Stora händelser och evenemang i Linköping 2023

Äntligen är evenemangsfyllda 2023 här och vi tror att du redan nu behöver plocka fram kalendern. Allt från konserter och högtidsevent till återkommande favoriter och nya versioner av väl kända koncept. Här kommer alla händelser du inte vill missa!

Meshuggah Immutable Tour

21/4
Med den superhyllade skivan 'Immutable' i ryggsäcken kommer Meshuggah att ta sin omtalat skoningslösa liveshow till Sverige och Norge under 2023 och som alla som någonsin upplevt deras kontrollerade kaos live kan berätta så är upplevelsen både ...
Bild på en bassäng och fontän

Invigning – Tinnerbäcksbadet

22/4
Den 22 april invigs Tinnerbäcksbadet som blir Sveriges modernaste badhus med fantastiska möjligheter för simning, bad, lek och träning.
Bild på löpare, Blodomloppet

Blodomloppet

1/6
IK Akele och GeBlod Östergötland hälsar dig välkommen till Stångebrofältet och Blodomloppet i Linköping!


GYLLENE TIDER - Hux Flux Sommarturné 2023

14/7
Vissa förhållanden är för dyrbara att ge upp. Som den till synes rostfria kärleksrelationen mellan Gyllene Tider och deras hängivna publik, välkomna till Stångebrofältet den 14 juli 2023!
Affisch NärCon Sommar 2023

NärCon Sommar 2023

27/7
Nordens största spel- och cosplayfestival! En fristad för dig som älskar att träffa nya vänner för livet, visa upp din cosplay, spela spel, se roliga paneler, träffa Nordens bästa cosplayare och vara ...

Håkan Hellström

29/7
Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar! /Håkan

Linköpings Stadsfest 24-26 augusti 2023

Linköpings Stadsfest är Linköpings största evenemang som årligen drar ca 300 000 besökare under vecka 34. I år pågår Linköping Stadsfest mellan den 24-26 augusti. Tillsammans skapar upp emot hundra aktörer en vecka med upplevelser där vi vill att det ska finnas något för alla. Alla konserter och de allra flesta andra aktiviteter har fri entré.

Läs mer här

Darin

29/9
Darin åker ut på en stor arenaturné med elva stopp runtom i landet. 29 september kommer han till Linköping och Saab arena!

Bonfire Festival 2023

Glödheta Bonfire Festival kommer tillbaka för ännu en fullspäckad festivalhelg i Linköping. Den första upplagan av festivalen 2022 blev en succé med hela 20000 besökare och arrangörerna Homerun Festivals bjuder även i år på heta artister och bra stämning på Stångebrofältet! 

Festivalen går av stapeln 8-9 september, vi ses väl?

Läs mer här

Fler händelser du inte vill missa

I Linköping händer det mycket, men det är svårt att se in i framtiden. Det finns dock ett gäng återkommande favoriter som kommer att dyka upp även i år! * Mer info om dessa kommer efterhand.

  • Valborgsfirande 30 april
  • Hjärta Kultur - Linköpings Kulturdagar 26-27 maj (Tidigare kallad Kulturveckan)
  • Nationaldagsfirande 6 juni
  • Flygdagen 26 augusti
  • Vinterljus 16 nov-9 dec
  • Linköping Game Week 20-26 nov
  • Julmarknader runt om i Linköping nov-dec
  • Nyårsfirande 31 december

*Med reservation för ändringar