Storyhunting i Linköping

I sommar kan du uppleva Linköping i en ny dimension; genom interaktiva ljudguider. Här jagar du ifatt historier som ligger i det dolda och väcker dem till liv. Din promenad kommer nu förvandlas till ett helt nytt äventyr och du kommer att se Linköping genom nya ögon. Med hjälp av din smartphone (internetuppkoppling krävs) och ett par hörlurar promenerar du dig fram igenom ljudguiden. Desto längre du går, desto mer utvecklas historien du lyssnar på.

Storyhunt använder din plats via GPS för att leda dig från punkt till punkt. Verktyget har en radie på 20 meters avstånd innan du kan låsa upp din nästa historia i äventyret. Oroa dig inte, du behöver inte ladda ner något för att komma igång! Det är lätt att ta del av äventyren som väntar. Storyhunt är en webbaserad plattform vilket innebär att den öppnas i din mobila webbläsare. Om du har en iPhone med iOS 14 behöver du dock göra några godkännanden, bland annat ge tillgång till GPS. Instruktioner om detta ges när du sätter igång. Inget konto krävs, och guiderna är kostnadsfria.

Välkommen ut i jakten på nya historier!

The lost city of Linköping

En bra dag startar med ett gott skratt; så upptäck Linköping ur komikern Ben Kersleys lekfulla ögon i den humoristiska historien om ”The lost city of Linköping”.

Du startar vid Mickeys strandfik och tar dig sedan genom de centrala delarna av Linköping. Längs vägen träffar du på mystiska väsen med spännande historier. Promenaden tar ca 90 minuter och är 4 km lång.

Guiden finns på svenska och engelska.

Din guide är Ben Kersley, som också skrivit manus.

Forgotten tales of Berg

Välkommen till Berg, en plats som inte påminner om någon annan! I denna tur kommer historieprofessorn Dick Harrison vara din guide för dagens äventyr. Gå i din egen takt när som helst på dygnet, Dick är alltid vaken. 

I denna vandring kommer vi att dyka rakt in i Bergs rika historia och avslöja platsens dolda historier. Vi kommer att resa tillbaka i tiden och besöka nio specifika år som vart och ett på sitt vis bidrar till denna unika plats historia, Sveriges utveckling och vår nutid.

Guiden finns på svenska och engelska.


En familj, en kvinna, en man & två pojkar som står och ser ner på en telefon.

Guidningar i Linköping

När du är i Linköping bör du passa på att gå en rundtur med en riktig guide. En guide som på ett inspirerande sätt kan berätta om olika platser och tidsepoker genom Linköpings historia.

Drönarbild över Linköpings domkyrka och Linköpings slott

Utforska Linköpings historiska kvarter

Tänk att gator och kullersten kan bära på så många hemligheter och ha så mycket att berätta. Slotts- och domkyrkoområdet i Linköping är just en sådan plats. Klicka här för att läsa mer.