TimeOut SM-festen

SM-veckan i Linköping kommer att bli en riktigt folkfest, fylld av idrott, men också kultur. Som värdstad för SM-veckan har Linköping nöjet att bjuda in till TimeOut - SM-festen i Trädgårdsföreningen 30 juni - 2 juli. Här kan du ta en liten paus från SM-tävlingarna och njuta av skönt häng och aktiviteter för såväl stora som små! 

På programmet står barnaktiviteter, allsång, gympa, maskotrace, teater, dansuppvisningar, konserter och mycket annat och det finns en eventby med allehanda aktiviteter. Självklart kan du också få dig en kopp kaffe och nåt gott att äta, eller ha en härlig picknick i grönskan. På plats i Trädgårdsföreningen har vi också Barnens SM-vecka som arrangeras av RF-SISU Östergötland i samarbete med Stångåstaden och lokala föreningar. Här kan du passa på att prova en idrott som du aldrig testat förut!  Dessutom blir det varje kväll blir det också konserter med populära artister - vilka de är avslöjas inom kort! 

Tider: 

  • Tors 30 juni: 14-18, 19.00 - cirka 21
  • Fre 1 juli: 14-18, 19.00 - cirka 21
  • Lör 2 juli: 13-18, 19.00 - cirka 21

Fri entré

Håll utkik på den här sidan för mer detaljer om programmet! 

 

Tillbaka till SM-veckan

Program

Här hittar du programmet för TimeOut SM-festen, som uppdateras kontinuerligt.

Torsdag 30 juni

Tid: 10:00-21:00
Tropikhuset
Öppet för mat & dryck! Vi har kiosken i parken öppen och säljer korv & vår goda glass! Våra kockar står även ute i parken och grillar, givetvis finns det vegetariskt på grillen! Välkomna till vårt serveringstält vid scenen.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 11:00-18:00
Café Belvederen
Här erbjuds egentillverkade glass & nygräddade våfflor! Håll koll på Belvederens hemsida för ändrade tider.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Pantamera är på plats med kastvägg och Pantobilen
Panta i Pantobilen och få pantpengarna direkt in på kontot. Ladda mer appen Min Pant och ta med dina burkar och flaskor. Prova dina skills i kastväggen och tävla om schyssta priser!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Barnens SM-vecka
Programmet och vilka föreningar och idrotter som kommer delta presenteras inom kort.
Besök webbplats: rfsisu.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Stångåstadens bytesbuss
Stångåstadens bytesbuss – Ett rullande återvinningskoncept för fritidsutrustning finns på plats i Trädgårdsföreningen torsdag-lördag 14-18. Idén är enkel: Ta med en urväxt fritidspryl till bussen och ta med något annat mer passande hem.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Renall – branschens hållbaraste helhetsleverantör
Träffa oss i Trädgårdsföreningen under SM-festen i Linköping. Vi har roliga aktiviteter för barn och vuxna t.ex. minigolf, skattjakt, vattenlek, fiskdamm m.m. Ta med familjen och prata hållbarhet hos oss eller bara njut av dagen. Vi ses i Trädgårdsföreningen
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Menssäkrad bjuder in 
Vet du om att SM-veckan är Menssäkrad? En åtgärd som leder till en mer jämställd, jämlik och öppnare värld! Kom till Menssäkrads monter och prata om menssäkra skolor och arbetsmiljöer. Du ka få med dig ett pitch-kit för att övertyga chefen om att det är dags att menssäkra, ekologiska produktprover, du kan ta en selfie med vår maskot Blodil, prova merch, tävla om fina priser och såklart prata om mens! Hjärtligt välkomna till vår monter!
Besök webbplats: menssakrad.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00
DJ Juicy J
Josefine ”Juicy J” Goodwin har stått bakom skivspelarna sedan 2007. Hon har fått hela Östergötland att dansa, först via radiokanalen East FM och sedan vidare på nattklubbar, idrottsevenemang och invigningar över hela länet. Hon spelar allt ifrån riktiga bangers till härliga gamla godingar. Välkommen att ta del av musikglädjen!
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00 (eventuellt slutar vi tidigare)
Linköpings kommun, Leanlink
Linköpings kommun kommer erbjuda ett antal diverse aktiviteter i och vid vårt tält under SM-veckan. Testar du får du också en goodiebag (i den mån som finns). Vi kommer ha aktiviteter som passar alla målgrupper. Välkomna till vårt tält, Linköpings kommun, Leanlink.
Plats: Trädgårdsföreningen 

