetten: Glöm inte att ta med dig biljetten – ingen entré utan biljett! Observera att bokningsbekräftelsen du fått via e-post inte berättigar inträde till konserten.

Ta med/ta inte med:
Välkomna är: Mobilkameror, kompaktkameror, regnkläder, glatt humör.
Välkomna är inte: Professionella kameror eller ljudinspelningsutrustning, flaskor, burkar, termosar, paraplyn, stavar, selfie-pinnar, campingstolar, stora väskor, vapen eller annat som kan skada andra.
Lämna otillåtna saker hemma då det inte finns någon effektförvaring på plats.

Kom gärna i god tid för att undvika eventuella köer. Friluftsmuseet Gamla Linköping har en stor mängd cafeer, restauranger, upplevelser och en härlig atmosfär och inramning.
Visit Linköping & Co önskar dig en underbar konsertkväll!

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.se


Tunnbindaregatan 6A, 582 46 Linköping

Tunnbindaregatan 6A
582 46 Linköping
info@visitlinkoping.se