Vinter vid Kinda kanal

Njut av julbord på restaurangerna längs Kinda kanal.

Vinterupplevelse med julbord ombord på M/S Kind

Stämningsfull och varm julupplevelse utöver det vanliga ombord på M/S Kind med personligt och traditionellt julbord i oslagbar skeppsmiljö. Njut av en ljuvlig resa över vintervattnet mellan Pumpbron och Nykvarn när färden går genom ett oemotståndligt och vackert upplyst Linköping i julskrud!

Ombord möts du av ett personligt julbord, tillagat i fartygets egna skeppskök. Av klassiskt snitt i mysig och ombonad skeppsmiljö. Vi lovar att det som serveras tillagar vi med omsorg i skeppsköket ombord med vår egen ”twist”. Men vi håller oss till traditionerna.

Vinterkryssningar kvällstid genomförs onsdag, torsdag, fredag och lördag 24/11 t.o.m 19/12 samt tisdagarna 7/12 och 14/12 och bokas via Rederi AB Kind. Vinterkryssning erbjuds även dagtid, besök rederiabkind.se för mer informtion.

Välkommen ombord!

Julbord

Flera restauranger längs Göta kanal erbjuder julbord under december.

Rimforsa strand finns en alldeles egen jultradition - att duka upp till karibisk julbuffé. Grönare, "lättare" och smakrikare än ett vanligt julbord har buffén beskrivits som av stammisgäster och där finns fisk, skaldjur, kyckling och kött men också vegetariskt. Den exotiska buffén lockar ögat och frestar smaklökarna. Den karibiska känslan fulländas med alla läckra frukter.

Jul på Vårdnäs Stiftsgård är både mat och miljö. Nära stan och lagom långt bort för en utflykt. Allt som ska finnas på ett julbord hittar du här – lagat från grunden och med kärlek. Välkommen att njuta av julens alla smaker och variationer i en rymlig, varm och trygg miljö. Precis som tidigare år ligger fokus på alla de klassiska rätterna och med några spännande överraskningar som du får upptäcka. Från spännande sillinläggningar och mycket vilt från våra skogar till vårt härliga dessertbord.

Stångs Magasin dukas det upp ett traditionellt julbord med fokus på det närproducerade och ekologiska. Här erbjuds ett julbord med brett utbud av smaker från skog och hav. Traditionell svensk julmat med innovativa inslag. Fokus på våra
råvaror är närproducerat, ekologiskt, KRAV-märkt, MSC-/ASC-märkt.

Vinteraktiviteter

Strandbastun med en egen brygga hos Rimforsa Strand är uppskattad året om. Men extra mysigt är det när kvällarna blir svalare och mörkret sänker sig allt snabbare. Många är också vinterbadarna som gillar när isen lägger sig och de kan ta sig ett dopp i isvaken. Här kan du antingen boka in dig på en stunds bastubad eller varför inte checka in och njuta av god middag och en skön säng?

Att åka skridskor på sjön är väl något av det härligaste med vintern? Vi hoppas på en vinter med bra isar även i år! Hos Björkfors Kajak och Hostel kan du vända dig för guidning. Kom ihåg att vara försiktig och ge dig bara ut på isen om du vet att den är säker.

Paddla kajak på vintern? Yes! Med rätt utrustning och guidning är vinterpaddling en perfekt och häftig upplevelse på Kinda kanal. Boka in en vinterpaddling med Outdoortime på Kinda kanal och njut av lugnet och myset i mörkret!

Hos Skidboden i Kisa kan du hyra utrustning som skidor och skridskor till egna äventyr.


Upptäck mer av Kinda kanal

Välkommen till destination Kinda kanal

Du som söker vackra naturupplevelser och lugn och ro, välkommen till Kinda kanal. Kanalen är ett långsmalt område på 80 kilometer med varierad natur och upplevelser och sträcker sig från staden ...


Samarbetspartners

Samarbetspartners