Linköpings Domkyrka med dramatisk himmel

Tips: Linköping en regnig dag

I Linköping behöver du aldrig oroa dig för en händelselös dag när regnet smattrar mot fönsterrutan – här finns mycket att utforska! Kanske blir dagen inte som du planerat när prognosen utlovade strålande solsken, men vad gör väl det? Släng nu regnstället och gummistövlarna åt sidan och upptäck vad du kan göra inomhus i Linköping en regnig dag.

Besök ett museum

Fly undan regnet för en stund och kliv in i kunskapens värld! I Linköping finns flera spännande museer att upptäcka. Har du aldrig besökt Flygvapenmuseum så är det dags denna regniga dag! Det är både givande och roligt oavsett om du är flygintresserad eller inte. Du får en oförglömlig resa genom 1900-talets flyghistoria och får besöka många världsunika flygplan.

Vill du hellre åka på en nostalgisk resa finns en riktig pärla på Östgötaslätten. Nämligen Kornettgårdens samlingar och café. Beskåda samlingar och miljöer från svunna tider ända tillbaka från 1800-talet fram till 1980-talet. Det är inga som helst problem att få tiden att gå då det privata museet har tusentals spännande prylar och samlingar. Förmodligen kommer regnet redan ha svept förbi innan du hunnit upptäcka allt.

I Linköping hittar du också till museet som blev utnämnda till Årets Musem 2023, nämligen Östergötlands Museum. På museet finns alltid något spännande att upptäcka bland kulturskatter av olika slag. Utbudet av utställningar och aktiviteter är stort och alla är lika välkomna; små som stora, unga som gamla.

Skulle regnet börja ösa ner när du strosar runt i Friluftsmuseet Gamla Linköping, då finns det flera platser att ta del av. Varför inte ta en fika på Dahlberg Café eller lösa ett mysterium på LasseMajas Deckarhus?

Ta en avkopplande stund

Det smattrande ljudet från regnet utanför har ofta en avkopplande effekt på många. Det är något mysigt med regn. Man vill gosa ner sig och bara må bra. I Linköping finns det flera ställen du kan göra det på just denna regniga dag!

Hos The Wellbox som tillhör Quality Hotel The Box kliver du in i 600 kvm avkoppling och här kan du bara va och glömma det gråa vädret utanför. Jacuzzi, utomhuspool, fotbad, ångbastu, torrbastu och kanske lyxigast av allt - en pool med champagnebubblor.

Kommer regnet som ett brev på posten när du befinner dig i närheten av Linköping city är du i närheten av Tinnerbäcksbadet. Sveriges modernaste simhall, utrustad med en fräsch relax-avdelning. Regn kommer inte finnas i din tankebana efter en stund i bastun. 

Gå på ett evenemang

Låt inte lite regn stoppa dig från att göra något kul! I Linköping finns det gott om arenor för kulturutbud i alla dess former både dag som natt. Regniga dagar bjuder in till konserter, teatrar, stand-up, guidade turer, kryssningar - you name it! Det finns alltid något att hitta på i Linköping.

Är det storslagna konserter med Sveriges artistelit regnet för dig till? Både på Linköping Konsert & Kongress och Saab Arena finns mängder av spännande spelningar att upptäcka. Låt dig inspireras i länken nedan och se vad som är på gång i Linköping idag.

Ät gott på café eller restaurang

I Linköping finns det många duktiga restaurang- och caféägare som du kan gotta dig hos när regnet smattrar utanför. Flera av vår stads aktörer är så duktiga att de blivit uppmärksammade av Sveriges ledande restaurangguide, White Guide. 

Det står sedan sommaren 2019 klart att Linköping har fått två nya kompisar i restaurangguiden. I år utsågs nämligen de 101 bästa sommarcaféerna i Sverige ut och visst knep sig väl Boställets Vedugnsbageri och Simons Rosteri & Bageri sig en varsin plats på listan. Grattis! 

Oavsett om du vill in i värmen för en lättare fika eller en varm middag hoppas vi att du ska tina upp om du blivit nedkyld av regnet utanför!

Gå på en shoppingrunda

I Linköping city finns många butiker att nå på kort avstånd så tur nog kommer inte regnet hinna blöta ner dig helt. På bara några promenadstegs avstånd hittar du alla de stora butikskedjorna, trendiga gallerior, exklusiva boutiquer och professionella specialbutiker samlade runt trivsamma torg och vänliga gågator.

Tornby, i-HUSET och IKEA
I norra Linköping, ligger ett av Sveriges största handelsområde - Tornby köpcentrum. I handelsområdet Tornby alldeles vid E4, bara några kilometer nordväst om Linköpings stadskärna, ligger i-HUSET. Hit kommer runt 5 miljoner besökare varje år för att handla i över 60 butiker för alla sorters stilar och smaker. Här finns butiker för snabba vardagsärenden, inspirationsstrosande, sista minuten presenten, interiör och IKEA som har direktingång från shoppingcentret.

Överraskar regnet dig när du befinner dig på någon av våra slätter i Linköping finns även gott om lokala gårdsbutiker att pipa in på för att undkomma regnet och dessutom shoppa hållbart!


Du kanske även gillar...

Restauranger

I Linköping kan du välja mellan olika spännande kök beroende på vad som passar just dig och din smak. Vi vet att det finns något för alla smaklökar. Italienska smaker, fine dining, mysig bistro, ...

Caféer & bagerier

Det finns alltid tid för en fika. Oavsett om du har spenderat en heldag längs med stadens shoppinggator, behöver en paus från tentaplugget eller stämt träff en gammal vän. Linköping har flera ...

Barer, pubar & nattklubbar

I Linköping kan du känna kvällens och nattens puls oavsett veckodag. Det är framför allt på Ågatan, som är känd för att vara gatan med mest "håll-i-gång". Men även området vid Stora Torget erbjuder ...