Tid: 14:00-18:00
First Class Gym
Hos oss kan du tävla om personlig träning och lära dig mer om friskvård och hälsa. Gissa vikten på väskan och snurra på vårt lyckohjul med olika vinster i potten. Vi kommer att erbjuda gratis personligt hälsosamtal där vi ger dig rekommendationer som kan ta dig närmre dina hälsomål.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Östgötatrafiken 
Var med i vår tävling där du kan vinna fina priser samt en värdekod. Passa även på att ställa dina frågor angående kollektivtrafiken i Östergötland. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Fråga Antidoping Sverige 
Passa på att träffa Antidoping Sverige. Förkovra dig i antidopinginfo och vårt nya material. Tävla i vår quiz och vinn fina priser. Träffa Molly – världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Ställ frågor och prata med våra dopingkontrollanter.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00
LinGo Mobila ungdomsverksamheten
Aktiviteter med Tema Mästarnas Mästare. Exempelvis nattduell, pussel, jägarvila.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Pollo Loco By Cabo

Varmt välkomna till Cabo Mexican och vårt nya tillskott till Cabo-familjen, ”Pollo Loco by Cabo”. Vi levererar bl.a. friterad kyckling, suveräna tacos och en härlig stämning med sköna rytmer. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Idrott ska vara roligt! - Lär dig om barnens spelregler hos BRIS 
Tillsammans med riksidrottsförbundet har BRIS tagit fram 7 spelregler som sammanfattar hur man som förening kan se till så att idrotten är fri från mobbning, trakasserier och övergrepp. För att hjälpa barn och vuxna förstå spelreglerna har vi olika aktiviteter som bjuder in till aktivitet och samtal om vad som gör idrotten rolig och vad det är som bidrar till att man vill fortsätta idrotta genom hela livet. Aktiviteterna är anpassade för olika åldrar både barn och vuxna som har frågor kring hur man ser till så idrott blir roligt och hur man ska förhålla sig till barnets rättigheter som idrottsförening.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Rejmes 
Upplev Volvo C40 Recharge och Renault Megane E-Tech 100 % electric. Två helt nya elbilar. Provsitt och ställ frågor till om hur livet med elektrisk bil fungerar i ditt vardagspussel. Var också med i utlottning av en fri weekendbil inkl. hotell.  
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00 & 19:00-21:00
”Att söka skönhet i en komposthög” – Konstutställning av Elizabeth Carlsson
På temat hållbarhet visar vi i vårt lilla galleri en utställning med stora akvarellark där färgerna är gjorda av växter och textila verk av återbruksmaterial - tvättade städlappar och tyg från gamla klädesplagg, färgade med konstnärens eget köksavfall, till exempel lök och avokadoskal, växter och en del rostigt skrot.
Plats: Skådebanan, Lilla galleriet, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00 & 19:00-21:00
”GEOLOGISKA POEM STEN OCH BEN” – Konstutställning av Maria Segersäll
Missa inte denna mäktiga utställning med brutallyrik i betong och mineralologiska samtal - förlängd utställningsperiod under SM-veckan.
Plats: Galleri Skådebanan, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 14:30-19:00
Silent Disco och tävlingar med Bonfire Festival
Prova på succékonceptet Silent Disco med Bonfire Festival! Sätt på dig hörlurarna och dansa till musiken utan att höra omgivningen! Ta även chansen att vinna biljetter till Bonfire Festival 2022 och att säga hej till maskoten Bonnie som kommer finnas på plats och dela ut freebies. Bonfire Festival är en ny glödhet musikfestival arrangerad av Homerun Festivals - skaparna av succéfestivalerna Brännbollsyran och Bayside Festival. Årets line-up består av artister som Martin Garrix, Veronica Maggio, Lost Frequencies och Hov1. En härlig folkfest väntar den 9 - 10 september 2022!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 16:00-16:20 (frågor mm kommer kunna ställas efter uppvisningen)
Polisens hundförare besöker SM-festen
Klockan 16:00 får SM-festen besök av polisens hundar och hundförare. De kommer bjuda på en uppvisning av hur polisen använder sig av hundarna i sitt arbete. Kom och titta på och träffa Mimmi och Marie tillsammans med hundarna Disco och Annie. Du har också möjlighet att ställa frågor och få insyn i hur det är att jobba som hundförare.
Plats: Stora gräsmattan framför scenen, Trädgårdsföreningen

