Foto: Stenholmen

Med gänget en helg i Linköping

Visst känns det verkligen dags att boka in den där efterlängtade helgen och sammanstråla med gänget, det var ju ett tag sen sist! Liva upp hösten, hitta på något kul men kanske också få röra på sig, vara ute (i dubbel bemärkelse), prata hela natten, äta gott och inte minst lyxa till det med en supermysig övernattning?

Fixa egen padelturné

Lagom jobbigt, superkul och sporten där alla kan vara med är padel-  alltså perfekt aktivitet för hela gänget! Och det bästa är nu när sporten växer så det knakar - det fullkomligt öser ut nya padelbanor i Linköping!! Vi har bett några av Linköpings egna padelfantaster ge sina hetaste tips när det kommer till padelbanor

På höjdaren PDL Center i Linköping*, en av Nordens största padelanläggningar kan ni nästan välja och vraka då där finns hela 13 banor! Såklart är det som vanligt bäst att förboka, kanske föredrar ni någon av de 8 banorna med ytlig sand eller så faller de 5 med curly-/WPT-gräs er bättre i smaken? Oavsett, funkar här höga bollar, med hela 12 m i takhöjd!

Ännu ett padelhak och granne med evenemangs-och ishockeyarenan Saab Arena och ett stenkast från vårt härliga vattenstråk Kinda kanal, ligger Sportcenter* med sina 2 inomhus och 2 utomhus padelbanor. Säkra bästa padeltiderna och förboka favoritbanan!

Mera padel eller barfota-utmaningar i sanden

Barfota i sanden på Beach arena* kan man lätt drömma sig bort till Karibien! Här finns förutom ett par padelbanor, gott om sommarkänslor tack vare att en del av arenan är helt fylld med sand!

Så om padel nu ändå inte råkar vara eran grej, kanske beachvolleyboll, 5-kamp eller gympass med gänget är det? Eller om ni inte tidigare har hört talas om Spikeball och sandminton så har ni också kommit till rätt ställe för att prova!

När musklerna (och kanske även skrattmusklerna) ömmar efter spelandet lär hungern garanterat göra sig påmind! Kom ihåg att boka den perfekta krogen* så att ni efter duschen, lite ömma efter allt spel, bara kan slå er ner och njuta av det som står på menyn!

Tips är att redan nu tänka steget ännu längre och ta tag i övernattningsfrågan, för tänk så skönt att få somna i en skön hotellsäng efter skratt, svett och…

Se hotelltips längre ner på sidan!

Rid eller relaxa i Linköping!

Kanske ni inte riktigt kan enas men vill ändå bo på samma ställe och hitta på något tillsammans? Stenholmen* är inte bara drömmen för de hästintresserade med möjlighet till uteritter och utsikt från över hästhagarna. Här finns också yoga-, må-bra- och relaxpaket eller bara ett urmysigt gårdshotell med sina 14 rum och nyöppnad restaurang!

Det kan inte bli mycket mysigare än att sitta i den varma utomhusbubbelpoolen med ångan som stiger i skyn och blicka ut över grönskande hästhagar. Kom bara ihåg två saker: Nr 1 – förboka i god tid. Nr 2: Glöm inte badkläderna!!

Är det just hästarna ni är ute efter och boende på ”riktiga landet” är också Sjöberga* mitt i prick! Här ryms 6-7 personer i stuga, det finns möjligheter till ridning samt en ny och fräsch vedeldad badtunna som gjord för er att ta igen allt ni missat om varandra sen ni sågs sist!

Den ultimata optimala kompishelgen vid glittrande sjö

Boka, packa din weekend bag och dra! Into the wild eller bara mys vid sjön Stora Rängen strax söder om Linköping! Finns det något bättre en solig hösthelg än att vakna upp med sjöutsikt, umgås med bästa gänget och…

Antingen snör ni på er vandringskängorna, ger er ut på önskad sträcka längs leden Rängen Runt* och vips har ni massor av tid att ta igen allt det där ni missat sen sist! Eller bara promenera intill varandra och njut av vackra stilla landskap i goda vänners lag.

Så gött sen att komma till hotellrummet och den varma duschen. Och vid skymning sätta sig vid dukat bord, njuta av godaste maten och skratta åt alla tokigheter under dagen.

Jamen just det, sjöbastun väntar ju också! Avrunda dagen med ett kvällsdopp och en värmande stund i sjöbastun nere vid bryggan. När det mörknar är den stilla sjön nästan ännu vackrare. Kanske kallar nu en skön hotellsäng*, eller om ni hellre vill leva det vilda – har ni testat glamping* förut? Båda med sjöutsikt.

Oavsett väntar en god frukost efter en god natts sömn. Och visst har ni ingen brådska hem riktigt ännu? Kanske vill ni lyxa till det ytterligare med en förbokad yoga eller meditation innan ni checkar ut för att ge arbetsveckan en ännu bättre kick-start?

Pssst...

And Hotel Linköping* är Linköpings senaste hotell! 
Best Western and hotel Linköping ligger med gångavstånd till både city och parkområden.

Livgrenadjärmässen*  - bo regemente style! Klassiskt logement med stålsängar, plåtskåp
och rutiga lakan men såklart modernt utrustat med skärm och Chromecast så ni kan streama favoritserien.

Scandic Linköping City* som ligger lite mer centralt precis vid Kinda kanals glittrande vatten bor ni lyxigt
och ett stenkast från skönt nattliv (om ni nu har orkat med det efter dagens träning).

Eller slå er ihop och dela en hotellägenhet på Sky Hotel Apartments* eller ApartDirect* där ni rår om er själva över helgen!

Quality Hotel the Box* ligger annars mitt i prick i padelmeckat Linköping från både Beach Arena och PDL Center. Här finns förutom
sköna sängar och en god frukostbuffé, bokningsbar spa som kan göra gott för tränade muskler, kom bara ihåg att förboka även detta! 

Ta dig runt i Linköping

Buss/Pendeltåg
I hela Östergötland kan du ta dig runt med Östgötatrafiken.
Besök webbplats här

Taxi
Flera taxibolag tillämpar fasta priser i Linköping, fråga alltid om priset före resan! Nedanstående taxibolag tillämpar fast taxa.

Taxibil i Östergötland AB
Telefon: 013-14 60 00 / 013-10 10 00
Besök webbplats här

TaxiKurir Linköping
Telefon: 013-150 000
Besök webbplats här

Elcykel
Hyr din cykel via Linbike - Linköpings elcykelpool.
Besök webbplats

I kartan hittar du allt du behöver inför din weekendresa! Alla aktiviteter, boenden och upplevelser som nämns. Tänk på att kolla upp all praktisk information inför ditt besök då det på vissa aktiviteter och platser krävs förbokning.

Välkommen till Linköping!

* = klickbara länkar

Se fler weekendtips


Du kanske även gillar...


Få tips skickat till din mail