Stora händelser och evenemang i Linköping 2023

Äntligen är evenemangsfyllda 2023 här och vi tror att du redan nu behöver plocka fram kalendern. Allt från konserter och högtidsevent till återkommande favoriter och nya versioner av väl kända koncept. Här kommer alla händelser du inte vill missa!

Hela Linköping sjunger

Det är i år sjunde gången som Linköping har äran att välkomna Sveriges största musiktävling till stan - Melodifestivalen! Låt oss tillsammans skapar en vecka fylld av glädje och musik! Linköping city blir fyllt av festivalkänslor när hela staden sjunger! Lördag den 11 februari avgörs det på Saab Arena - vilka som kniper de andra finalplatserna vidare till Friends Arena och tävlar om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest. Plocka fram glittret, ta på dig dansskorna och glamma upp dig till max för snart är det dags för årets största musikfest.

 

Läs mer härHandboll: Sverige-Spanien

8/3
EM-finalrepris i Linköping! EHF Euro Cup fortsätter och europamästarna Sverige tar emot de spanska silvermedaljörerna i Saab Arena den 8 mars. Det blir högklassig handboll och feststämning i Linköping, missa inte det! 

En stjärnpackad skrattfest

Var med när amatörgruppen Teater Thalia ska iscensätta sin största utmaning hittills; “Peter Pan” – där allt som kan gå fel, tyvärr går fel. Vi vet alla att “the show must go on” – men kommer den här teatergruppen någonsin nå Neverland innan hela scenen fullkomligt kraschar samman? Delta när dom kämpar sig igenom den mest olycksfyllda, vansinniga uppsättningen någonsin om pojken som aldrig ville bli stor.

Missa inte när några av sveriges största och roligaste stjärnor möts på scenen i Saab Arena den 3 & 4 mars!

Läs mer här

Bild på löpare, Blodomloppet

Blodomloppet

1/6
IK Akele och GeBlod Östergötland hälsar dig välkommen till Stångebrofältet och Blodomloppet i Linköping!

GYLLENE TIDER - Hux Flux Sommarturné 2023

14/7
Vissa förhållanden är för dyrbara att ge upp. Som den till synes rostfria kärleksrelationen mellan Gyllene Tider och deras hängivna publik, välkomna till Stångebrofältet den 14 juli 2023!
Affisch NärCon Sommar 2023

NärCon Sommar 2023

27/7
Nordens största spel- och cosplayfestival! En fristad för dig som älskar att träffa nya vänner för livet, visa upp din cosplay, spela spel, se roliga paneler, träffa Nordens bästa cosplayare och vara ...

Håkan Hellström

29/7
Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar! /Håkan

Darin

29/9
Darin åker ut på en stor arenaturné med elva stopp runtom i landet. 29 september kommer han till Linköping och Saab arena!

Bonfire Festival 2023

Glödheta Bonfire Festival kommer tillbaka för ännu en fullspäckad festivalhelg i Linköping. Den första upplagan av festivalen 2022 blev en succé med hela 20000 besökare och arrangörerna Homerun Festivals bjuder även i år på heta artister och bra stämning på Stångebrofältet! 

Festivalen går av stapeln 8-9 september, vi ses väl?

Läs mer här

Fler händelser du inte vill missa

I Linköping händer det mycket, men det är svårt att se in i framtiden. Det finns dock ett gäng återkommande favoriter som kommer att dyka upp även i år! * Mer info om dessa kommer efterhand.

  • Valborgsfirande 30 april
  • Hjärta Kultur - Linköpings Kulturdagar 26-27 maj (Tidigare kallad Kulturveckan)
  • Nationaldagsfirande 6 juni
  • Stadsfesten 24-26 augusti.
  • Flygdagen 26 augusti
  • Vinterljus 16 nov-9 dec
  • Linköping Game Week 20-26 nov
  • Julmarknader runt om i Linköping nov-dec
  • Nyårsfirande 31 december

*Med reservation för ändringar