Tid: 16:20-16:25
Möt Molly – världens första antidopinghund
Träffa Molly – en 8-årig springer spaniel och världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Se hur ett sökuppdrag går till och hör när Antidoping Sverige berättar om sin sökhundsverksamhet.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Instagram: @dopinghundenmolly
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 16:30-16:55
Friskis & Svettis: Dans fusion med Emmeli
Dans fusion bjuder på mycket dansglädje och känsla. Det är en skön mix med av olika uttryck och dansstilar. Du tränar kondition och koordination med musiken som kraftkälla. Varje låt har sin egen attityd och karaktär. Känn rytmen, släpp loss och låt kroppen gå.
Besök webbplats: friskissvettis.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 17:00-17:30
Friskis & Svettis: Enkeljympa med Lovisa
För dig med intellektuell funktionsvariation. Enkeljympa är träning för hela kroppen med enkla rörelser och stor portion glädje för dig med intellektuell funktionsvariation. Var och en deltar utifrån egna kapacitet till medryckande musik.
Besök webbplats: friskissvettis.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 17:35-18:00
Dansuppträdande - Linköpings Kulturskola
Kom och se när Linköpings Kulturskola bjuder på ett härligt dansuppträdande med dansgrupperna Beatz, Shout, Get Involved och Empire. Ni kommer även att få ta del av ett dansnummer från en av skolans tre 15-19 årsgrupper. Efter uppträdandet finns danslärarna Helena Lindh och Petra Kardell kvar för en frågestund.
Besök webbplats: linkoping.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 19:00
Estraden på TimeOut SM-festen
Estraden består av tre egensinnande låtskrivare, producenter och artister; Carl Silvergran, Felix Flygare Floderer och Louise Lennartsson som alla växte ihop till estraden i olika studios runt om i Sverige. Deras musik kännetecknas av ett starkt ID med tydliga hookar där modern pop möter jordnära skörhet. Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 20:10
Tove Styrke på TimeOut SM-festen
Tove Styrke har under sin tid i rampljuset blivit en av våra mest hyllade popartister internationellt och hennes musik har totalt streamats över 352 miljoner gånger. Nu har det gått fyra år sedan hon släppte sitt rosade album Sway, som fick ett exceptionellt mottagande över hela världen, grammisnomineringar och prisades på P3 Guld för “Årets Pop”. Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Fredag 1 juli

Tid: 10:00-21:00
Tropikhuset
Öppet för mat & dryck! Vi har kiosken i parken öppen och säljer korv & vår goda glass! Våra kockar står även ute i parken och grillar, givetvis finns det vegetariskt på grillen! Välkomna till vårt serveringstält vid scenen.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 11:00-18:00
Café Belvederen
Här erbjuds egentillverkade glass & nygräddade våfflor! Håll koll på Belvederens hemsida för ändrade tider.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Pantamera är på plats med kastvägg och Pantobilen
Panta i Pantobilen och få pantpengarna direkt in på kontot. Ladda mer appen Min Pant och ta med dina burkar och flaskor. Prova dina skills i kastväggen och tävla om schyssta priser!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Barnens SM-vecka
Programmet och vilka föreningar och idrotter som kommer delta presenteras inom kort.
Besök webbplats: rfsisu.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-14:25
Friskis & Svettis: Träning med Seniorklubben
Seniorklubben är för dig som känner att annan träning på Friskis är för tuff. Här får du riktig träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter din förmåga.
Besök webbplats: friskissvettis.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Stångåstadens bytesbuss
Stångåstadens bytesbuss – Ett rullande återvinningskoncept för fritidsutrustning finns på plats i Trädgårdsföreningen torsdag-lördag 14-18. Idén är enkel: Ta med en urväxt fritidspryl till bussen och ta med något annat mer passande hem.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Renall – branschens hållbaraste helhetsleverantör
Träffa oss i Trädgårdsföreningen under SM-festen i Linköping. Vi har roliga aktiviteter för barn och vuxna t.ex. minigolf, skattjakt, vattenlek, fiskdamm m.m. Ta med familjen och prata hållbarhet hos oss eller bara njut av dagen. Vi ses i Trädgårdsföreningen
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Menssäkrad bjuder in 
Vet du om att SM-veckan är Menssäkrad? En åtgärd som leder till en mer jämställd, jämlik och öppnare värld! Kom till Menssäkrads monter och prata om menssäkra skolor och arbetsmiljöer. Du ka få med dig ett pitch-kit för att övertyga chefen om att det är dags att menssäkra, ekologiska produktprover, du kan ta en selfie med vår maskot Blodil, prova merch, tävla om fina priser och såklart prata om mens! Hjärtligt välkomna till vår monter!
Besök webbplats: menssakrad.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00 (eventuellt slutar vi tidigare)
Linköpings kommun, Leanlink
Linköpings kommun kommer erbjuda ett antal diverse aktiviteter i och vid vårt tält under SM-veckan. Testar du får du också en goodiebag (i den mån som finns). Vi kommer ha aktiviteter som passar alla målgrupper. Välkomna till vårt tält, Linköpings kommun, Leanlink.
Plats: Trädgårdsföreningen 

