Linköpingsföretag som kraftsamlar för att överleva Coronakrisen

Coronaviruset slår hårt mot besöksnäringen i Linköping och aktörer kämpar med att hitta nya vägar till intäktsmöjligheter för sin överlevnad. Den unika situation världen nu har ställts inför har tvingat näringsidkare att tänka om, tänka nytt och tänka anpassat. Flera goda exempel har initierats i ett försök att navigera företag igenom Coronakrisen – och de vill vi lyfta. Läs och inspireras!

Hotell och boenden

Ett hotell är inte längre bara ett hotell - utan kan också vara ett andrahandsboende eller ett tillfälligt kontor! Det finns flera kreativa lösningar på hur hotellägare anpassat sin verksamhet med anledning av COVID-19. Läs och inspireras av de goda initiativ några av Linköpings hotellägare har tagit;

Vårdnäs Stiftsgård - Kontor med sjöutsikt
Om du jobbar hemma för tillfället eller om du har tröttnat på att kolla in i kontorsväggen så kan du nu boka ett rum med sjöutsikt, arbetsbord, en säng att ta en lur på, en god lunch med room-service, fri tillgång till kaffe, te och snacks och en vidunderliga naturmiljö! Testa ett nytt sätt att arbeta, det är du värd!
Besök webb: vardnas.se

Sky Hotel Apartments - extrakontor eller flytta in
Som privatperson kan nu boka en hotellägenhet till bra priser och på köpet är allt möblerat, bäddat och klart. Rummet kan också nyttjas som extrakontor om du inte har möjlighet att varken jobba på kontoret eller hemma. Rummet har arbetsyta och bra Wi-Fi. Hör av dig direkt till Sky Hotel Apartments så hittar de en bra lösning för dig.
Besök webb: skyhotelapartments.se

Nordic Choice erbjuder nu "Check-in-kontor"
Nordic Choice gör temporärt om flera hotellrum på 54 utvalda hotell i Sverige till check-in-kontor varav Linköping har två av dem - Quality Hotel Ekoxen och Quality Hotel The Box! Under några kritiska veckor framöver kan du hyra ett hotellrum som kontorsplats mellan kl. 07:00-19:00. Praktiskt för den som inte får gå till arbetsplatsen men ändå behöver lugn och ro från vabbandet där hemma. För 295 kronor ingår kaffe, wifi och en skön säng att vila sig i mellan konferenssamtalen.
Besök webb: nordicchoicehotels.se

Elite Hotels erbjuder "andrahandsboenden"
Elite Hotel erbjuder tillsammans med Blocket Bostad nu möjligheten att faktiskt flytta in på Elite Stora Hotellet, Linköping under en längre period till ett rabatterat pris. Vakna upp till den där härliga hotellkänslan varje morgon och få fri access till hotellets gym, wifi och mycket mera. Flera olika rumstyper och du hyr månadsvis.
Besök webb: elite.se

Livgrenadjärmässen
Livgrenadjärmässen erbjuder ett eget kontor och alternativa baler.

Lokaler blir kontor

Livgrenadjärmässen har vackra lokaler som står tomma och längtar efter sällskap. Istället för att de tar en avgift kan du skänka valfri peng till en verksamhet som ligger dig varmt och hjärtat och behöver stöttning i dessa tider.
Besök webbplats: livgrenadsjarsmassen.se

Mat och restaurang

Att gå ut och äta på restaurang är inte längre en självklarhet. Flera krögare i Linköping har anpassat sin verksamhet utifrån rådande situation och har hittat på nya alternativ för att fortfarande kunna erbjuda sina kunder god, vällagad mat;

P2 Catering
P2 Restaurang & Catering kör egna leveransrundor med fasta stopp. Dessutom kan du beställa hem en middagskasse innehållande en god 3-rättersmiddag!
Besök webb: p2catering.se

Vårdnäs Stiftsgård
Vårdnäs restaurang är öppen - men nu kan du även boka din matlåda för avhämtning. Dessutom sker även avhämtning på Ica Bestorp och Brokinds affär på fredagar.
Besök webb: vardnas.se

Johannes kök
Johannes kök fortsätter att servera vällagad mat, men i annan form. De erbjuder nu sina gäster att köpa hem en lyxig grillpåse.
Besök facebook: @johanneskok.lkpg

Stångs Magasin
Nu kan du köpa hem en helgkasse från Stångs magasin. Dessutom har bl a Ica Maxi gjort plats på sina hyllor för att sälja Stångs matlådor även där.
Besök webb: stangsmagasin.se

Babettes Kafferi
Babettes Kafferi erbjuder nu take away-fika i olika former. "11-kaffe"-kasse eller "Vardagsfika". Väljer du "11-kaffet" får du 250 g Babettes nymalda bryggkaffe, 1 påse kanel- & apelsinskorpor, 2 bullar och 1 chokladbit från Malmö chokladfabrik för 245 kr. "Vardagsfika" innehåller 4 frallor, 4 bullar och 4 chocolate chip cookies och kostar 220 kr.
Besök webb: babettes.se

Melins café
Få ditt fika levererat till din dörr eller hemmakontor! Melins café levererar fikat direkt till din dörr.

