Smaka på det lokala Östergötland

Mat och godsaker smakar aldrig så gott som när man vet varifrån de kommer. Tänk att sätta tänderna i något perfekt odlat från en gård belägen på Östgötaslätten. Eller en saftig köttbit från ett lokalt slakteri i Linköping. Inte bara kan du mumsa loss bland Östgötamats anslutna aktörer, utan i Linköping finns flera kreativa och hållbara lösningar för den lokala smaken!

Reko Linköping

Har du hört talas om den smidiga och ack så hållbara tjänsten REKO? Tjänsten som underlättar handeln mellan producent och konsument med Facebook som verktyg? Här har nämligen en producent möjlighet att göra en "shout out" för sin gårds läckerheter som i sin tur privatpersoner kan lägga en beställning på. Direkt på Facebook!

På Facebooksidan "Reko Linköping" sker all kommunikation producent och konsument sinsemellan. Här finns producenter runt hela Östergötland samlade! Hur gott låter inte lite korv gjord på nötkött (KRAV) i smaker av ramslök eller salsiccia från Tjällmo? Eller varför inte lite honung från Valdemarsvik?

Inte heller behöver du åka långt för att njuta av vad producenterna erbjuder just nu. Utan vid förutbestämda datum på specifika platser finns producenterna på plats för att lämna av din beställning. Smidigt, gott och hållbart! Grillen kommer att gå varm i sommar.

Utflyktsmålet

Säg nej till svettig banan och mosig macka! Säg ja till lyxig matsäck från ditt favoritställe! Sommaren kommer att bestå av många utflykter på hemmaplan med picknickar och gottepåsar av alla dess slag. Och ska vi vara ärliga..? Visst finns det väl inte någon som skulle tacka ja till en måltid som legat och svettats i ryggsäcken hela dagen om ett bättre alternativ fanns? Det är med glädje vi kan meddela att... Äntligen finns det! Visit Östergötland presenterar nu Utflyktsmålet.

Med Visit Östergötland utflyktsmål köper du med en redan färdig måltid som tagits fram i syfte att passa en utflykt. Hela 70 restauranger och caféer har anslutit sig till Utflyktsmålet och erbjuder dig nu ett gott färdigpackat utflyktsmål att ta med.

Livgrenadjärmässens utflyktspaket

Ute är det nya inne! Att "lyxa till det” hör semestern till och det är precis vad du gör med Livgrenadjärmässens utflyktspaket. Önskar du vara aktiv och vill ut på vandrings- eller cykeltur kan du toppa utflykten med en utkörd picknick på önskad rastplats. En lyxpicknick så att säga. Du väljer plats och tidpunkt. De står redo med vita dukar, porslin, glas, bestick, linneservetter och mat.

Maträtterna är lika lyxiga som tjänsten i sig och här finns fyra olika menyer att välja mellan. Korvbricka med hemlagad potatispuré, bostongurka och Mässens räksallad? Eller varför inte närproducerat kött serverat med potatissallad med Himmelsk vinegrätt från Börslycke Gård, primörer, kryddsmör, smör och bröd? Självklart är allt kött lokalt producerat och kommer från kött Franzéns ekokött i Hjulsbro.

Det finns lite olika paket att boka, och självklart kan du förlänga din utflykt över natten och fortsätta nästkommande dag. Livgrenadjärmässen fixar allt!

Östgötamat: Godare mat - närmare dig

Östgötamat är närproducerad mat. Mat som till allra största delen antingen producerats eller odlats i Östergötland och dess absoluta närhet eller sluthanteras i länet. Östgötamat är en förening, där alla medlemmar uppfyller de här kraven och arbetar för att lyfta de regionala smakerna, produkterna och matupplevelserna.

Kartan
Kartan navigerar dig bland de medlemsföretag som anslutit sig till Östgötamat inom Linköpings kommun . Guiden hjälper dig göra medvetna, hållbara val i din konsumtion - både hos restauranger och gårdsbutiker!

Läs mer om Östgötamat


Du kanske även gillar...

Gårdsbutiker & närproducerat

I Linköping bor vi omgivna av åkrar på alla sidor. Vår stad ligger vackert belägen mitt på den bördiga Östgötaslätten där produktionen av livsmedel är högre än på många andra ställen. Både som ...


Få tips skickat till din mail

Tillbaka