Tid: 14:00-18:00
First Class Gym
Hos oss kan du tävla om personlig träning och lära dig mer om friskvård och hälsa. Gissa vikten på väskan och snurra på vårt lyckohjul med olika vinster i potten. Vi kommer att erbjuda gratis personligt hälsosamtal där vi ger dig rekommendationer som kan ta dig närmre dina hälsomål.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Östgötatrafiken 
Var med i vår tävling där du kan vinna fina priser samt en värdekod. Passa även på att ställa dina frågor angående kollektivtrafiken i Östergötland. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Fråga Antidoping Sverige 
Passa på att träffa Antidoping Sverige. Förkovra dig i antidopinginfo och vårt nya material. Tävla i vår quiz och vinn fina priser. Träffa Molly – världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Ställ frågor och prata med våra dopingkontrollanter.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Pollo Loco By Cabo

Varmt välkomna till Cabo Mexican och vårt nya tillskott till Cabo-familjen, ”Pollo Loco by Cabo”. Vi levererar bl.a. friterad kyckling, suveräna tacos och en härlig stämning med sköna rytmer. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00
Var med i Linköpings kultur-SM på Krogfallsgården 
Delta i aktiviteter, träffa Linköpings museer och tävla om fina priser! 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-21:00
Rejmes 
Upplev Volvo C40 Recharge och Renault Megane E-Tech 100 % electric. Två helt nya elbilar. Provsitt och ställ frågor till om hur livet med elektrisk bil fungerar i ditt vardagspussel. Var också med i utlottning av en fri weekendbil inkl. hotell.  
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-15:30
Stafettmåleri
Tillsammans skapar vi glädjefulla målningar genom ”konst-idrott”: Deltagarna springer och målar samtidigt! Ett roligt tillfälle för alla – ung som gammal – kom och delta! Aktiviteten leds av konstnären Sahar Burhan.

Plats: Utanför Skådebanan, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00 & 19:00-21:00
”Att söka skönhet i en komposthög” – Konstutställning av Elizabeth Carlsson
På temat hållbarhet visar vi i vårt lilla galleri en utställning med stora akvarellark där färgerna är gjorda av växter och textila verk av återbruksmaterial - tvättade städlappar och tyg från gamla klädesplagg, färgade med konstnärens eget köksavfall, till exempel lök och avokadoskal, växter och en del rostigt skrot.
Plats: Skådebanan, Lilla galleriet, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-18:00 & 19:00-21:00
”GEOLOGISKA POEM STEN OCH BEN” – Konstutställning av Maria Segersäll
Missa inte denna mäktiga utställning med brutallyrik i betong och mineralologiska samtal - förlängd utställningsperiod under SM-veckan.
Plats: Galleri Skådebanan, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 14:30-14:45
Friskis&Svettis träning för äldre
Robert Damberg, gruppträningsansvarig och PT i Friskis&Svettis Linköping berättar om vilken träning föreningen har som riktar sig mot äldre, vilken typ av träning som är viktig som äldre och varför.

Plat:00s: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 15:00
Barnens Grand Prix
Hymer arrangerar ett lopp för barn i låg- till mellanstadieåldern. Loppet går ett varv på samma bana som SM i Paracykel jaktstart, rullskidor samt landsväg kortdistans går. Start och mål på den 1.5 km långa banan är vid Stora torget och i mål får alla deltagande barn en medalj så väl som diplom.
Besök webbplats: ckhymer.com
Plats: Stora torget

Tid: 15:00-15:55
​​​​Allsång med sommartema
Text om programpunkten: Frida Knutsson med band spelar härligt somriga, soliga sånger med några år på nacken. Texterna finns på plats. Ta med ett gott humör och sjung för full hals!
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 16:00-16:10 och 17:30-17:40
Möt Molly – världens första antidopinghund
Träffa Molly – en 8-årig springer spaniel och världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Se hur ett sökuppdrag går till och hör när Antidoping Sverige berättar om sin sökhundsverksamhet.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Instagram: @dopinghundenmolly
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 16:00-17:30
Golfmåleri
Tillsammans skapar vi glädjefulla målningar genom ”konst-idrott”: Deltagarna spelar golf på canvas! Bollen doppas i olika valfria färger och skapar ett spännande mönster när den sedan spelas på tavlan. Ett roligt tillfälle för alla – ung som gammal – kom och delta! Aktiviteten leds av konstnären Sahar Burhan.
Plats: Utanför Skådebanan, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 16:30-16:55
Seniorträning i PT TEAM
Prova på att träna med en personlig tränare i en mindre grupp där vi anpassar rörelser efter kroppens funktioner och tränar för att bli starkare, rörligare och få en bättre balans. Vår affärsidé: ”Att hjälpa människor i alla åldrar till ett aktivt, längre och hälsosammare liv. Vi gör det med hjälp av utbildade och engagerade medarbetare i en anpassad och inspirerande miljö.”
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 19:00
Lisa Nilsson och Mattias Torell på TimeOut SM-festen
Sångerskan Lisa Nilsson och gitarristen Mattias Torell bjuder på en intim afton med sväng! Efter mer än 30 år som artist har Lisa Nilsson en gedigen repertoar att ösa ur. Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 20:30
Uno Svenningsson på TimeOut SM-festen
Uno Svenningsson har varit artist i mer än halva sitt liv. Det var tillsammans med bandet Freda’ som Unos resa började – efter bara tre-fyra gig prydde de plötsligt helsidor i Sveriges största tidningar. Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Lördag 2 juli

