Information angående Coronaviruset

Regeringen har tagit beslut om att förbjuda allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Visit Linköping & Co följer självklart regeringens beslut och detta betyder att en del evenemang som genomförs i bolagets anläggningar Linköping Konsert & Kongress och Saab Arena kommer att påverkas den närmaste tiden.

Nedan hittar du information om hur Coronaviruset påverkar större evenemang i Linköping, inklusive evenemang på Saab Arena samt besöksmål. För att se berörda evenemang på Linköping Konsert & Kongress,

Klicka här

Påverkade besöksmål

Flygvapenmuseum - Tillfälligt stängt
Statens försvarshistoriska museer har beslutat att tillfälligt stänga Flygvapenmuseum för besökare från och med tisdag 24 mars. Stängningen genomförs utifrån Folkhälsomyndighetens tydliga signaler om vikten av att alla samhällsaktörer motverkar smittspridningen av covid-19 och särskilt skyddar personer i riskgrupper, däribland äldre över 70 år.
Besök webbplats

Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum
Under sommarsäsongen mellan den 22 juni till den 16 augusti kommer Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum att hålla öppet varje dag kl. 12-16 med visning dagligen kl. 11.00.
Besök webbplats

Östgötateatern - All publik verksamhet inställt t.o.m 30 maj
All publik verksamhet är inställd fram till 30 maj. Östgötateatern ber om förståelse för detta och återkommer med mer information så snart de bara kan.
Besök webbplats

Påverkade evenemang

SHL-säsongen 2019/20
Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in. 

Linköpings Fotboll Club/Damallsvenskan
Tillsammans med Elitfotboll Dam och de andra föreningarna är det beslutat att flytta fram seriestarten av OBOS Damallsvenskan från april till maj/juni.

Linköping innebandy
Svenska Innebandyförbundet har beslutat att avsluta säsongen på grund av Coronaviruset. Det betyder att våra SSL-herrar har spelat färdigt denna säsong då slutspelet ställs in.

Linköping VC
Svenska volleybollförbundet har beslutat att ställa in resten av säsongen för samtliga divisioner. Det betyder att det inte kommer att bli något slutspel i Elitserien, inga Svenska Mästare 2020 och inga lag åker ut Elitserien.

MovEat Wine, 28 mars
Linköping
Matevenemanget flyttas fram till sommaren. Det nya datumet är den 27 juni. Behåll din biljett, den gäller för det nya datumet.

Matnatten, 2 april
Linköping
På grund av Coronaviruset (COVID-19) och regeringens förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har vi tvingats att flytta fram Matnatten i Linköping till den 27 augusti 2020. Dina redan köpta biljetter är giltiga för det nya datumet.

Nyponet 2020, 3 april
Linköping Konsert & Kongress
Utdelningen av Nyponet 2020 flyttas fram. Stiftelsen återkommer med ett nytt datum för ceremonin.

Linköping Floorball Games, 3-5, 17-19 april
Linköping
Cupen är inställd mellan den 3-5 april. Den 17-19 april kommer arrangören avvakta med att ta beslut om. Håll dig uppdaterad på svenskalag.se.

Regnbågsveckan 2.0, 2-10 maj
Linköping
Regnbågsveckan 2.0 ställs n med förskjutning längre fram i sommar. Förhoppningen är att Regnbågsveckan ska kunna genomföras i slutet av augusti eller början av september.

Ekenäs Riddarspel, 9-10 maj
Ekenäs slott
Ekenäs Riddarspel kommer inte att genomföras den 9-10 maj. Arrangören ser över möjligheten att flytta fram evenemanget till ett senare datum.

DANNY SAUCEDO - THE RUN(A)WAY SHOW, 9 maj
Saab Arena
Showen som var planerad den 9 maj kommer istället att spela den 4 januari 2021. Det vill säga, du behåller samma biljett och du har samma plats som tidigare. Så håll hårt i din biljett! 

