SM-veckan i Linköping 2022

Kanotpolo på Kinda kanal, rullskidor mitt i innerstan och cricket i Vidingsjö. 28 juni-3 juli avgörs SM-veckan i Linköping och runt 4 000 idrottare tävlar om SM-titlar i 32 idrotter. SVT direktsänder från evenemanget. Välkommen till idrottsfesten! 

SM-veckan är ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och aktuell värdstad. Sveriges Television är sändande bolag.

Du kommer att märka idrottsfesten över hela Linköping och pulsen kommer att vara särskilt hög i innerstan, där runt 25 av de över 30 idrotterna kommer att avgöras. Förutom rafflande tävlingar kommer veckan att kryddas med en folkfest med underhållning samt en arena för möten och innovation, Mötesplats SM-veckan. SM-veckan i Linköping ska bli den mest jämställda någonsin och även hållbarhet går som en röd tråd genom programmet.

Denna sida kommer löpande att fyllas på med mer information och spännande programpunkter. Mer information hittar du också på SM-veckans officiella webbplats, www.smveckan.se

Varmt välkommen - tillsammans skapar vi festen!

Till smveckan.se

Idrotter och dagsprogram

Beachvattenpolo, padel och working equitation. Det är tre av över 30 som idrotter kommer att göra upp om svenska mästerskap under SM-veckan i Linköping. Tävlingarna pågår under 28 juni-3 juli på olika arenor runt om i Linköping.  

Dagsprogrammet hittar du på SM-veckans officiella webbplats. Notera att det kan komma att bli ändringar under veckan på grund av väder och vind. Det bästa sättet att hålla dig uppdaterad är att ladda ner SM-veckans app (finns både för Android och för Iphone) där du kan skapa ditt egna personliga program för SM-veckan. 

 

Evenemangsområden

Vilka evenemangsområden finns på SM-veckan? Hur tar jag mig bäst till dem och hur ser tillgängligheten ut på arenorna? Här hittar du detaljerad information kring SM-veckans arenor. De allra flesta tävlingarna kommer att genomföras inom bekvämt gångavstånd i innerstan och även andra arenor utanför stan är enkla att nå med cykel eller kollektivtrafik. 

 

TimeOut SM-festen

SM-veckan i Linköping kommer att bli en riktigt folkfest, fylld av idrott, men också kultur. Som värdstad för SM-veckan har Linköping nöjet att bjuda in till TimeOut - SM-festen i Trädgårdsföreningen 30 juni - 2 juli. Här kan du ta en liten paus från SM-tävlingarna och njuta av skönt häng och aktiviteter för såväl stora som små! 

Mötesplats SM-veckan

Mötesplats SM-veckan är en arena för möten och innovation som går av stapeln dels den 24 maj på Linköpings universitet och den 28 – 30 juni 2022 på Linköping Konsert & Kongress under SM-veckan.

Med idrotten i fokus lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling. Spännande föreläsningar med intressanta gäster kommer hållas som leder till inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning.

Mötesplats SM-veckan i Linköping arrangeras i samarbete mellan Riksidrottsförbundet, RF-SISU Östergötland, Linköpings Universitet, Linköpings kommun & Visit Linköping.

Få dagsprogrammet för SM-veckan i fickan

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna, guida dig till rätt arena snabbt och ha alltid information om evenemangen och de olika idrotterna nära till hands genom att ladda ner SM-veckans app.

Fotografering under SM-veckan

Vi vill uppmärksamma dig på att under evenemanget kan fotografering av evenemangsbilder komma att ske, i syfte att informera om Visit Linköping & Co:s verksamhet. Bilderna används i Visit Linköping & Co:s kanaler: webbplatser (www.visitlinkoping.se och www.konsertkongress.se) och sociala medier. Om du som person figurerar på bilder och vill invända mot detta ber vi dig att kontakta dataskydd@visitlinkoping.seBesökare i Linköping

Planerar du att besöka Linköping under SM-veckan? Här hittar du all information du behöver inför och under din resa.