Tid: 10:00-21:00
Tropikhuset
Öppet för mat & dryck! Vi har kiosken i parken öppen och säljer korv & vår goda glass! Våra kockar står även ute i parken och grillar, givetvis finns det vegetariskt på grillen! Välkomna till vårt serveringstält vid scenen.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 11:00-18:00
Café Belvederen
Här erbjuds egentillverkade glass & nygräddade våfflor! Håll koll på Belvederens hemsida för ändrade tider.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-19:00
”Att söka skönhet i en komposthög” – Konstutställning av Elizabeth Carlsson
På temat hållbarhet visar vi i vårt lilla galleri en utställning med stora akvarellark där färgerna är gjorda av växter och textila verk av återbruksmaterial - tvättade städlappar och tyg från gamla klädesplagg, färgade med konstnärens eget köksavfall, till exempel lök och avokadoskal, växter och en del rostigt skrot.
Plats: Skådebanan, Lilla galleriet, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-19:00
”GEOLOGISKA POEM STEN OCH BEN” – Konstutställning av Maria Segersäll
Missa inte denna mäktiga utställning med brutallyrik i betong och mineralologiska samtal - förlängd utställningsperiod under SM-veckan.
Plats: Galleri Skådebanan, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-21:00
Pantamera är på plats med kastvägg och Pantobilen
Panta i Pantobilen och få pantpengarna direkt in på kontot. Ladda mer appen Min Pant och ta med dina burkar och flaskor. Prova dina skills i kastväggen och tävla om schyssta priser!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Barnens SM-vecka
Programmet och vilka föreningar och idrotter som kommer delta presenteras inom kort.
Besök webbplats: rfsisu.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Träffa Polisen på SM-festen
Under Familjens dag kommer poliser finnas på plats. Kom och träffa och prata med oss, titta och prova vår polisbil. Vi kommer också berätta om vad som krävs för att bli polis.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Kom och tämj ditt egendesignade käpphästlejon på vår hoppbana
Välkomna till oss på Lejonfastigheter. Här får alla barn dekorera, måla och skapa sitt eget käpphästlejon med garn, knappar, paljetter och färg. Därefter väntar en spännande tur på vår hoppbana för att se om du och ditt lejon klara alla hinder.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-21:00
Renall – branschens hållbaraste helhetsleverantör
Träffa oss i Trädgårdsföreningen under SM-festen i Linköping. Vi har roliga aktiviteter för barn och vuxna t.ex. minigolf, skattjakt, vattenlek, fiskdamm m.m. Ta med familjen och prata hållbarhet hos oss eller bara njut av dagen. Vi ses i Trädgårdsföreningen
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-13:25 & 16:00-16:25
Vill du bli en Grön hjälte?
För att fira att Gröna påsen fyller 10 år i år utser Tekniska verken alla barn till Gröna hjältar. Barnen får några enkla frågor om sortering och när de har blivit utsedda får var och en av dem en superhjältemantel.
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Nyfiken på en ambulans?
Undrar du hur en ambulans ser ut på insidan och vilka vi är som jobbar där? Vi ser fram emot att få berätta mer! Välkomna fram till oss på Falck Ambulans Östergötland denna dag!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-21:00 (eventuellt slutar vi tidigare)
Linköpings kommun, Leanlink
Linköpings kommun kommer erbjuda ett antal diverse aktiviteter i och vid vårt tält under SM-veckan. Testar du får du också en goodiebag (i den mån som finns). Vi kommer ha aktiviteter som passar alla målgrupper. Välkomna till vårt tält, Linköpings kommun, Leanlink.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Stångåstadens bytesbuss
Stångåstadens bytesbuss – Ett rullande återvinningskoncept för fritidsutrustning finns på plats i Trädgårdsföreningen torsdag-lördag 14-18. Idén är enkel: Ta med en urväxt fritidspryl till bussen och ta med något annat mer passande hem.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Östgötatrafiken 
Var med i vår tävling där du kan vinna fina priser samt en värdekod. Passa även på att ställa dina frågor angående kollektivtrafiken i Östergötland. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Fråga Antidoping Sverige 
Passa på att träffa Antidoping Sverige. Förkovra dig i antidopinginfo och vårt nya material. Tävla i vår quiz och vinn fina priser. Träffa Molly – världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Ställ frågor och prata med våra dopingkontrollanter.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
LHC
Prova att ta på dig hockeyutrustning på tid. Ta sedan ett foto framför vår fotovägg! Det kommer även finnas möjlighet för signering av Team 12-17!
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Räddningstjänsten Östra Götaland
Kom till oss och prata om din säkerhet i hemmet, har du kollat brandvarnaren tex.? Vad ska man ha för släckutrustning i hemmet?  Du kanske är intresserad av att jobba som brandman, vi kan svara på frågorna du har och så får du en chans att titta och känna på vår utrustning i brandbilen. Alla barn som kommer fram får en egen superhjältehandbok.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Assistancekåren
Vi finns på plats med bärgningsbil och bärgare. Passa på att provsitta eller ställa frågor.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-21:00
Pollo Loco By Cabo

