Så får du barnen att släppa Ipaden i sommar!

Äntligen sommar och semester! Nu ska du äntligen få tillbringa tid med din familj. Om de bara kan slita sig från Ipaden eller det eviga scrollandet på mobiltelefonen vill säga!? Nedan ger vi dig tips på några av de bästa aktiviteterna i Linköping där vi lovar att barnens trogna följeslagare kommer glömmas bort för en stund.

Linköpings stadsfest, 21-25 augusti

Du vågar knappt erkänna det för dig själv, men du har nästan hunnit tröttna på att grilla. För det lyckas alltid bli lite bränt och är inte alls så smidigt att tillaga som alla verkar få det att verka. Barnen kollar upp från sina surfplattor och klagar på att maten aldrig blir klar. Mitt i grilloset kommer du plötsligt på att det denna vecka är Linköpings stadsfest och den internationella matmarknaden, där det bara är att välja och vraka bland mat från hela världen. Crêpes, ostar, korv, paella.. Ja, det mesta finns här! Att staden dessutom är fylld av aktiviteter och evenemang betyder att barnen kommer glömma bort allt vad skärmar heter och ni istället kommer kunna njuta av stadsfesten tillsammans. Du tvekar inte en sekund utan tar istället med dig barnen till folkfesten. När ni sedan avslutar kvällen genom att gå och lyssna på barnens favoritartister på musikfestivalen Keep it loud, så kan varken du eller dina barn önska om mer. Eller jo förresten, att detta koncept upprepas även imorgon, övermorgon och ja, varför inte hela veckan?

NärCon, 25-28 juli

Du har försökt intressera dig för barnens datorspelande många gånger, men allt som oftast mumlar de något ohörbart, himlar med ögonen och drar sig undan. Därför känns det extra roligt att se ditt barn inta en cosplay-utstyrsel och för några dagar dela sin värld med tusentals andra när Nordens största spel- och cosplayfestival NärCon, besöker Linköping. Hela 500 aktiviteter anordnas under dessa dagar, allt från föreläsningar, scenshower, lekar och turneringar. Denna festival kan även engagera de minsta i familjen för då festivalen inleds med en parad genom staden blir verkligheten för en stund, precis som i fantasin.

Bild: Mikael Peltomaa

Winning Ground 9-11 augusti

När det enda dina barn verkar göra är att kolla på Ipaden så känns det lugnande att det snart är dags för fotbollsfesten ”Winning Ground”. Denna fotbollsfest pågår mellan 9-11 augusti och riktar sig till tjejer i åldern 10-12 år. Där kommer dina döttrars fotbollslag få möta både nationella och internationella lag och få springa som kor på grönbete på fotbollsplanerna kring Linköping Arena. Som om inte det var nog kommer de även att få träffa några av Linköpings Fotboll Club, LFC:s, största stjärnor. Så förmodligen kommer de att vilja spela fotboll mest hela sommaren för att lyckas bli lika bra som sina idoler. Tanken lugnar dig och du ser lugnt på när din dotter trycker igång ännu ett spel på paddan.

Fenomenmagasinet

Det har regnat i flera dagar och tristessen går att ta på. Barnen tittar på dagens fjärde film på varsin surfplatta och du känner att priset som årets förälder är långt borta. Men det är då du kommer på det- räddningen! Fenomenmagasinet! Stället där barnen kan springa runt och upptäcka massor av vardagliga fenomen. Två hus, en lada och en rundloge fulla med experiment, där de dessutom kan lära sig massor- samtidigt som du också har kul. Det här kan inte bli bättre!

Öppettider:
Helger: 10-16.00
Pris: 70 kr
Barn under 3 år: Gratis

Nycirkusfestivalen, I dare you, 15-17 augusti

De häftiga akrobatiska numren får dig både att dra efter andan och skratta högt, men det allra bästa är att se glädjen lysa ur dina barns ögon när de storögt tar in allt spännande och annorlunda som händer på stadens gator och torg då nycirkusfestivalen ”I dare you” arrangeras i Linköping. Nycirkusfestivalen pågår i dagarna tre och kommer aldrig sluta förvåna både dig och dina barn. Att sedan njuta av Cirkus Cirkörs senaste föreställning ”Bloom” blir pricken över i:et. Föreställningen innehåller klassisk musik, enastående cirkus, en värld full av blommor och ett viktigt budskap, nämligen att inte anpassa sig efter normen utan istället vara lika unik som du känner dig, det vill säga ”Let yourself Bloom”.

Bild: Mats Bäcker


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka