Konsertbild från Borggården i Linköping

Höjdpunkter: Sommarens evenemang i Linköping

I sommar förvandlas Linköping till ett evenemangsmecka – det händer något stort i princip varje vecka! Har du turen att vara Linköpingsbo behöver du knappt lämna staden för att få ett rikt nöjesliv i sommar. Är du besökare kan vi bara säga grattis till att du vill Svemestra i en sån här spännande stad!

När vi pratar om semester pratar vi ofta i veckor – "jag ska ha semester vecka 27-30" eller "jag tar sen semester". För att du ska få en överblick på evenemangssommaren i Linköping 2019 tänker vi att vi gör likadant – allt för att underlätta din sommarplanering och prickar rätt direkt.

Vecka 34: Linköpings Stadsfest

Gratis är alltid gott, eller hur? Vad smakar då inte bättre än flera dagar fyllda av uppvisningar, musik, matmarknad, kultur och mycket, mycket mer? Planerar du in din semester under vecka 34 prickar du helt rätt i tid för Linköpings största evenemang – Linköpings Stadsfest. Årligen drar evenemanget cirka 300.000 besökare till staden där de flesta aktiviteter är gratis och öppet för alla.

Linköpings City är en levande plats där det hörs surr från stadens alla uteserveringar, men under vecka 34, då hittar näst intill hela Linköping in till stan för att ta del av de olika festligheter som pågår under veckan. Är du en matälskare precis som oss, då är det passande att testa på en spännande rätt på International Food Festival som fyller Storgatan nere vid S:t Larskyrkan. Flera av stadens torg väcks också av musik, dag som kväll, från några av Sveriges största artister.

Linköpings Stadsfest gästas bland annat av Rickard Söderberg som kommer att sjunga med Norrköpings Symfoniorkester. Sedan kommer även folkkära Linnea Henriksson stå på scenen. Vad du än gillar, finns det något här för dig. Linköpings Stadsfest bjuder i år på ett händelserikt program och dagar fyllda av glädje från onsdag–söndag. Välkommen till Linköpings största evenemang!

21-25 augusti, Linköping city

Läs mer här

Vecka 35: Festival of the Midnight Sun

Att göra en resa tillbaka till musikeran från det ljuva 70-talet är i sommar möjligt i Linköping! Festival of the Midnight Sun är en endagsfestival som äger rum på Sjögestad Motell med 17 band fördelad på 3 scener. Du kommer att kunna känna, höra och uppleva det fina året 1970 igen, då faktiskt festivalen arrangerades, mer känt som Mantorpsfestivalen, för första och sista gången. Man ville då genomföra en festival i Woodstock-anda och hade förhoppningar om att den skulle bli den största kommersiella musikfestivalen i Sverige någonsin.

Det är en grym line up på artister som bland annat Les Big Byrd, Maida Vale, Tears, Hällas, Kebnekajse, La Fleur Fatale, Children Of The Sün, Skogen Brinner och många fler. Denna festival är det perfekta sättet att runda av din semester på! 

31 augusti, Sjögestad Motell

Köp din biljett här

Vecka 36: Live i Gamla Linköping - Albin Lee Meldau

Tillhör du också de sena semesterfirarna? Du gärna vill glassa i ledighet när de andra redan har gått tillbaka till jobbet? Då kan du toppa din semester med ännu en konsert i den nostalgiska miljön i Folkparksteatern, Friluftsmuseet Gamla Linköping. Ingen mindre än Albin Lee Meldau slår då liv i den gamla teatern. Så fram med kalendern och spika in fredag 6 september, vecka 36! 

Det var i höstas när näst intill hela svenska folket fick upp ögonen för den charmiga killen med lockigt hår. Vem är denna man som gång på gång levererar känslomässiga tolkningar på de andra artisternas hits i Så mycket bättre? Jo, det var Albin det! Namnet fanns på allas läppar och han gjorde succé vecka ut och vecka in, land och rike runt. Albin har sedan 2016 varit rejält hypad internationellt och debutsingeln Lou Lou och Lovers slog ner som en blixt från himlen.

Tidigare i år gästade Albin även Linköping Konsert & Kongress och sålde slut i ett nafs. Hade du inte chansen att knipa en av de eftertraktade biljetterna då, kan du göra det nu. Denna gång i den kulturhistoriska miljön i Folkparksteatern. Välkommen till Linköping du sena semesterfirare!

6 september, Folkparksteatern Friluftsmuseet Gamla Linköping

Köp din biljett här


Planera din resa till Linköping

När du har bestämt dig att det är Linköping du ska Svemestra i finns det några olika saker du behöver tänka på redan i planeringsstadiet. Var ska du bo? Hur ska du resa till Linköping och hur tar du dig runt väl på plats? Linköping har ett strategiskt bra läge med många kommunikationsvägar, både till och i stan. För att göra det så smidigt som möjligt för dig i ditt planerande rekommenderar vi dig att du tittar in på våra sidor med praktisk information inför ditt besök. Välkommen till Linköping!

ett flygplan

Resa till Linköping

Linköping är alltid nära!
Linköpings strategiska läge både vid E4:an och vid stambanan mellan Malmö och Stockholm, gör att det är enkelt att ta sig hit.

Avstånd från Linköping till andra städer: 

Stoc ...

Bo i Linköping

Linköping har ett stort utbud av hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast, både centralt och mer lantligt placerat. Här finns något för alla smaker!

en buss åker snabbt förbi i bilden

Ta sig runt

Linköping satsar på en grön och attraktiv stadsmiljö. Med bland annat trygga gång- och cykelbanor och en snabb kollektivtrafik blir det enkelt att ta sig fram.
 


Du kanske även gillar...

Drönarbild över Linköping med Linköpings Domkyrka i förgrunden

Linköpingsbor tipsar - Semestra som en riktig local

Resetrenden att semestra som en lokalbo håller i sig även i år, och vi vill gärna att du ska ta del av vad lokalborna i Linköping älskar. Allt från mat, fina naturupplevelser, till de små guldkorn du annars kanske inte hade känt till. Vi har tagit ...

Linköpings oupptäckta guldkorn!

Överallt runtomkring oss så finns de; platserna som för många är väl gömda men som bär på en historia som bara väntar på att bli återupptäckt. Klicka här för att läsa mer.

Få tips skickat till din mail

Tillbaka