Varmt välkomna till Cabo Mexican och vårt nya tillskott till Cabo-familjen, ”Pollo Loco by Cabo”. Vi levererar bl.a. friterad kyckling, suveräna tacos och en härlig stämning med sköna rytmer. 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Var med i Linköpings kultur-SM på Krogfallsgården 
Delta i aktiviteter, träffa Linköpings museer och tävla om fina priser! 
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Bibblan arrangerar läshörna
Linköpings stadsbibliotek finns på plats med bokbussen. (Sveriges längsta!) Kom och häng med oss i vår mysiga läshörna, låna sommarböcker och testa roliga utomhusspel.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-21:00
Rejmes 
Upplev Volvo C40 Recharge och Renault Megane E-Tech 100 % electric. Två helt nya elbilar. Provsitt och ställ frågor till om hur livet med elektrisk bil fungerar i ditt vardagspussel. Var också med i utlottning av en fri weekendbil inkl. hotell.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Topp 100 – för Linköpingsidrotten
Kom till oss och prata om Linköpingsidrotten, både elit och bredd”- vad är viktigast? Topp 100 är en ideell ek. förening där företag är medlemmar för att vara med och stötta Linköpingsidrotten. Tävling för både barn och vuxna

Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-18:00
Tävla mot Byggmax i cornhole
Vi kommer utmana alla barn i Cornholespel. Ett populärt spel som du enkelt kan bygga själv hemma till sommarfesten eller kalaset.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 13:00-14:00
VISNING: ”Att söka skönhet i en komposthög” – Konstnären Elizabeth Carlsson visar och berättar
Vad är skönhet? På temat hållbarhet visar vi i vårt lilla galleri en utställning med stora akvarellark där färgerna är gjorda av växter och textila verk av återbruksmaterial - tvättade städlappar och tyg från gamla klädesplagg, färgade med konstnärens eget köksavfall, till exempel lök och avokadoskal, växter och en del rostigt skrot.
Plats: Skådebanan, Lilla galleriet, Drottninggatan 40 – Östra entréflygeln i Trädgårdsföreningen

Tid: 13:30-13:55
Magisk Cirkus - en minifestival för barn 3-10 år
Med nya, spännande och roliga nummer inför sommarens turné, blandar Magic Thor och Miss Monette magi, humor, jonglering, verbal graffiti och fysisk komik med improvisation. Ni får också se akrobaten Joel Roxendahl i ett tempofyllt dans-akrobatiskt nummer och hur han använder en pilatesboll på ett helt nytt och innovativt sätt. Som final får Miss Monette med publiken i ett medryckande gitarr- och trumnummer tillsammans med Magic Thor.
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-14:15, 16:00-16:15
Cirkusskola
Kom och pröva på att vara cirkusartist! Hur är det att gå på lina? Hur cyklar man på en en-hjuling? Pröva att jonglera med bollar, käglor, ringar, Devil Sticks och Diabolos! Vi är med dig och visar hur du ska göra! 
Plats: Gräsmattan framför scenen, Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00-14:25
Friskis & Svettis: Familjejympa med Ankie och Carin
Familjejympa är lekfull och medryckande träning för barn 2–6 år och vuxna tillsammans. Fokus ligger på att röra sig och ha kul tillsammans, musiken ger energi och inramning och den träningen kommer på köpet.
Besök webbplats: friskissvettis.se
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:15-14.25 och 17:15-17:25
Möt Molly – världens första antidopinghund
Träffa Molly – en 8-årig springer spaniel och världens enda dopingsökhund inriktad på substanser på dopinglistan. Se hur ett sökuppdrag går till och hör när Antidoping Sverige berättar om sin sökhundsverksamhet.
Besök webbplats: antidoping.se och antidoping.se/molly
Instagram: @dopinghundenmolly
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00
LinGo Mobila ungdomsverksamheten
Aktiviteter med Tema Mästarnas Mästare. Exempelvis nattduell, pussel, jägarvila.
Plats: Trädgårdsföreningen

