Höstbild tagen vid Tannefors slussar vid paviljongen Hawaii

Bjud din partner på lyxig höstweekend i Linköping

Tänk dig en weekend med lyx, romantik och tid att tala till punkt. För vad är väl mer lyxigt än tid att rå om varandra och bara vara? Överraska din partner med en romantisk getaway i Linköping. Vi ger dig ett färdigplanerat program som räcker för hela helgen.

Bubblande fredagskänsla

Ni anländer till Linköping på fredag eftermiddag. Att ta sig till Linköping är enkelt. Vare sig ni väljer tåg eller bil är det en kort och smidig resa. Ni checkar in på Quality Hotel The Box, Östergötlands bästa hotell enligt White Guide. Förutom sköna sängar och en mysig miljö kan ni njuta av eftermiddagen i hotellets spa som bjuder på ångbastu, utomhuspool, jacuzzi och inomhuspool med champagnebubblor.

Efter lite piff på rummet beger ni er till centrala Linköping för ett glas vin eller bubbel på Vinoteket Gallo. En kort promenad bort hittar ni er restaurang för kvällen – Dahlboms mat där stjärnkocken Jonas Dahlbom med sin fru Pia skapat ett gastronomiskt tillskott på Linköpings kroghimmel. Toppa kvällen med en avslutande cocktail på Arriba. Så här långt in på kvällen lyser nog er kärlek starkare än deras stämningsfulla ”kärleksskylt” i neon…

Lördagförmiddag med romantik och historik

Efter att ha sovit som små prinsar eller prinsessor är ni redo för att sätta tänderna i Linköping. Ni startar dagen med en mysig promenad längs Stångån - en av Linköpings mest romantiska platser enligt Linköpingsborna själva. Här strosar ni i egen takt hand i hand bland färgsprakande höstträd längs ett spegelblankt vatten.

Ni rör er inåt centrum och besöker det historiska området runt Linköpings domkyrka. Ni tittar in på Simons Rosteri & Bageri, där varje böna är hantverksmässigt mald,  för en riktigt god kopp förmiddagskaffe. Ni får också tid att kika i några av de många butikerna i centrala Linköping innan ni avnjuter en lyxig shoppingbuffé på gemytliga Cicciolata.  

Starta vid Östgötaslätten och avsluta i Italien

Ta en tur ut på charmiga östgötaslätten och utforska rutten Väster om stan. Här finns pärlor som Boställets Vedugnsbageri där du kan njuta av gofika och andra mysiga landsbygdsbutiker.

Kvällen inleds med en fördrink på klassiska Storan, där ni spanar ut över folklivet och känner nöjespulsen runt Stora Torget. Efter en kort promenad väntar kvällens middag på Pappa Grappa. Här har ni gott om tid att titta varandra djupt in i ögonen, då antalet rätter på deras avsmakningsmeny är hela sju stycken, och tar beger er ut på en matresa med italienska förtecken. Restaurangen rekommenderas av White Guide. Ni avslutar med en sängfösare på trivsamma Brasserie Bouquet.  

Skön söndag i Gamla Linköping

Ännu en dag vaknar ni upp i Linköping. Idag står Gamla Linköping på programmet – en hel stadsdel där ni färdas tillbaka i tiden till hur Linköping såg ut för 100 år sedan. Ni strosar runt bland de vackra miljöerna och hantverksbutikerna. Självklart missar ni inte heller den populära Chokladboden där ni köper med er godsaker från Cloetta. För fika eller lättare lunch är Skönfärgaregården och Dahlbergs café mysiga alternativ.

Allt har ett slut, även denna härliga helg. Dags att bege sig hemåt, med nyväckta sprakande känslor och energi som kommer att räcka hela hösten.  

* = klickbara länkar

Se fler weekendtips


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail