En båt som slussas i Kinda kanal i Linköping

Sommarens stora nyheter i Linköping

I sommar kan vi glädjas åt många härliga nyheter i Linköping. En ny båtlinje, en 200-åring, vandringspaket och mycket mera. Här har vi listat några av sommarens många tillskott!

Passagerarbåten M/B Stockholm

En ny båt har fått sin hemmahamn i Linköping! Nämligen passagerarbåten M/B Stockholm. Kliv ombord vid kajplats 2, slussa dig igenom Nykvarns sluss, njut av båtlivet över sjön Roxen och stig av vid Göta kanals största sevärdhet - Bergs slussar.

Båten erbjuder tre turer:
- Bergs slussar - Linköping city
- Linköping city - Bergs slussar
- Guidad tur i city (ej slussning)

Göta kanal 200 år

För 200 år sedan öppnades Göta kanal för trafik på västra linjen och 190 år sedan hela kanalen stod klar och kunde invigas. Det ska såklart firas!

Den 6 juli kommer parkturnén Blomstertid med Cornelia Jacobs, Daniel Adams-Ray och Cleo. Köp biljett till konserten här.

Under sensommaren kan vi dessutom höra Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco ta ton i de vackra omgivningarna i Bergs slussar - närmare bestämt den 4 augusti. Köp din biljett här!

Östergötlands museum

I 1000 dagar har vi väntat på att Östergötlands museum åter ska öppna - och äntligen är tiden kommen! På museet hittar du alltid något spännande att upptäcka bland kulturskatter av olika slag. Utbudet av utställningar och aktiviteter är stort och alla är lika välkomna; små som stora, unga som gamla.

Vandringspaket söder om Linköping

I Linköping har vi nära till naturen. Så nära att du enkelt att nå några av våra södra pärlor med kollektivtrafik. Här väntar en grön upplevelse både i transport, natur och matsäck! Bokar du ett av sommarens nya vandringspaket är det inte mycket du behöver tänka på. Precis som det ska vara under en semester. Det viktigaste till denna utflykt är helt enkelt trampvänliga skor och bekväma kläder.


Få tips skickat till din mail

Tillbaka