Tid: 14:00 och 17:00
Linköpings stadsbibliotek spelar "Krakel Spektakel köper en klubba"
En teater inspirerad av Lennart Hellsings klassiska saga

Besök webbplats: pagang.info
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 15:00
Kom och se Dansakademiens uppvisningsgrupper uppträda
Plats:
scenen Trädgårdsföreningen
Besök webbplats: dansakademin.com

Tid: 15:15-15:25
Rörelsesånger
Ta en rörelsepaus med Frida Knutsson som spelar välkända sånger att vippa rumpan till.
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 15:30-15:55
Tvål & Såpa med Rasmus Wurm
Rasmus Wurm är en varieté-artist som behärskar många olika konster. I föreställningen Tvål & Såpa får ni se Rasmus framförda tekniker att
skapa och leka fram olika sätt att blåsa och hantera såpbubblor på. Bland annat att blåsa bubblor i en bubbla, fånga bubblor i handen och vad mer fantasin bjuder in till.
Som final skapar Rasmus magiska jätte-såpbubblor.
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 17:30-18:00
Magisk cirkusvarieté
Med nya, spännande och roliga nummer inför sommarens turné, blandar Magic Thor och Miss Monette magi, humor, jonglering, verbal graffiti och fysisk komik med improvisation. Ni får också se akrobaten Joel Roxendahl i ett tempofyllt dans-akrobatiskt nummer och hur han använder en pilatesboll på ett helt nytt och innovativt sätt. Som final får Miss Monette med publiken i ett medryckande gitarr- och trumnummer tillsammans med Magic Thor.
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 19:00
Cherrie på TimeOut SM-festen
Sveriges egna r’n’b-drottning Cherrie har prisats i både P3 Guld, Grammis och har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri. Hon lyfter gärna fram sina rötter och visar ständig support för sin hemort och visar vägen för yngre generationen. Cherrie uppmärksammades efter hon släppt 2015 års debutsingeln Tabanja, detta blev startskottet för hennes musikaliska karriär och samma år nominerades hon till Grammis ”Årets nykomling” och ”Årets musikvideo”. Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

Tid: 20:30
Gammal på TimeOut SM-festen
GAMMAL är en popduo som består av Peg Parnevik och Pontus Petersson som hittade varandra i låtskrivandet under en turné 2018. Debutsingeln ”Blommor där du står” tog Sverige med storm och har streamats över 23 miljoner gånger på Spotify. Under 2019 släpptes den lika populära ”Sånger Från Förut” som streamats över 30 miljoner gånger. Året efter blev de nominerade i kategorin ”Årets Grupp” på P3 Guld och uppträdde på galan. Under 2022 väntas ny musik! Läs mer här >
Plats: scenen Trädgårdsföreningen

teckensymbol   Lördagens scenprogram teckenspråkstolkas dagtid av Tommy Aldergrim.

Scenprogram

Torsdag 30 juni

Tid: 14:00-16:15
DJ Juicy J

Tid: 16:20-16:25
Joanna & Molly, Antidoping Sverige

Tid: 16:30-16:55
Dansfusion, Friskis & Svettis

Tid: 17:00-17:30
Enkeljympa, Friskis & Svettis

Tid: 17:35-18:00
Dansuppvisning, Kulturskolan

Tid: 19:00
Estraden på TimeOut SM-festen

Tid: 20:10
Tove Styrke på TimeOut SM-festen

Fredag 1 juli

Tid: 14:00-14:25
Träning med Seniorklubben, Friskis & Svettis

Tid: 14:30-14:45
Träning för äldre, Friskis & Svettis

Tid: 15:00-15:55
Allsång med Frida Knutsson

Tid: 16:00-16:05
Joanna & Molly, Antidoping Sverige

Tid: 16:30-16:55
Seniorpass, First Class Gym

Tid: 17:30-17:40
Joanna & Molly, Antidoping Sverige

Tid: 19:00
Lisa Nilsson och Mattias Torell på TimeOut SM-festen

Tid: 20:30
Uno Svenningsson på TimeOut SM-festen

Lördag 2 juli

Tid: 13:00-13:25
Gröna Påsen-hjältar, Tekniska verken

Tid: 13:30-13:55
Magisk cirkusföreställning

Tid: 14:00-14:10
Föreställning: "Krakel & Spektakel"

Tid: 14:15-14:25
Intervju med Joanna och iscensatt sök med Molly

Tid: 14:30-14:55
Familjejympa, Friskis & Svettis

Tid: 15:00-15:10
Dansuppvisning, Dansakademien

Tid: 15:15-15:25
Barnsånger med Frida

Tid: 15:30-15:55
Tvål & Såpa med Rasmus Wurm

Tid: 16:00-16:25
Gröna Påsen-hjältar, Tekniska verken

Tid: 16:25-16:50
Maskotrace

Tid: 17:00-17:10
"Krakel & Spektakel"

Tid: 17:15-17:25
Intervju med Joanna och iscensatt sök med Molly

Tid: 17:30-18:00
Magisk cirkusvarieté

Tid: 19:00
Cherrie på TimeOut SM-festen

Tid: 20:30
Gammal på TimeOut SM-festen
 

teckensymbol   Lördagens scenprogram teckenspråkstolkas dagtid av Tommy Aldergrim.

