Så kan du fira påsken i Linköping!

Påskäggsletande, äggmålning och påsklunch… kanske stannar idéerna där när du ska planera för din påskledighet i Linköping. Vi har därför samlat ett gäng aktiviteter som passar perfekt för dig som gärna håller dig aktiv och dessutom gillar att befinna dig utomhus i tiderna då vi uppmanas att stanna hemma. För vad passar väl inte bättre än att få en stor dos av vårluft och D-vitamin i dessa tider?

Picknick och grill

Visst finns det en charm med att äta ute i naturen? Vi har sammanställt några tips på grillplatser i Linköpings kommun som du kanske inte visste om!

1 Hellgrenshagen öster

I Malmslätt finns rastplatsen Hellgrenshagen öster. Här finns vedförsedd grillplats och rastbord. Ta en runda i motionsspåret innan du slår dig ner för en fika i vårsolen.
Besök webbplats

2 Ruda bro

Ett stenkast från Göta kanal och Östgötaledens sträckning mellan Berg - Borensberg finns rastplatsen Ruda bro. Här finns grillplats, väderskydd och utedass.
Besök webbplats

3 Stångån nedanför Åbysäcken

I Hackefors finns en inbjudande rastplats med grillplats, bänkar och bord. Packa ryggsäcken, bege dig ut runt Stångåstråket och avsluta med lite gott vid rastplatsen.
Besök webbplats

4 Ullstämmasjöns östra strand

Njut av skogens lugn vid Ullstämmasjöns östra strand. Precis intill vattnet finns grillplats, bord och bänkar.
Besök webbplats

5 Stensjöns strand

I det idylliska kulturreservatet Öna med anor från 1700-talet ligger Stensjön. Precis intill vattnet finns en grillplats, bord och bänkar.
Besök webbplats

Vill du ha fler tips på grillplatser i Linköping? Besök naturkartan.se.

Eldstad  i Vallaskogen, Linköping

Bildtext: I Linköpings kommun finns gott om eldstäder. På bilden ser ni grillplatsen i Jonsbo i Vallaskogen.

Naturturer

I Linköping finns gott om vackra slättlandskap och djupa skogar. Nedan har vi listat fem tips på naturturer som tar dig runt i Linköpings kommun.

1 Stjärnorpsravinen

En lite undangömd men alldeles magisk vandringsled i Linköping är Stjärnorpsravinen. Och det är precis som det låter - en förtrollande ravin! Följ med in i den frodigt exotiska naturen som omsveps av lövskog och ormbunkar i vad som känns som tusentals.
Besök webbplats

2 Ycke urskog

Bli förflyttad till en riktig Ronja Rövardottermiljö med urskog och mossor. Vandringsmöjligheter både inom reservatet och den markerade urskogsslingan tar dig med på en tidsresa tillbaka till den gamla svenska urnaturen.
Besök webbplats

3 Berg-Borensberg

En perfekt dagsvandring i nära anslutning till Linköping är sträckan Berg-Borensberg på 21 km. Leden följer en bilfri grusväg utmed Göta kanal. Längs vägen passerar du Claudias Gastrobar & Glass där du kan fylla på med energi.
Besök webbplats

4 Västerby lövskogar

Västerby lövskogar ligger vid sjön Rängen och är precis som det låter, fullt av lövskog. Här vandrar du dessutom på en del av Östgötaleden. I närheten av området ligger Vårdnäs Stifsgård som erbjuder ett uflyktsmål anpassat för en dag i naturen.
Besök webbplats

 Kinda kanal, Hamra-Hovetorp5

Sträckan mellan Hamra och Hovetorp är en liten del av Östgötaleden. Här passerar du fantastisk slussmiljö och en sträcka längs vackra Kinda kanal. Vill du förlänga din utflykt är det bara att fortsätta promenera!
Besök webbplats

Stjärnorpsravinen i LinköpingBildtext: Stjärnorpsravinen i Linköping har hundratals ormbunkar som inom kort kommer att växa upp.

Utflykter

I Linköping finns många fina utflyktsmål. Här är några av dem!

