I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival

Föreställ dig en sprakande serie av samtida cirkusföreställningar mitt i stadsrummet under tre sommardagar i Linköping. 15-17 augusti går Linköping Contemporary Circus Festival av stapeln. Nedräkningen har börjat!

”I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival” arrangeras för första gången i Linköping under tre dagar i augusti. Under festivalen lyfts spektakulära konstnärliga uttryck fram med internationella influenser och nycirkus av högsta klass mitt i stan. Som ett fartfyllt och kreativt fyrverkeri av färg, akrobatik, nyskapande och våghalsighet - dit alla är välkomna!

Nycirkus, eller samtida cirkus som det också kallas, är en gränsöverskridande och inkluderande konstform som har vuxit enormt de senaste 20 åren. Inte minst med det svenska och världsledande kompaniet Cirkus Cirkör i spetsen. Just Cirkus Cirkör kommer ha världspremiär av sin nya föreställning Bloom i Linköping under festivalen. En trollbindande föreställning full av gemenskap, klassisk musik och blommor.

Programmet kommer att fyllas på med flertalet internationella akter av högsta klass. Håll utkik här och följ vårt Facebook-evenemang för löpande uppdatering av bokade akter.

 

Program

Missa inte Nycirkusfestivalen I Dare You – Linköping Contemporary Circus Festival som kommer till stan under tre dagar vecka 33!

Våghalsig och nyskapande cirkus i stan

Tre dagar med internationella influenser och nycirkus av högsta klass. En sprakande serie av samtida cirkusföreställningar mitt i vardagsrummet. Staden bjuder på I DARE YOU – Linköping Contemporary ...

FAQ

Här hittar du svar på de frågor du kan tänkas ha inför Nycirkusfestivalen.


Bokade akter

Diana Coca

Diana Coca är en spansk aktör från Mallorca som kombinerar fotografi, performance och videokonst. Hennes konstnärskap kretsar mycket kring den kvinnliga kroppen, maktstrukturer och genus.

Open Stage

17/8
Luftakrobatik, jonglering, contortion och så mycket mer. Open Stage på Hospitalstorget bjuder på en salig blandning av cirkusens många grenar.

Popup-föreställning

17/8

Pop-Up är en energisk föreställning med barn från Östergötlands ungdomscirkusar. Det är ett samarbete mellan Norrköping Ungdomscirkus, Norrköping Cirkus & Varieté och Frisksport Ljungsbro. Under denna ...


Bo i Linköping

Linköping har ett stort utbud av hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast, både centralt och mer lantligt placerat. Här finns något för alla smaker!

Restauranger

I Linköping kan du välja mellan olika spännande kök beroende på vad som passar just dig och din smak. Vi vet att det finns något för alla smaklökar. Italienska smaker, fine dining, mysig bistro, asiatisk hetta eller varför inte en köttbit av finaste ...


Arrangörer

Logotyper