Aktiviteter utanför Trädgårdsföreningen

Tid: utomhusutställning (20/6 - 14/8 2022)
Klara, färdiga, gå!
Sommaren 2022 bjuds det på sportnostalgi från förr i Gamla Linköping. Fotografierna i utställningen kommer från Bild Linköping, och visar sportögonblick ur Linköpings historia. Man får bland annat se glimtar från kallbadhusen vid Stångån, bågskytte på Folkungavallen och speedwaybanan i Ryd.

Vecka 26 är Linköping värdstad för SM-veckan som anordnas av Riksidrottsförbundet. Fokus ligger på sporter som vanligtvis inte hamnar i strålkastarljuset, både i den här utställningen och på SM-veckan.

Besök webbplats: linkoping,se
Kontakt: Matilda Ahl, Bild Linköping tel: 013- 26 32 05
Plats: Planket på Hovslagaregatan, Gamla Linköping

Tid: 12:00-16:00 (varje dag under SM-veckan)
Mini-SM
Mini-SM är en femkamp som besökarna genomför själva. Instruktioner (i form av en talong som finns på både svenska och engelska) och redskap hämtas hos Spelbanken vid Lill-Valla. Femkampen är delvis historiskt inspirerad genom grenar som bland annat rulla tunnband och gå på styltor. Den som vinner får den eviga äran.
Plats: Spelbanken vid Lill-Valla

Tisdag 28 juni

Tid: 14:00
Offentlig konst längs Stångån och Tinnerbäcken
Visare Lars-Ove Östensson.
Plats: Start vid Stångs magasin

Onsdag 29 juni

Tid: 14:00
Artscape FORM i Linköpings innerstad
Visare Natalie Ekengren
Plats: Start utanför Passagen Linköpings Konsthall kl 14.00

Torsdag 30 juni

Tid: 11:30
Invigning av Stångårundan
I samband med SM-veckan bjuder Linköpings kommun in till invigning av Stångårundan. Ett litet men festligt event där du får chans att prova på det lite annorlunda motionsspåret.   

Som en del i kommunens arbete kring det idrottspolitiska programmet “Aktiv hela livet” har ett nytt motionsspår tagits fram. Motionsspåret har fått namnet Stångårundan och sträcker sig 6,4 km runt Stångån. Spåret är det första i sitt slag i Linköping. Det innehåller nämligen stationer där du, med hjälp av QR-koder, får träningsövningar att utföra. 
Hur: Gå, jogga, rulla eller spring. Korpen finns på plats och visar olika övningar.
Plats: Målarmusslan, intill Stångebrobron/Kärleksbron i Linköping. 

Tid: 13:00
Konst längs Stångån och Tinnerbäcken
Visare Lars-Ove Östensson.
Plats: Start vid Stångs magasin

Plats: 15:00
Artscape FORM i Linköpings innerstad
Visare Natalie Ekengren.
Plats: Start utanför Passagen Linköpings Konsthall

Fredag 1 juli

Tid: 13:00
Konst längs Stångån och Tinnerbäcken
Visare Lars-Ove Östensson.
Plats: Start vid Stångs magasin

Tid: 15:00
Artscape FORM i Linköpings innerstad
Visare Natalie Ekengren.
Plats: Start utanför Passagen Linköpings Konsthall

Lördag 2 juli

Tid: 13:00
Konst längs Stångån och Tinnerbäcken
Visare Lars-Ove Östensson.
Plats: Start vid Stångs magasin

Tid: 16:30
Artscape FORM i Linköpings innerstad
Visare Natalie Ekengren.
Plats: Start utanför Passagen Linköpings Konsthall

Med reservation för eventuella ändringar.Läs mer om SM-veckan

SM-veckan i Linköping 2022

Kanotpolo på Kinda kanal, rullskidor mitt i innerstan och cricket i Vidingsjö. 28 juni-3 juli avgörs SM-veckan i Linköping och runt 4 000 idrottare tävlar om SM-titlar i 32 idrotter. SVT direktsänder ...

Besökare i Linköping

Planerar du att besöka Linköping under SM-veckan? Här hittar du all information du behöver inför och under din resa.