1 Oupptäckta guldkorn

Överallt runtomkring oss så finns de; platserna som för många är väl gömda men som bär på en historia som bara väntar på att bli återupptäckt. Spana in vår lista på några av dessa platser runtom Linköping som du inte får missa! 
Besök webbplats

2 Väster om stan

Upplev livet på landet hos de charmiga butikerna som ligger längs rutten Väster om stan. Här får du uppleva livet på landet bland mysiga utflyktsmål med allt från nybakat bröd hos Boställets Vedugnsbageri till nyskördade tomater från Växthuset Rökinge Gård. Observera att öppettiderna kan variera. Kolla därför alltid upp dem innan ditt besök.
Besök webbplats

3 Öna kulturreservat

På en bortglömd plats djupt inne i skogen i Nykils socken hittar du Öna Kulturreservat. Här går tystnaden nästan att ta på och det känns som om du har blivit tillbakakastad i tiden. Platsen består av några små gårdar vackert belägna vid Stensjön omgivna av några små jordbruk i ett stenigt landskap.
Besök webbplats

4 Vreta klosters kyrkby

Tänk vad häftigt att resterna efter Sveriges äldsta kloster finns i Linköping! Klosterruinen och byggnaderna runtomkring är magiskt vackra i vårsolen med gott om plats att flanera. Utställningen i Klosterhuset är väl värt besöket och i kyrkan finns också ett museum.
Besök webbplats

5 Urskog och historia i Ulrika!

Vårt alldeles egna "way out west" ligger mindre än en timma söder om Linköping i Ulrika. Här väntar ett riktigt äventyr i sällsynt urskog och för den historieintresserad är den timrade 1700-talskyrkan ett måste att se. Fika och annan proviant finns att köpa i Ulrika butik & café.
Besök webbplats

 

Jättegrytorna i Trädgårdsföreningen, LinköpingBildtext: Ett av Linköpings gömda guldkorn är jättegrytorna från istiden i Trädgårdsföreningen.

Aktiviteter för familjen

Idétorka på vad du kan göra med familjen under påsklovet? Inspireras av våra tips nedan!

1 Lekplatssafari

I Linköping finns flera spännande lekplatser. Vi vill slå ett slag för lekplatsen i Lill-Valla, Aktivitetsparken i Ljungsbro, den sprillans nya lekparken i Magistratshagen, Trädgårdsleken i Trädgårdsföreningen och Lekparken i Linghem.
Besök webbplats

2 Familjekaraoke

Ta med familjen och sjung loss i O'Learys karaokerum. Här hyr ni ett eget rum med över 3000 låtar att välja att rocka loss till.
Besök webbplats

3 Head to head på Beach Arena

Beachvolleyboll, padel, spikeball eller sandminton. Beach Arena erbjuder aktiviteter där ni kan gå head to head i familjen.
Besök webbplats

4 Crazy days

Go crazy på Strandgatan Två och ta del av erbjudande med aktivitet och mat.
Besök webbplats

5 Upptäck Linköping på cykel

Gör en upptäcktsfärd med cykeln! I Linköping finns flera cykelrutter. Har du ingen egen cykel finns det flera olika aktörer som erbjuder uthyrning. Cykla i Tinnerö eller längs Stångåstråket!
Besök webbplats

Magistratshagens lekpark i LinköpingBildtext: I Magistratshagen mellan Stolplyckan och Universitetssjukhuset har framtidens lekplats skapats.

Digitala aktiviteter

I Linköping finns flera spännande digitala aktiviteter. Allt från kluriga äventyr till guidade vandringar.

1 Questropolis

Utmana dig själv i Linköpings historia! I appen Questroplis får du lösa en serie mystiska gåtor utplacerade runt om i Linköpings historiska kvarter.
Besök webbplats

2 Geocaching

Testa på den digitala skattjakten geocaching!
Besök webbplats

3 Digitala vandringar

Passa på att lära dig mer om Linköpings stad genom att gå en guidad tur med Östergötlands digitala vandringar.
Besök webbplats

4 Artscape Form

Konstnärer från hela världen har skapat konst i Linköpings stadsmiljö. Målningarna kommer till liv med hjälp av Augmented Reality – en teknik som adderar digitala element till den fysiska verkligheten, vilket är ett världsunikt grepp på gatukonsten. Med hjälp av gps och kameran på din smartphone eller surfplatta låter AR dig uppleva en helt ny verklighet.
Besök webbplats

5 Pssst... HittaUt

Även om årets HittaUt-utmaning inte riktigt faller inom ramen för påsklovet så är det en aktivitet som gjorde succé i fjol. Hela 178 stycken nya checkpoints kommer att placeras ut runtom i Linköping med start den 19 april.
Besök webbplats

HittaUt LinköpingBildtext: Några från Visit Linköping & Co:s team under fjolårets HittaUt-utmaning.

Vill du ha fler tips på påsklovsaktiviteter i Linköping? Spana in Lov i Linköping här!


Naturpärlor i Linköping

Det finns så många bra anledningar till att vistas mer i naturen! Vi har listat några naturpärlor vi är lite extra stolta över att ha i Linköping.