Visit Linköping & Co söker digital marknadsförare med analytisk ådra

Visit Linköping & Co är Linköpings besöksnäringsbolag. Vi marknadsför och utvecklar Linköping som en av Sveriges ledande besöks-,evenemangs-, och mötesdestinationer. Tillsammans med kommun och näringsliv jobbar vi med att öka tillväxten i besöksnäringen i Linköping och skapa en attraktiv destination för både Linköpingsbor och besökare.

Vårt mål
Vi har ett tydligt mål att år 2030 vara en av Sveriges tre främsta eventstäder inom Linköpings profilområden - Kunskap & innovation, Kultur & hälsa, Nöje samt Idrott.

Vår värdegrund
Vår gemensamma värdegrund är riktmärke för vad som ska prägla Visit Linköping & Co, hur vi ska uppfattas och vara, som bolag, gentemot varandra och i relationen med våra kunder, besökare och samarbetspartners.

Vi jobbar utifrån värdeorden MOD, GLÄDJE & PROFESSIONALISM dagligen.

Vill du göra livet roligare för Linköpingsborna och bidra till att Linköping blir en av Sveriges främsta event- och mötesstäder 2030? Nu söker vi dig som vill vara en del av Linköpings besöksnäringsbolag.

 

Vad vi erbjuder
Att jobba hos oss på Visit Linköping & Co är en möjlighet att få vara med där det verkligen händer. Ingen dag på jobbet är den andra lik och som medarbetare hos oss får du ett gäng härliga kollegor med olika kompetenser som tillsammans jobbar för att ge våra besökare en minnesvärd upplevelse. Du får möjlighet att arbeta med och delta under event, konserter och andra arrangemang som gör Linköping till en roligare stad.

På marknadsavdelningen handlar vårt uppdrag om allt från att stärka Linköpings besöksvarumärke till att driva biljettförsäljning till evenemang och att attrahera möten till Linköping. En viktig framgångsfaktor för oss är vår digitala marknadsföring och förmåga att effektivt använda digitala verktyg och plattformar för att nå vår vision och våra affärsmål. Det är här du kommer in.

Din roll
Som digital marknadsförare kommer du att arbeta både strategiskt och operativt och få en central roll i marknadsavdelningens strategiska utvecklingsarbete. Du kommer att stötta marknadschef och andra verksamheter med din digitala kunskap och ansvarar för att utveckla, förvalta och knyta samman våra digitala kommunikationsplattformar, exempelvis våra externa webbplatser, sociala medie-kanaler och verktyg för e-postmarknadsföring. Du planerar, genomför, optimerar och följer upp vår digitala annonsering och lägger mycket fokus på analys och mätning för att följa upp vilka aktiviteter som ger bäst resultat. Att löpande omvärldsbevaka vad som händer inom det digitala området och dela med dig av din expertkunskap till dina kollegor är också en viktig del liksom att initiera och leda eller delta i digitala projekt. Du rapporterar till marknads- och kommunikationschefen och kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Din profil
Vi vill att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande inom marknadsföring/kommunikation och några års erfarenhet från liknande arbete. Erfarenhet från besöksnäringen eller konsumentvarubranschen är meriterande. Du behärskar svenska och engelska väl och är bra på att formulera dig i text. Att du har ett brinnande intresse för teknikens möjligheter, samtidigt som du har användaren och affärsnyttan i fokus är också viktiga framgångsfaktorer för att lyckas i rollen. Vi ser gärna att du arbetat som webbansvarig, behärskar Drupal eller något annat CMS-verktyg och är van att agera beställare av tekniska webbutvecklingstjänster. Du är en klippa på SEO och e-postmarknadsföring och har djup kunskap om digital annonsering.

Din vana i Googles olika verktyg är stor, exempelvis Google Analytics, Google Search Console och Google Tag Manager. Har du erfarenhet av Marketing Automation är det ett extra plus.

Vi vill att du har ett stort personligt engagemang och driv, samtidigt som du har en stark analytisk och strategisk ådra. Du är en person som älskar att hålla dig uppdaterad kring nya digitala verktyg och du nätverkar och kommunicerar vant i digitala kanaler. Du är modig och vågar testa nya saker, och du är inte rädd för att kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs. Självklart är du också samarbetsinriktad och prestigelös och du gillar att dela med dig av din kunskap till andra.

Ansökan
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt, provanställning kan komma att tillämpas. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 15 september 2019. Vi arbetar med löpande urval så ansök gärna så snart du kan. Har du frågor om tjänsten? Kontakta gärna HR-generalist Caroline Ljungberg tel. 013-190 00 44, e-post: caroline.ljungberg@visitlinkoping.se

Varmt Välkommen med Din ansökan!

Ansök här

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser.