P4 Nästa 25 augusti 2018

Hjärtligt välkommen till riksfinalen av P4 Nästa 2018.

Finalen sänds live inför publik i Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress i samband med Linköpings stadsfest och direkt i P4 kl 19.00 den 25 augusti.

Välkomna att närvara på plats eller var med oss och lyssna i P4.


Fri entré - men ett begränsat antal platser.

< Tillbaka till startsidan

Om P4 Nästa

P4 Nästa är P4:s rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister från hela Sverige.

P4 Nästas lokala finaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. I samband med den lokala finalen avgör publiken tillsammans med jurygrupper vilka bidrag som blir lokala vinnare.

I början av augusti väljer en jury ut åtta av de 25 lokala vinnarna som slutliga tävlande i riksfinalen. Den låt som vinner P4 Nästa spelas också regelbundet i P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans i Svensktoppen.

Nu är det klart att Titti Schultz och Josefin Johansson blir årets programledare och gästartister är Benjamin Ingrosso, Anna Bergendahl och Stiko Per Larsson. De åtta tävlingsbidragen och gästartisterna presenteras i början av augusti.

< Tillbaka till startisdan

Om gästartisterna

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso är den 20-åriga artisten och låtskrivaren från Stockholm som vann Melodifestivalen 2018 med “Dance You Off”. Singeln har toppat dom svenska spellistorna i Sverige och gick in på flera topp 10-listor världen över. Den sålde även platina i Sverige och totalt har Benjamin över 56 miljoner streams på Spotify. Tillsammans med artistkollegan, tillika barndomsvännen Felix Sandman släppte killarna nyligen Benjamins hit “Do You Think About Me” på svenska vilket resulterande i sommarhiten “Tror Du Att Han Bryr Sig” som också nu har sålt guld i Sverige. Sedan succén i Melodifestivalen har Benjamin Ingrosso gjort sig ett namn utanför Sveriges gränser och planerar nu att släppa nästa singel under sommaren. Även ett debutalbum är på gång och i processen har han jobbat tillsammans med Fernando Garibay (Lady Gaga, Sia), OMEGA (Jason Derulo, Daya) Jake Torrey (Chainsmokers, Galantis) och Andrew Dawson (Kanye West, Borns). Hösten 2018 väntar en Sverigetäckande turné i landet för Benjamin tillsammans med Felix Sandman.

Anna Bergendahl
Anna Bergendahl har stått på scen i över halva sitt liv och har gjort en lång och intensiv resa från Idol och Melodifestivalen via USA-lansering till att nu 2018 återvända med nytt personligt material. I januari släppte hon sina nya låtar "Vice" och "Broken Melody”, skapade tillsammans med Anders Pettersson och David Lindgren Zacharias. I maj gav Anna ut den uppföljande EP:n ” We Were Never Meant To Be Heroes” och singeln med samma namn. Med sin omisskännliga röst och ett lyxigt och dramatiskt sound visar hon upp nya sidor av sig själv, där rötterna finns kvar i soul och gospel, men texterna är personligare och modigare än någonsin tidigare. Vid sidan av sin artistkarriär utbildar sig Anna Bergendahl till läkare och arbetar som goodwill-ambassadör åt FN.

Stiko Per Larsson
Stiko Per Larsson är från Dalarna och gör akustisk musik med texter som försöker fånga det vackra och enkla, det fula och det svåra. Han har sedan debutalbumet 2008 byggt upp sin publik genom att göra i snitt 100 livespelningar om året. De senaste åren har hans Vandringsturnéer samlat in över 1 miljon till SOS Barnbyar och 1,2 miljoner till Barncancerfonden. Stiko har släppt sex fullängdare och ett otal singlar, varav tre tagit sig in på förstaplatsen på iTunes i Sverige. 2017 vann Stiko Per Larsson P4 Nästa med låten "Kumpaner" och under 2018 deltog han i Melodifestivalen med sin låt "Titta vi flyger" samt släppte sitt sjätte album med samma namn.

Musikquiz med Carolina Norén

Hur mycket kan du egentligen om Svensktoppen? Kom och testa dina kunskaper i ett Quiz med Carolina Norén. Lördagen den 25 augusti kl 17.45  i foajén på Linköpings Konsert & Kongress.

Passa på att förboka en quizbuffé som serveras från kl 17.30. Förbokning sker via: 013- 190 00 30.Buffé:
Nachochips
Quornfärs
Salsa
Gurka och majs
Pastasallad
Kycklingvingar
Tunnbrödsrulle m rökt kalkon

100kr


Linköping Konsert & Kongress
Konsistoriegatan 7
582 22 Linköping