Bild på ett rapsfält och en gårdsbutik Väster om Linköping
Båt som slussas i Göta Kanal, Bergs slussar, i Linköping
Tomater i papperspåsar
Bild på maskrosor på östgötaslätten

Sommar i Linköping

Sommaren står runt hörnet och varma soldagar, ljusa nätter och glittrande vatten blir en del av vår vardag. Oavsett om du semestrar eller hemestrar i Linköping finns en mängd olika upplevelser för en minnesvärd sommar i Linköping.

Upplev lugnet, den vackert gröna naturen och det mysiga hamnlivet i Göta kanals största sevärdhet –  Bergs slussar. Inspireras av den snart 200 år gamla Carl Johans slusstrappa och se när båtglada resenärer slussas fram längs kanalen. Varför inte avnjuta processen från något av de caféer och restauranger som finns i området eller bara ta sig ett svalkande dopp vid badplatsen?

Längs med Kinda Kanal finns många härliga naturnära upplevelser. Följ kanalen från eklandskapet och de vida slättarna i norr till den magiska skogsbygden i söder på en sträcka på cirka 8 mil. En av många pärlor som du kan uppleva på din tur längs med Kinda Kanal är Hovetorp Gästhamn. Även här kan du njuta av natur och se båtglada resenärer slussa sig igenom de fyra slussarna med en nivåskillnad på 15.2 meter. Efter din dag i solen kan du ta dig vidare till Stafsäter Gårdsglass och svalka dig med det familjeägda företagets närproducerade glass.

Om du vill in i skuggan en stund, eller om solen har gått bakom molnen, kan du besöka vad som kanske är sommarens hetaste utställning The Art of the Brick på Saab Arena. Välkommen till en värld full av magi, fantasi och nostalgi! Med 1 miljon LEGO-bitar, 80 fullstora magiska skulpturer och modeller samt ett kreativt rum för såväl vuxna som barn. 

Ett annat skuggvänligt alternativ är Flygvapenmuseum där du kan lära dig mer om det svenska militärflygets utveckling och se unika samlingar militärflyg.  Efter ditt besök kan du sedan fara vidare till "Väster om stan" där du hittar några av Linköpings mysigaste utflyktsmål!  Njut av grönskan, nybakta godsaker och charmig shopping i härlig miljö där det finns något för alla. 

När du ändå är i farten kan du även besöka Friluftsmuseet Gamla Linköping som har en hel del att bjuda på under sommaren. På Folkparksteatern i Gamla Linköping kan du bland annat uppleva familjeunderhållningen Pelle Svanslös – Back in Town eller någon av Live i Gamla Linköping-gigen i sommar. Annars kan du följa med på en tidsresa där historien blir till verklighet under ”Tidernas sommar” med start den 25 juni.


Vanilj, mango, polkagris eller lakrits? Ingen glass är den andra lik. Bosses glassbar är en lysande stjärna i Linköpings glasshimmel och det är sällan det står tomt varma sommardagar. Mitt i city slingrar sig linköpingsbon längs gatorna för att få sig en smakbit av den egentillverkade himmelska glassen. Ett slick sen är du fast. Stillar du inte till glassbegär och befinner dig i Lill-Valla eller på Strandgatan, då kan du vara lugnt! GelatoHouse har nämligen slagit upp dörrarna där och säljer egentillverkad glass!

Hur du än njuter av sommaren i Linköping finns en rad olika möjligheter och äventyr att ta del av. Håll dig inspirerad hos Visit Linköping till hur du spenderar dina solafyllda och regniga sommardagar i Linköping även denna säsong. Och glöm inte att hålla dig uppdaterad på vår facebooksida Visit Linköping för dagliga tips! Använd även taggen #linköpinglive i dina bilder och ha chansen att få dem uppvisade på vår Instagram visit_linkoping i sommar!


Par som paddlar i Tannefors Slussar, Linköping

Linköping för den äventyrslystne

När höga temperaturer gassar utanför vår dörr och solen står som högst på himlen, visst låter det uppfriskande med fläktande vindar som leker sig ...

Publik som tittar på en konsert på Borggården med Linköpings Domkyrka i bakgrunden

Linköping för musikälskaren

Känner du hur sommarpulsen har kommit till stan? Ett okontrollerbart sug för livekonserter och dans under bar himmel börjar smyga sig in i kroppen. ...