Rapsfält och trädgårdsväxter från Rökinge gård

En utflykt till landet - Upptäck Väster om stan

Upplev livet på landet hos de charmiga butiker som ligger längs rutten Väster om stan. Här får du uppleva livet på landet bland mysiga utflyktsmål med allt från nybakat bröd hos Boställets Vedugnsbageri till nyskördade tomater från Växthuset Rökinge Gård. Välkommen ut på landet!

Observera att aktörerna har olika öppettider, adresser och kontaktinformation.

Bländebo Loppis

I en lantlig miljö omgivet av vackra åkrar hittar du Bländebo loppis som ger ett hemtrevligt och mysigt intryck med sin lummiga trädgård och röda stuga med vita knutar.

Boställets Vedugnsbageri

Vill du göra en utflykt till landet och ta en mysig fika i trevlig miljö? Då är du varmt välkommen till Boställets vedugnsbageri.
Hantverksgården i Ledberg

Hantverksgården i Ledberg

Hantverksgården är en gammaldags gårdsbutik med ateljé för egen design och tillverkning. Vi erbjuder ett utflyktsmål för hela familjen i en lugn och fridfull miljö; en plats där man kan mötas, hitta ...

Ledbergs Krukmakeri

Ledbergs krukmakeri. Ett klassiskt krukmakeri. Lergods. Tillverkning av bruksgods. Fat, skålar, muggar med mera. 
Stenholmens Gårdshotell

Stenholmens Gårdshotell

Här erbjuds du gemytligt boende i lantligt vacker miljö, endast 10 minuter från Linköpings innerstad. Njut av utsikten över hagar med islandshästar från bubbelpoolen eller ta en simtur i utomhuspoolen ...

Björktorps Gröna

Välkommen till Björktorps Gröna, den lilla handelsträdgården i Kaga där man hittar sommarblommor, perenner, snittblommor och grönsaker utifrån säsong. Här finns också ett växthus med lite tillbehör ...

Karta: Upptäck utflyktsmålen i Väster Om Stan

Såhär funkar kartan:

Om du klickar på de färgglada ikonerna på kartan så får du den mest nödvändiga information till utflyktsmålen så som adress, telefonnummer och kontaktuppgifter.

I den grå huvudspalten finns sedan ett par ikoner som gör det desto ännu enklare för er att planera utflykten till landet:

  • Klicka på första ikonen till vänster för att få upp en lista/sammanställning på alla utflyktsmål som finns med på kartan.
  • Klicka på den andra ikonen till höger om du vill dela kartan till vänner och familj via Facebook, Twitter eller mejl.
  • Klicka på den tredje ikonen längst till höger om du har mobilen till hands och vill öppna kartan i Google Maps. Du har då möjlighet att få vägbeskrivning direkt via appen hur du tar dig till platserna; till fots, med cykel eller genom bil- och kollektiv trafik.