Besök webb: melinscafe.se

Livgrenadjärmässen
Livgrenadjärmässen erbjuder virtuella provningar och lyxpicknick som levereras.

Virtuella provningar

Ett par fredagar framöver kan du delta i deras dryckesprovning, via livesändning på Livgrenadjärmässens facebooksida. Madelélen Edelborg på W.A.B kommer att ge dig som tittar inspiration, kunskap och förhoppningsvis nya smakupplevelser.  

Provningen tar ca 45 minuter, men du kommer även kunna se den om och om igen, om du misssade något. Inför varje fredag kommer skriva vad du behöver handla till provningen.
Besök facebooksida:@livgrenadjarmassen


Lyxpicknick som levereras i naturen
Planera en dagstur med cykel eller till fots - i Linköping finns en hel uppsjö av alternativa leder. Antingen väljer du en dag i eklandskapet, längs Göta kanal eller exempelvis Östgötaleden. Till det kan du boka på Livgrenadjärmässens lyxpicknick och få den levererad till önskat ställe vid förbestämd tidpunkt. De dukar upp på befintlig rastplats efter vägen med vit duk, porslin, glas, bestick, linneservetter. Allt för en riktig lyxmiddag ute i naturen. Om vädret tillåter, kan de även grilla på plats.
Besök webb: livgrenadjarmassen.se

Alternativa baler
Samla kompisarna- Livgrenadjärmässen ordnar balen i anrik herrgårdsmiljö! De vill ge er möjlighet att dansa bal, men i ett exklusivt format.

Bal-program:
15.00 Fotografering (Det finns möjlighet att förboka professionell fotograf)
16.00 Dans med livesändning till nära och kära
17.00 Mingel med välkomstdrink
18.00 3-rätters middag inkl två dryck

Pris per person: 595 kr
Minsta antal för bokningen är 20 par. De följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och maxantal är 25 par vid varje tillfälle.
Blir den ordinarie balen av eller om Folhälsomyndigheten eller motsvarande kommer med nya rekommendationer. Då är det fri avbokning med full återbetalning.
Besök webbplats: livgrenadjarmassen.se


Café Tannefors slussar
Parker och grönområden längs med Stångån/Kinda kanal och slussarna är idealiska för en upplevelserik utflykt i rofylld och avskild miljö. Därför erbjuder nu Café Tannefors slussar picknickkorgar för avhämtning samt utlåning av filtar och brassestolar. Självklart finns även avhämtning vid de populära skaldjurskvällarna där du kan hämta en skaldjurstallrik och ta med hem eller för att picknick:a med i närområdet. Dessutom kan du minimera närkontakten med andra genom att ringa och förbeställa din picknickkorg.
Besök webbplats: slusscafet.com

Shopping

Är du shoppingsugen men vill inte bege dig ut på stan? Shoppa då på nätet! Flera Linköpingsbutiker erbjuder dig nu att hämta upp dina varor utanför butiken alternativt hemleverans av dina varor. 

Linköping city
För dig som av olika anledningar inte kan eller vill besöka Linköpings stadskärna erbjuder flera nu gratis hemleverans. Med hjälp av elcyklar från Linbike kan nu lunch, nybakat bröd, blommor, barnartiklar, presenter och andra varor levereras direkt hem till dig.
Besök webb: linkopinginnersta.se

Brands for kids
Varje tisdag och torsdag kan du få hemleverans från Brands for kids inom Linköping city (inklusive Ekängen). Passa även på att lägga till blommor från Blooming design eller lite fika från Apiceofcake i din leverans.
Besök webb: brandsforkids.se

Butik Esq
Erbjuder hemleverans med fri hemkörning inom Linköping.
Besök webb: butikesq.se

Björns garage
Fria hemleveranser av blommor/möbler/inredning inom Linköpings kommun.
Besök webb: bjornsgarage.se

Stadsmissionen Linköping Second Hand
Handla av Stadsmissionen Linköping på Instagram genom att:
1. Svara på händelsen på den produkt som du vill köpa.
2. Stadsmissionen Linköping skickar sedan swishnummer och totalkostnaden till dig.
3. När du har swishat behöver du skicka en printscreen på betalningen till dem.
4. Hämta sedan dina varor färdigpackade i en kasse utanför butiken (alla dagar 9-16).
5. Du är ägare av ett nytt fynd.
Instagram: @linkopings_stadsmission

Tipsa oss!

Har du fler tips på kreativa lösningar från företagare? Tveka inte på att dela med dig! Skriv till oss på sociala medier så fyller vi på listan tillsammans.

Är du företagare inom besöksnäringen? Spana in Visit Östergötlands 10 tips inför sommaren 2020.

Se tipsen här