Populära Bosses Glassbar i Linköping

Glassäsongen är här! – Linköpings populära glasshak

En smältande glass i handen hör sommaren till förstås! Glass i strut, glass på pinne, glass i bägare – ja, alla former av glass är bra former glass för ett sant glassmonster. Råkar du själv vara ett, eller har du några små minimonster där hemma som bara längtar efter att låta glassen svalka en het sommardag? Då har du tur! I Linköping har vi flera populära glasshak dit Linköpingsbor vallfärdar för att få sig ett smak.

För att underlätta din glassjakt har vi nedan sammanställt några av dem. Men bli inte förvånad om det dyker upp en kiosk på det mest oväntade stället heller! Kioskerna gömmer sig i vart och vartannat hörn. En glass är alltid nära i Linköping! Dessutom har Linköping i år fått tre nya lysande stjärnor på glasshimlen - Dahlbergs glasspaviljong i Gamla Linköping, Ronaldos Glasseri i Sankt Larsparken och Gelato Amore på Tanneforsgatan. Välkomna till glassriket!

Ronaldos glasseri

"Vi kan inte låta bli längre. Vi måste låta Linköping smaka vår egentillverkade glass!" Så står det på en skylt utanför den gamla turistbyrån i Sankt Larsparken som nu bagerimästarna på Ronaldos tagit över. Och vi förstår dem. Glassen är magisk! Ronaldos egentillverkade glass smälter i munnen och svalkar perfekt en het sommardag. Visste du dessutom att glassens bas är gjord på kokosolja? M-U-M-S!

Slå dig ner i Sankt Larsparken och titta på vattenspelet i fontänen en varm sommardag medan glassen smälter i din hand av solens strålar. Ronaldos har öppet från kl. 11:00 HELA sommaren! Glada är i alla fall vi, att Ronaldos inte kunde hålla sig längre! 

Dahlbergs glasspaviljong

Glass smakar aldrig så gott som när även miljön sitter som en smäck. Besöker du Dahlbergs glasspaviljong aktiverar du inte bara ett sinne - utan flera! Här känner du doften av blomstrande grönska, får synen av en charmig gammal trädgård och ljudet av den varma vinden som sveper i trädkronorna. Allt medans du njuter av Dahlbergs himmelska glass som får smaklökarna att dansa på tungan. Och precis som namnet lyder, Dahlbergs glasspaviljong, köper du glassen i en paviljong belägen i en av Gamla Linköpings charmiga bakgårdar.

Bosses Glassbar

Fråga vilken Linköpingsbo som helst – alla vet vi svaret på var Bosses Glassbar ligger. Bosses är ett litet hål i väggen som tillverkar och säljer egengjord himmelsk glass i alla dess smaker. Det går inte en enda het sommardag utan att kön slingar sig lång mellan kvarteren mitt i centrum på Platensgatan 3. Smakerna kan variera från dag till dag och det finns alltid något nytt att testa.

Tar vi en titt på vad besökare på TripAdvisor säger kan vi finna lovord som:
"Bästa glasstället med många smaker. Lång kö vid bra väder, men helt klart värt denna eventuella väntan!"

Karamello

Alla har vi väl hört talas om den amerikanska glasstillverkaren Ben & Jerry's? Mmm... Det smälter i munnen bara av att tänka på deras mumsiga glass. Hos Karamello mitt i stan, Platensgatan 1C, kan du unna dig just glass från Ben & Jerry's och slå dig ned på Stora torget och smaska samtidigt som sommarsolen steker.

Stafsäter Gårdsglass

Det är något speciellt med att äta glass på landet. När man är omgiven av naturskönheten och god glass på en charmig gård på landet är det nästan som balsam för själen. Det lilla familjeföretaget Stafsäter Gårdsglass erbjuder just detta. Gillar du glass gjord på riktiga råvaror som mer än gärna är ekologiska, välkommen till din glassoas. Smakerna kan variera eftersom ingredienserna kommer från gården eller närliggande granngårdar. Mysigt, gott och mitt i naturen i Sturefors, Stavsäter 1.

Tar vi en titt även på Stafsäter på TripAdvisor, kan man bland annat hitta recensioner som:
"Åt god glass med gamla kända smaker som choklad och jordgubb medans andra i sällskapet testade smält smör och pepparkaka."

GelatoHouse

Är du på besök i Gamla Linköping och Valla gård en varm sommardag är en svalkande glass i sin rätta ordning. Besöker du GelatoHouse i Lill-Valla eller Valla Gård tar du dig en smaktripp ner till Italien där Gelaton har sitt ursprung. Njut av krämig glass som är tillverkad från grunden och gjord på högkvalitativa råvaror och ekologisk mjölk och grädde.

Såhär kan det låta när tidigare besökare på TripAdvisor tycker till:
"The place to go in Linköping for real gelato - and it's every bit as good as in Italy. The ice cream is made in-house and is full of flavor. If plain gelato is not your thing, they also serve up ice cream creations, pastry and coffee."

Kanalkrogen Delimo

Kanalkrogen Delimo i oasen Bergs slussar är Sveriges första glass- och hamburgerrestaurang. Njut av förstklassig utsikt i hamnidyllen och blicka ut över Göta Kanal samtidigt som du frossar loss bland riktiga konstverk av glass. Frukt, glass, bär, nutella, topping – you name it! Här finns allt.

Bland kommentarerna på Kanalkrogen Delimos Instagram finner vi förväntansfulla besökare som kommenterar glassbilderna med:
"Vi ska absolut besöka i sommar", "Love it!" och massvis med kärleks-emojis!

 

Hitta hit

På kartan hittar du vart i Linköping glasshaken ligger i förhållande till varandra. Smaklig glasstur!

Det finns självklart många fler mysiga glasshak runt om i Linköping. Bland annat har vi Bergs glassbod precis i anslutning till Carl Johans slusstrappa, Äventyrsgolfens glasscafé och Fröken Jenny, även de belägna i Bergs slussar. Ja, det finns som sagt en glass i varje hörn av Linköping!

 


Du kanske även gillar...

Sommar i Gamla Linköping

Under sommaren fylls kvarteren i Linköpings största besöksmål Gamla Linköping av tidsenliga gatuskådespelare. Du kliver rätt in i hur det var att leva i Linköping för 100 år sedan. Gå i luffarskola, ...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka