FAQ

På denna sida har vi försökt samla användbar information samt frågor och svar som kan vara bra att veta innan du besöker I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival. Om du inte hittar det du söker är du självklart välkommen att kontakta oss på info@visitlinkoping.se

Vad är Nycirkus?

Nycirkus, som också kallas för samtida cirkus, är en inkluderande konstform som oftast förknippas med gränsöverskridande uttryck där dans, akrobatik och musik möts i alla möjliga häftiga konstellationer. Traditionell cirkus associeras ofta med stora tält, cirkusdirektörer, djur och klassiska cirkusfamiljer. Inom nycirkus är mycket av detta borttaget – inga djur och ingen cirkusdirektör, och istället mer gatumusik, akrobatik och teater! Dessutom ses konstformen som normbrytande och vänder ofta på genusperspektiv. 

Vad kommer hända under Nycirkusfestivalen?

Under Nycirkusfestivalen kommer ett flertal akter till Linköping som under tre fullspäckade dagar kommer bjuda på unika upplevelser och spännande framträdanden direkt i stadsrummet. De främsta spelplatserna är Stora Torget, Hospitalstorget och Bokhållaregatan – men vissa akter kan komma att röra på sig runt om i centrala Linköping. Här kan du som besökare stöta på akrobater och jonglörer, men också giraffer på styltor och andra lite mer spektakulära och spännande akter. 

Vad kan man som besökare förvänta sig?

En fantastisk, spännande och unik upplevelse som bör ses med egna ögon. Är du intresserad av att börja med nycirkus kommer möjligheten att prova på finnas och även Open Stage för den som vill visa upp sina talanger! Upptäck en härlig mix av olika akter som kan upplevas som både konstiga, farliga och kaxiga. Nycirkusfestivalen är en urban festival som främst riktar sig till den vuxna publiken – men det finns alltid något för alla åldrar under dagarna! 

Vad kostar festivalen?

Frientré till hela festivalen, alla uppträdanden och föreställningar.

När och var är festivalen?

Festivalen är mellan 15-17 augusti i centrala Linköping runt Stora Torget, Bokhållaregatan och Hospitalstorget. 

Finns det något program eller schema för festivalen?

Ja. Här hittar du programmet för festivalen. 

Hur tar jag mig dit?

Festivalen äger rum i centrala Linköping, så oavsett om du tar dig hit till fots eller via cykel, buss, bil eller tåg är det inom gångavstånd från både tågstationen och diverse busshållplatser. Förslagsvis kan det vara bra att stiga av bussen vid till exempel Trädgårdstorget för en kortare promenad upp mot Stora Torget. Tar du cykeln finns det flera cykelställ både vid Stora Torget och Bokhållaregatan. Garage för bil finns bland annat vid Kungsgatan (Baggen), Gröngatan (Akilles) och Repslagaregatan (Detektiven).

Vem arrangerar festivalen?

Bakom Nycirkusfestivalen står flera parter som Linköpings kommun, Visit Linköping & Co och Nycirkus Öst som samverkat för att genomföra festivalen. 

Hur kommer jag i kontakt med er? 

Hör gärna av dig med dina frågor och funderingar till info@visitlinkoping.se

Till startsidan