Information finns även på: www.showtic.se/danny 
Har du frågor kring detta så är du välkommen att kontakta arrangören på danny@krall.se

Kulturveckan, 15-23 maj
Linköping
Under rådande omständigheter har beslut tagits om att skjuta fram Kulturveckan. Det finns inga preliminära datum i dagsläget att förhålla sig till men förhoppningen är att kunna genomföra Kulturveckan under hösten 2020.

Blodomloppet, 23 maj
Saab Arena
Med anledning av coronaviruset (covid-19) och regeringens beslut om förbud mot sammankomster över 500 personer, kommer Blodomloppet att flyttas till ett nytt datum. 

Action Run, 13 juni
Linköping
Med anledning av coronaviruset (covid-19) och regeringens beslut om förbud mot sammankomster över 500 personer, kommer NJIE ActionRun att flytta årets lopp i Linköping 13 juni till 2021.

Judas Priest- 50 heavy metal years, 14 juni
Saab Arena
Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Judas Priests konsert i Linköping den 14 juni, utan konserten kommer att flyttas fram till 13 juni 2021. Håll i din biljett - den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet.

The Ark - Reunion tour, 17 juli
Stångebrofältet

The Arks konsert i Linköping den 17 juli kommer att flyttas fram till 16 juli 2021. Håll i din biljett - den gäller för det nya datumet. Kontakta respektive biljettåterförsäljare för eventuella biljettfrågor!

Närcon Sommar, 23-26 juli
Linköpings universitet

Arrangören skriver så här: "Vi har gjort allt för att behålla peppen inför och in i det sista hoppats att vi skulle kunna genomföra sommarens evenemang. Nu har regeringen meddelat att deltagargränsen på 50 personer nog blir kvar resten av sommaren. Tyvärr innebär det att vi behöver skjuta upp festivalen till nästa år, 29 juli–1 augusti 2021. Alla redan köpta biljetter, boenden, Artist Alleypass, cosplaypass och andra produkter kommer gälla då istället."

Ulf Lundell, 15 augusti
Borggården
Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Ulf Lundells konsert i Linköping den 15 augusti utan konserten kommer att ställas in. Kontakta tickets@brink-berger.se för eventuella biljettfrågor.

Lars Winnerbäck, 29 augusti
Saab Arena
Lars Winnerbäck flyttar merparten av årets sommarturné till sommaren 2021, vilket också påverkar turnéavslutningen på Stångebrofältet i Linköping 29 augusti 2020. Nytt datum blir 28 augusti 2021. Din biljett gäller för det nya datumet.

Al Pitcher - My Happy Place, 16 oktober
Saab Arena
Föreställningen i Linköping den 16 oktober 2020 kommer flyttas fram till ett senare datum: 15 okt 2021. Dina biljetter gäller det nya datumet. Du behåller din biljett och kan använda den, samt sitta på samma plats, det nya datumet. Om du inte kan gå det nya datumet så kan du återlösa din biljett. Det måste du meddela senast den 1 juli. Kontakta vår biljettkassa enligt kontaktuppgifter nedan om du vill återlösa din biljett.

CROSSROADS - Symphonic Rock In Concert, 17 oktober
Saab Arena
Som följd av regeringens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra Crossroads i Linköping den 17 oktober, utan konserten flyttas fram till den 16 oktober 2021. Håll i din biljett - den gäller för det nya datumet.

Vi uppmanar dig som besökare att i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer stanna hemma om du har symptom på luftvägsinfektion. 

Visit Linköping & Co rekommenderar dig att alltid kontakta respektive arrangör för eventuella ändringar i evenemangen på grund av Coronaviruset.

Sidan uppdateras kontinuerligt.
Senast uppdaterat 200609 kl. 10:00.


Evenemangskalendern

I vår evenemangskalender hittar du information om mindre evenemang i Linköping. Observera att du alltid bör ha koll på vad respektive arrangör skriver på sin egen hemsida.

Evenemangskalendern