Så kan du fira påsken i Linköping!

Påskäggsletande, äggmålning och påsklunch… kanske stannar idéerna där när du ska planera för din påskledighet i Linköping. Vi har därför samlat ett gäng aktiviteter som passar perfekt för dig att göra under påsklovet!

Aktiviteter för familjen

Idétorka på vad du kan göra med familjen under påsklovet? Inspireras av våra tips nedan!

1 Påsk på höga höjder

Växer påskägg på träd? Nej tyvärr inte, men längs trädtopparna kan du och familjen klättra och uppleva nya perspektiv på HaMa Adventures höghöjdsbana. 
Besök webbplats

2 Familjekaraoke

Ta med familjen och sjung loss i O'Learys karaokerum. Här hyr ni ett eget rum med över 3000 låtar att välja att rocka loss till.
Besök webbplats

3 Head to head på Beach Arena

Beachvolleyboll, padel, spikeball eller sandminton. Beach Arena erbjuder aktiviteter där ni kan gå head to head i familjen.
Besök webbplats

4 Crazy days

Go crazy på Strandgatan Två och ta del av erbjudande med aktivitet och mat.
Besök webbplats

5 Bli detektiver

Ta med familjen och testa på nya LasseMajas Deckarhus. Lös mysterium och unna er en god fika!
Besök webbplats

Lassemajas Deckarhus

 

Utflykter

I Linköping finns många fina utflyktsmål. Här är några av dem!

1 Oupptäckta guldkorn

Överallt runtomkring oss så finns de; platserna som för många är väl gömda men som bär på en historia som bara väntar på att bli återupptäckt. Spana in vår lista på några av dessa platser runtom Linköping som du inte får missa! 
Besök webbplats

2 Väster om stan

Upplev livet på landet hos de charmiga butikerna som ligger längs rutten Väster om stan. Här får du uppleva livet på landet bland mysiga utflyktsmål med allt från nybakat bröd hos Boställets Vedugnsbageri till nyskördade tomater från Växthuset Rökinge Gård. Observera att öppettiderna kan variera. Kolla därför alltid upp dem innan ditt besök.
Besök webbplats

3 Öna kulturreservat

På en bortglömd plats djupt inne i skogen i Nykils socken hittar du Öna Kulturreservat. Här går tystnaden nästan att ta på och det känns som om du har blivit tillbakakastad i tiden. Platsen består av några små gårdar vackert belägna vid Stensjön omgivna av några små jordbruk i ett stenigt landskap.
Besök webbplats

4 Vreta klosters kyrkby

Tänk vad häftigt att resterna efter Sveriges äldsta kloster finns i Linköping! Klosterruinen och byggnaderna runtomkring är magiskt vackra i vårsolen med gott om plats att flanera. Utställningen i Klosterhuset är väl värt besöket och i kyrkan finns också ett museum.
Besök webbplats

5 Urskog och historia i Ulrika!

Vårt alldeles egna "way out west" ligger mindre än en timma söder om Linköping i Ulrika. Här väntar ett riktigt äventyr i sällsynt urskog och för den historieintresserad är den timrade 1700-talskyrkan ett måste att se. Fika och annan proviant finns att köpa i Ulrika butik & café.
Besök webbplats

Evenemang under påsklovet

Det blir riktig påskstämning när Linköping Innersta bjuder in till påskparad. Vill du ha fler tips på påsklovsaktiviteter i Linköping? Spana in kommunens sida Lov i Linköping här och se vad som händer i Gamla Linköping här!


Naturpärlor i Linköping

Det finns så många bra anledningar till att vistas mer i naturen! Vi har listat några naturpärlor vi är lite extra stolta över att ha i Linköping.